Sulaikytas Ukrainos ministras su 400 000$ kyšiu: „prasideda vienas didžiausių korupcijos skandalų Ukrainos istorijoje“  ()

Aukščiausioji Rada šį klausimą turėtų svarstyti neeiliniame posėdyje ir lemti vyriausybės, kuriai vadovauja kyšininkai, likimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai „Facebook“ parašė „Censor.net“ vyriausiasis redaktorius Jurijus Butusovas.

„Nacionalinis kovos su korupcija biuras sulaikė laikinai pareigas einantį bendruomenės ir teritorijų plėtros ministrą Vasilį Lozynskį dėl 400 000 JAV dolerių kyšio. Byla prieš jį buvo pradėta 2022 m. rugsėjo 26 d. Tai aukščiausio rango suimtas valstybės tarnautojas už kyšį vykdant pareigas Ukrainos nepriklausomybės laikais“, – rašė J. Butusovas.

Kaip pažymėjo J. Butusovas, V. Lozynskis laikomas Ukrainos premjerui D. Šmyhalui artimu asmeniu, per kurį su vyriausybės vadovu galima išspręsti kai kuriuos asmeninius klausimus.

Jo nuomone, prasideda vienas didžiausių korupcijos skandalų Ukrainos valdžios istorijoje, nes dėl tokio gėdingo ir ciniško nusikaltimo dabartinė valdžia turėtų atsistatydinti.

 

„Jei vyriausybė ir prezidentas nesiims neatidėliotinų veiksmų, jei partija „Liaudies tarnas“ nepasmerks savo atstovo veiksmų, tai gali smarkiai pakirsti pasitikėjimą mūsų valstybe ir valdžia karo metu, gaunant dideles sumas iš tarptautinių partnerių. Daugelis tarptautinių išmokų, keliaujančių į Regionų ministeriją, bus sustabdytos, todėl valstybė turi veikti nedelsdama“, – įsitikinęs J. Butusovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(38)
(1)
(37)

Komentarai ()