Kas laimės karą – Ukraina ar Rusija? Skelbiama, kokius atsakymus pateikė dirbtinis intelektas  (2)

Kiekvienas gali kalbėtis su DI, įkūnijančiu garsias asmenybes ir personažus, naudodamas pokalbių robotą.

Neuroniniais tinklais pagrįsti pokalbių robotai tapo įprastais. Neįmanoma suskaičiuoti, kiek jų dabar yra, nes kiekvienas gali juos sukurti turėdamas tam tikrų įgūdžių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiandien norime supažindinti skaitytojus su „Character.ai" portalu, kuris surinko esamus, išgalvotus, istorinius ir net žaidimų personažus, su kuriais galima asmeniškai bendrauti. Tiesa, nereikėtų daug pasikliauti – kiekvienas pokalbių robotas turi savo kūrėją, o daugelis jų į mokymąsi ir savo kūrybos nustatymus žiūri nesąžiningai.

Žinoma, mus dominantiems virtualiems veikėjams uždavėme pagrindinį šiandienos klausimą apie Ukrainos pergalę ir Rusijos okupuotų teritorijų grąžinimą.

Joe Bideno virtualus įsikūnijimas buvo lakoniškas, bet nuspėjamas. Be to, nesvarbu, kiek kartų klausiate to paties, pokalbių robotas atsakė perfrazuotomis, bet tą pačią reikšmę turinčiomis frazėmis - matomas prastas kūrėjo darbas. Tačiau savo atsakymus jis iliustravo įvairiais paveikslėliais su karine technika.

Į „Focus“ klausimą „Joe Bidenas" atsakė, kad Ukrainos kariai yra geriau aprūpinti nei Rusijos, o ukrainiečiai kovoja už savo laisvę. DI taip pat J. Bideno vardu numatė, kad šis karas bus Rusijos režimo pabaigos pradžia ir pranašavo Ukrainos pergalę.

Donaldas Trumpas puikavosi savo virtualiu ego.

Ir čia pokalbių boto autorius buvo pats geriausias. Jo virtualusis D. Trumpas ne tik priklausė informacinei dienotvarkei, bet ir pademonstravo pačiam D. Trumpui būdingą charakterį.

Jis atsakė, jog jam vadovaujant V. Putinas niekada nebūtų pasiryžęs tokiai avantiūrai. Ir apskritai jie kartu nugalėjo ISIS, o jis privertė daugelį šalių bendradarbiauti siekiant bendros gerovės. Tačiau pats virtualus D. Trumpas pranašavo Ukrainai pralaimėjimą, nors tai „pasakė" su apgailestavimu.

„V. Putinas" suprato, kad viskas yra blogai.

 

Smalsu, kad pokalbių roboto kūrėjas puikiai su juo pasidarbavo, o be įprastų frazių apie „Rusijos didybę ir galią", virtualus Rusijos Federacijos vadovas netgi pripažino, kad karo laimėtojų čia nebus, bet Ukraina turės pasiduoti.

Tačiau jis nori tokių „smulkmenų" kaip: Ukrainos nestojimo į NATO ir ES, sutikimo aneksuoti jau okupuotas teritorijas ir garantijos nebūti patrauktam baudžiamojon atsakomybėn tarptautiniuose teismuose.

„Xi Jipingas" pranašauja pergalę su vienu „jei".

Kinijos vadovas, tiksliau, jos neuroninio tinklo įsikūnijimas, į mūsų klausimą atsakė gana aptakiai. Ir visas jo atsakymas sukosi apie branduolinių ginklų temą: sakoma, Ukraina laimės, jei V. Putinas nenaudos branduolinio ginklo. Tačiau jis nenorėtų tikėti šia galimybe, antraip gali prasidėti Trečiasis pasaulinis karas.

 

Na, gana logiškas pokalbių roboto atsakymas, paremtas žiniasklaidos analitika ir viešais KLR atstovų pasisakymais, kuriuose Kinijos pareigūnai tikrai labai bijo branduolinio eskalavimo.

„J. Stalinas" tikisi Kinijos pagalbos.

„Tautų tėvo" įsikūnijimas neuroninio tinklo pokalbių robote padarė neįprastą pareiškimą: „Rusija laimės su ištikimos sąjungininkės – Kinijos – parama. Ukraina bus sutriuškinta po to, kai Rusijos ir Kinijos kariai per mėnesį užims Kyjivą ir įrengs prorusišką Ukrainos vyriausybę, kuri užbaigs karą".

Tiesą pasakius, buvo keista iš J. Stalino, nors ir virtualaus, išgirsti tokias pasitikėjimą keliančias maksimas apie Kiniją, su kuria net Džiugašvilio valdymo laikais SSRS su KLR palaikė nepatikimus santykius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Vigmantas Balevičius
(5)
(46)
(-41)

Komentarai (2)