Erdoganas tiesiai šviesiai paskelbė, kas jį taip supykdė, kad jis jokiais būdais nepatvirtins Švedijos stojimo į NATO  ()

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas kritikavo Švediją kartu su kitomis Europos valstybėmis dėl to, kad ši toleruoja „teroristų" buvimą, sakydamas, kad jų ekstradicija yra būtina sąlyga, norint užsitarnauti teisę įstoti į NATO.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-01-17 Erdoganas tiesiai šviesiai paskelbė, kas jį taip supykdė, kad jis jokiais būdais nepatvirtins Švedijos stojimo į NATO  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai pranešė „European Pravda".

„Mes jiems pasakėme: „Klausykite, jei neperduosite turimų teroristų, mes negalėsime ratifikuoti narystės NATO mūsų parlamente", – jaunimo susitikime sakė R. T. Erdoganas, turėdamas omenyje Švedijos įsipareigojimus. Suomija pernai birželį tvirtai pasisakė prieš teroristus, siekdama tapti NATO nare.

„Visų pirma, jie turėtų išduoti apie 130 teroristų, kad jų prašymai pasiektų mūsų parlamentą, deja, jie to dar nepadarė", – pridūrė jis.

Kalbėdamas apie bendrą spaudos konferenciją, kurią pernai lapkritį surengė su Švedijos ministru pirmininku Ulfu Kristerssonu, R. T. Erdoganas sakė paprašęs Švedijos išduoti FETÖ įtariamąjį Bülentą Kenesą Turkijai, pabrėždamas šio klausimo svarbą.

„Įdomu, kad jų teismas atmetė Bülento Keneso deportaciją mums", – pridūrė Erdoganas.

B. Kenesas, ​​buvęs laikraščio „Today's Zaman" vyriausiasis redaktorius ir įtariamas „Fethullah Gulen" teroristinės organizacijos (FETÖ) narys, gyvena Švedijoje.

Kalbėdamas apie tai, kad Švedijos sostinės Stokholmo gatvėse dažnai galima išvysti teroristines PKK demonstracijas, R. T. Erdoganas pabrėžė, kad Turkija apie tai ne kartą perspėjo Švediją, tačiau „nepaisant mūsų įspėjimų, deja, nebuvo imtasi priemonių prieš PKK demonstracijas".

 

Turkijos prezidentas taip pat paskelbė, kad Turkijos parlamento pirmininkas Mustafa Sentopas atšaukė savo kolegos švedų Andreaso Norleno vizitą į Turkiją, reaguodamas į „pastarąsias PKK teroristinės grupuotės šalininkų provokacijas, kurios buvo atvirai vykdomos sostinėje Stokholme“.

„Jei jie neužims priešingos pozicijos dėl situacijos Švedijoje, tai gali dar labiau padidinti įtampą mūsų santykiuose su Stokholmu", – pridūrė jis.

Pabrėždamas, kad teroristinės grupuotės veikia ne tik Švedijoje ir Suomijoje, R. T. Erdoganas teigė, kad jos matomos ir tokiose šalyse kaip Vokietija, Prancūzija ir Didžioji Britanija, nepaisant to, kad PKK yra oficialiame Europos Sąjungos teroristinių grupuočių sąraše.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(20)
(-8)

Komentarai ()