[Žinios trumpai] Duda: „Lenkija žino, kas yra „rusų pasaulis“. Esame pasirengę gintis nuo engėjų iš Rusijos“  (1)

„Žinome, kad tai reiškia vergiją. Žinome, kad tai reiškia laisvės nebuvimą. Žinome, kad tai labai dažnai reiškia įkalinimą, kančią ir mirtį.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda pasakė: šalis žino, kas yra „rusų pasaulis“, ir yra pasirengusi gintis nuo Rusijos engėjų. Šie žodžiai buvo ištarti 192-ųjų Lapkričio sukilimo prieš Rusijos imperiją metinių proga, praneša „PAP“ agentūra.

Anot jo, XIX amžiuje Rusija buvo įsibrovėlė, o šiandien ji bando pavergti nepriklausomą Ukrainą, užgrobti jos teritoriją ir atimti iš žmonių laisvę.

„Jie bando priversti ukrainiečius dirbti savo labui, gyventi tokiame, jų vadinamame „rusų pasaulyje“, ir tai mums kelia didelį pyktį“, – sakė Duda.

Jis pažymėjo, kad Lenkija ir kitos Vidurio Europos tautos žino, ką reiškia „rusiškas pasaulis“.

 

„Po šiuo žodžiu nėra nieko gero. Žinome, kad tai reiškia vergiją. Žinome, kad tai reiškia laisvės nebuvimą. Žinome, kad tai labai dažnai reiškia įkalinimą, kančią ir mirtį, nes tokių išgyvenimų esame patyrę savo istorijoje. Mes pasirengę gintis nuo sovietų ar rusų engėjų“, – tvirtai pabrėžė Lenkijos vadovas.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(47)
(0)
(47)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)