Festivalio automobilių stovėjimo aikštelėje, kuriame prieš sprogimą stovėjo Darjos Duginos mašina, dvi savaites neveikė videokameros  ()

REN TV – ne pats patikimiausias šaltinis, bet Tyrimų komiteto pradinės išvados tam neprieštarauja.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-08-22 Festivalio automobilių stovėjimo aikštelėje, kuriame prieš sprogimą stovėjo Darjos Duginos mašina, dvi savaites neveikė videokameros  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šalia festivalio „Tradicija“ esančioje automobilių aikštelėje, kurioje prieš sprogimą stovėjo žuvusios filosofo-propagandisto Aleksandro Dugino dukra Darja, pastarąsias dvi savaites neveikė vaizdo stebėjimo kameros. Apie tai praneša REN TV nurodydama su situacija susipažinusį šaltinį.

Darjos Duginos automobilis sprogo rugjūčio 20-os vakare Pamaskvėje. Už vairo sėdėjusi 29 metų Darja Dugina žuvo vietoje. Dugino pažįstami tvirtina, kad mašinoje turėjo važiuoti ir jis pats, tačiau paskutiniu momentu persigalvojo ir sėdo į kitą automobilį. Tyrimo komitetas (TK) iškėlė baudžiamąją bylą pagal straipsnį „žmogžudystė, įvykdyta visuotinai pavojingu būdu [RF BK 105 str. 2 dalis]“.

TK pareiškė, kad jos automobilyje Land Cruiser Prado buvo įstatytas sprogstamasis įtaisas, suveikęs, mašinai judant Možaisko plentu Didiųjų Viaziomų rajone. Sprogimas nugriaudėjo vos po 10 minučių, kai mašina išvažiavo į kelią.

Aleksandras Duginas ir jo dukra grįžo iš šeimų festivalio „Tradicija“ Zacharovo sodyboje Pamaskvėje. Manoma, bomba į Duginos mašiną buvo padėta sodybos automobilių aikštelėje.

„Dabar jau nustatyta, kad sprogstamas įtaisas buvo padėtas po automobilio dugno iš vairuotojo pusės.<…> Atsižvelgdamas į jau surinktus duomenis, tyrimas mano, kad nusikaltimas buvo suplanuotas iš anksto ir turi užsakomos žmogžudystės bruožų“, – teigiama TK pranešime.

 

 


theins.ru




(45)
(0)
(45)

Komentarai ()