Lietuvoje gyvenantis danas: lietuviai mano, kad kitur žolė yra žalesnė

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Arthuras 2011-02-28 21:27
Niekas ir nesakė, kad Lietuvoje neįmanoma prasimušt. Sakome, jog labai sunku ir neapsimoka laukt, aukot savo laiką. Jei darbdaviai gali rinktis darbuotoją, kuris dirba už mažiausią sumą, kodėl žmogus negali rinktis darbdavio, kuris moka daugiausiai? Beje, ar čia kas nors dergė Lietuvoje pasiliekančius? Ne. Tai tu dergi emigrantus. Kaip gali nesiekti to universitetinio išsilavinimo, kai į bet kokį Lietuvoje darbą prašo čiut ne magistro? Bet sutinku su ta mintimi, kad reikia prievarta atsijoti nuo aukštojo mokslo dalį studentų. O su IT absolventais yra toks vienas pastebėjimas: daug stojančių net neraukė, kas tas programavimas ir jų tas absoliučiai nedomina. Stojo tik todėl, kad žaidimus lošė ar pan. Va tokie ir prasti specialistai, moka tik tai, ką universitete dėsto.
blizzard 2011-02-28 21:31
RWC tai gaunasi taip kad jeigu tu važinėji su daužta mašina ir kas nors pasako tau, kad ji daužta - reiškiasi jis tave dergia.. Tai klausimas ar čia kažkas kažką dergia, ar visgi leidžia suprast patiems kaip yra iš tikrųjų? Aš čia nematau jokio dergimo tiek iš tavo pusės, kuomet tu teigi kad visi išvažiavę yra bailiai ir nemato Lietuvoje nieko gero, tiek iš išvažiavusių kurie sako kad negalima Lietuvoje oriai gyvent. Galima puikiai palygint šių dienines aktualijas ir statistikas ir puikiai įsitikinsime kurie iš čia besiginčijančių kalba pagrįstai.
rwc 2011-03-01 13:25
Jei bent tai mokėtų... Paprašai tokio specialisto paaiškinti, kas yra Fourier transformacija, ir kaip išsiveda ta eilutė - ir pasirodo, kad tą kursą paprasčiausiai nupylė nuo šperų. Ką duoda magistras užsienio agentūroje - kad nereikės laikyti IQ testo. Dažniau į reikalavimus įtraukiamas kitaip formuluotas punktas: M.S. laipsnis univero XXX specialybėje YYY arba ekvivalentus, su ECTS>ZZ%. Lietuvoje problema, kad niekas nepasitiki tokiais įverčiais. Tiesa, dabar situacija žymiai gerėja. Turime antrakursių praktikantų, tai šiemet praktiškai ECTS sutampa su tikimybe praeiti konkursą. Bent kai kuriose specialybėse kokybinio šuolio nereikia toli ieškoti.
rwc 2011-03-01 14:07
Taigi, palygink. Ne kažkokiais pieno litrais, o automobilių skaičiumi, pramogomis, drabužių ir buitinės technikos amžiumi. Tuo, kas leidžia ne vien egzistuoti.
Arthuras 2011-03-01 15:58
Esmė, teoriškai kalbi teisingai, bet einant link praktikos - nė velnio neįsidarbinsi neturėdamas to popieriaus. Turiu omeny, be pašalinės pagalbos. Žinoma, būna, kad vienetams ir pasiseka... Žodžiu, viską parodys laikas, kas esame teisus, o kas ne.
rwc 2011-03-01 17:10
Bandau lankstyti pirštus... Kad ne - vos vienetus prisimenu, kurie pirmą darbą pagal specialybę susirado per pažintis. Ir - nė vieno (neskaitant valdininkų, medikų ir mokslininkų) per blatą. Visada didžiausią reikšmę turi motyvacinis laiškas, bendravimo įgūdžiai, sugebėjimų įrodymas testu ar užduotimi ir tik paskui eina kalba apie diplomus ir sertifikatus - nebent konkreti pozicija to reikalauja. Popierius į juniorus dažniausiai rašomas kaip "privalumas".
Skaitytojas 2011-03-01 18:34
Ne, nesunku, zinome kaip is kitu nelaimes sau turtus krautis
Skaitytojas 2011-03-01 18:57
Istikruju noretusi nutraukti sita ginca del to kad jau perdaug nueita nuo temos. Ir turbut kiekvienam situacija atrodo savaip. Bet visiskai nepriklausomi faktai byloja jog emigracija dideja. Ir ne delto jog tai geresnio gyvenimo iliuzija, o greiciausiai del to jog istikruju ten geriau. Zuvis iesko kur giliau-zmogus kur geriau.Butu gerai namie, niekas is namu nebegtu. Netgi rwc sumerke savo letenas i uzsieni, nors atkakliai irodineja, jog dirba lietuvoj. Faktai kalba patys uz save. Ir jei turtuolis lietuvoje randa pigesni pragyvenima, nei namie, tai ir konstatuoja jog cia geriausia! Neberandu statistinio straipsnio, kuriame rasoma, jog vien emigrantai, gryztantys atostogu per metus,biudzeta papilde 15 procentu. Na, rwc, ar mes nepadedam lietuvai? Kiek dar gali mus dergti? Ir nelenksiu as nugaros tokiems kaip tu, ir pyk, jei nori, jog tavo "lasiniai" bega kitur, kur tavo rankos trumpos
rimasD 2011-03-01 20:40
Danija vienu aspektu labai skiriasi nuo Lietuvos. Jie- protestantai. Protestantizmas yra daug tolerantiškesnis, nei krikščionybė, bučiuojanti popiežiui ranką. Ten galimos diskusijos seksualinėmis temomis, o čia - sunkiai. Daugumoje sėkmingiausių valstybių- protestantizmas, arba mišri religija.
