[Žinios trumpai] Rusams tai bus šokas: tokio smūgio iš Kinijos ir Turkijos rusai tikrai nesitikėjo, kainos pramuš visus rekordus  ()

Šalyje agresorėje Rusijos Federacijoje elektronikos kainos vėl išaugs dėl precedento neturinčio konteinerių pervežimo kainų padidėjimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinijos bendrovės smarkiai padidino elektronikos ir buitinės technikos konteinerių gabenimo į Rusiją kainas po to, kai Vakarų logistikos tiekėjai dėl sankcijų pasitraukė iš Rusijos rinkos. Kinija praktiškai šioje srityje tapo monopolija.

Tiekimas Rusijai iš Kinijos buvo įšaldytas prasidėjus V. Putino karui prieš Ukrainą, tačiau šaliai agresorei jo atnaujinimas brangiai kainuos.

Kaip rašo „Kommersant“, vieno konteinerio pristatymas iš Kinijos išaugo dvigubai, iki 10-12 tūkstančių dolerių (vasarį kainavo 6 tūkst.).

Palyginti su 2019-aisiais priešpandeminiais metais, kainos išaugo beveik tris kartus. Paklausa auga, o tiesioginių skrydžių iš Kinijos skaičius mažėja. Prekes su ličio baterijomis, kurių Rusijoje trūksta, pristatyti gali vos kelios įmonės, stambių elektronikos platintojų atstovų teigimu, kainas be Kinijos įmonių kelia ir Turkijos įmonės. Rusija nesitikėjo tokio Turkijos smūgio.

 

Dabartinės situacijos logistikos srityje rezultatas bus neišvengiamas įrangos galutiniams vartotojams brangimas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(176)
(5)
(171)

Komentarai ()