rwc 2011-03-01 21:57
Būtų geriau, jei tie masiškai atleisti darbuotojai gyventų iš pašalpos? Labai daug suskaičiuotum įmonių, kurios 2009-tais priiminėjo darbuotojus panašiais įkainiais, kaip 2006-tais? O gal - reikėjo susirinkti žaislus ir kraustytis kur nors į Kiniją, kaip padarė ne vienas verslininkas?
rwc 2011-03-01 22:57
Tiek pat, kiek aš padėčiau Baltarusijai nuvažiavęs pigių rūkalų, gėrimų ir pramogų. Įdomu, per kokius mokesčius susidaro tie 15%? Iš ~20% PVM? Per porą savaičių - porą milijardų? Visai man tų "lašinių" negaila, nors žmonių niekad nelaikau tik resursais (matyt, nelabai supranti, ką pavadinau "lašinių auginimu augant ekonomikai"). Tikriausiai pamiršti, kad tavo mylimi užsieniai tuos lašinius auginosi ilgais dešimtmečiais. Labai puikus pavyzdys - Airija, "mažų mokesčių rojus". Vos "kriziukė" - ir jau keliolika proc. bedarbių gatvėse, o biudžetas tuščias, be pagalbos iš TVF vos nebankrutavęs. Likę mažiau nei 90% dirbančiųjų nebesugeba išlaikyti pašalpų gavėjų! Kitas pavyzdys - JAV. Prasidėjus bankrotams, tūkstančiai žmonių liko be gyvenamo ploto. Daug kas patys jo atsisakė ir išsikraustė, kur pigiau. Va kaip faina, kai gyveni skolon, tik nėra kam ją apmokėti. Daug girdėjai atvejų, kad Lietuvoje žmonės būtų metami iš namų? Ne kokie bomžai, viską užstatę ir ne skurdžiai gyvenantys invalidai - o žmonės, dirbę vidutiniškai apmokamą darbą ir staiga jo netekę. Mielai ir aš atsisėsčiau ant pinigų maišo, netaupyčiau ir skolinčiausi - tik viena bėda: niekas man to maišo nedavė.
Skaitytojas 2011-03-01 23:54
Va jei tokie kaip tu ateis i valdzia-galima ramiai uzsakyti lietuvelei misias. Tu nelabai paisai kitu nuomoniu, ir net neisigilini i kitu mintis, nes tau net neidomu, svarbiausia bet kokia kaina irodyti savo tiesa nors ji ir neatitinka tikroves. Tokie vadovai apie save suburs tik ****laizius. Tau svarbiausia AS, MANO... Daug rasai, bet visai ne i tema ir minciu kokybe kaip pas neisprususio issisokelio, kuris zino viena sfera- IT, o likusieji juodadarbiai, kurie neverti nieko. Tavo ispustos frazes apie oruma, bent jau tave nedaro tokiu oriu kaip tu pats apie save galvoji. Rasyti galima daug ir atrodyti labai protingai. Bet tik atrodyti... Tik is didelio rasto neiseik is krasto. Tu cia lankaisi kritikuoti kitu komentarus brukdamas savo idejas apie save ir savo privalumus. SAUNUOLIS!!! TIKRAS VYRAS!!!!
kionig 2011-03-01 23:59
, sakei nebetesi OT ? Ar nesugebi kontrargumentuoti ?
Skaitytojas 2011-03-02 01:12
Pavartyk spauda ir pamatysi kie jau prarado
rwc 2011-03-02 03:32
įtikt?
blizzard 2011-03-02 09:48
Rwc gal tada galėtum paaiškint kodėl tokia didelė emigracija ir kodėl toks didelis nepasitenkinimas valdžia?
Simplicity 2011-03-02 10:41
rwc, na kiek galima... Perskaitau tas tavo prirašytas paklodes ir jau nebesuprantu ar mes apie tą pačią Lietuvą kalbam. Žiūrim tą patį LDB.lt puslapį, o ten aiškiai parašyta "Šių metų vasario 1 d. šalies teritorinėse darbo biržose buvo registruota 311,2 tūkst. bedarbių.". Matant šitokį skaičių oficialių bedarbių, tavo pasakymas, jog daugiau naudos iš emigrantų būtų jei jie dirbtų Lietuvoj yra mažų mažiausiai absurdiškas. Atrodo, kad Lietuvoj darbo yra visiems norintiems, bet tie 300 tūkstančių tiesiog piktybiškai atsisako dirbt. Lygiai taip pat aš galiu pasakyt, kad Lietuvai būtų daugiau naudos turėt ne 300 tūkstančių bedarbių, o 300 tūkstančių dirbančiųjų. Kokį jie produktą galėtų sukurt jei dirbtų. Būtų logiška ir aš būčiau teisus, bet kiek tai realu? Tai dabar dar parvežk visus "parsidavėlius" iš svečių šalių ir turėsi ne 300 tūkstančių, bet kokį pusę milijono bedarbių. Teoriškai jie galėtų kurt visą eilę produktų, mokėt mokesčius, ir pakelt Lietuvą į neregėtas aukštumas, bet realiai Lietuvoj būtų ne 300 tūkstančių pašalpas imančių, bet pusė milijono ir nebūtų tų 15% įplaukų į Lietuvos biudžetą, kurias suneša dirbantys emigrantai. Pakartosiu anksčiau išsakytą savo nuomonę- esi puikus demagogas (iš blogosios pusės). Tokius vėjus galima šnekėt filosofų būrelį prie vyno taurės, nes išgėrę žmonės dažnai nesąmonių prikalba, kurių išsiblaivę neprisimena. Tau sako "gyvenk iš 800Lt mažam miestelį ir į darbą važinėk 30km", o tu sakai, kad prastas tas ūkininkas, kuris negali namo miesto centre įpirkt. Sekant tavo minčių eigą susidaro įspūdis, kad Lietuvoj vidutiniokų nėra- yra tik puikūs specialistai, puikūs ūkininkai, puikūs programuotojai, puikūs verslininkai ir "visi kiti, verti 800Lt". Pasak tavęs tie "visi kiti" į užsienį išvažiuoja vien tik dėl mados ar godumo nors galėtų sėkmingai Lietuvoj už 800Lt dirbt ir Egipte, Turkijoj atostogaut. (Suprask, užsieny gyvenantys ir dirbantys sau negali tokios prabangos leist) Aš darau išvadą, kad tu arba pastoviai šiltas arba gyveni savo susikurtam iliuzijų pasaulyje ir Lietuvą matai tokią, kokią norėtum matyt, o ne tokią, kokia ji yra iš tikrųjų. Aš grįžęs į savo gimtąjį miestą neturiu su kuo į kaboką nueit pasėdėt, nes dauguma po užsienius išsilakstę (kas po vidurinės, kas po magistro studijų), šiurpstu nuo lietuviškų kainų ir tos kokybės kurią už tokius pinigus tenka pirkt. Nebūsiu toks kategoriškas kaip Skaitytojas, bet kalbėt apie piktžoles svečių šalių darže ir visiškai nematyt usnių savajam yra tikrai kvaila. Lygiai taip pat kvaila yra sakyti, kad galima gyvent gerai nieko negaminant, o tik programuojant. Gamina vokiečiai, japonai, lenkai, prancūzai, amerikiečiai ir net rusai. Gerai gyvena nieko negamindami tik sėdintys ant dujų ir naftos telkinių- juos išlaiko gaminantys. Nereikėtų painiot žodžių gamina ir surenka. Kinai surenka labai daug, bet gaminti jie dar tik mokosi. Dėl to ir gyvena šiknoj.
nondescript 2011-03-02 11:01
Galima man atsakyti? Kodėl žmonės emigruoja? Paimkim statistines šalis kaip Anglija, Airija, Norvegija: * ten galima rasti geresne studijų kokybę ir perspektyvas * ten nieko nebaigus gali uždirbti lietuviško direktoriaus algą, kai tuo tarpu čia sėdėtum už 800 * ten geresnes socialinės garantijos * ten geresnės sąlygos kuriant verslą Tarkim mano specialybė susijusi su kinu, bet norint užsiimti kino gamyba, platinimu ar panašia veikla, Lietuvoje yra per maža rinka plius iš kultūros ministerijos gauti finansavimą beveik neįmanoma, reikia ieškoti privačiu rėmėjų, bet niekas čia nenori į tai nosies kišti Vienintelė išeitis ieškoti finansavimo užsienyje arba užsiimti koprodukcija. Kodėl žmonės nepatenkinti valdžia? * pirma, ar pas mus žmonės išvis kažkuo patenkinti? * antra, nes "prie rusų buvo geriau" * trečia, nes dėl įvairių politinių aferų, žmonės prarado pasitikėjimą valdžia
Arthuras 2011-03-02 11:13
rwc nemato toliau savęs. Kaip ir dauguma Lietuvos verslininkų nemato išvis jokių problemų ir jas neigia, nes jų tai neliečia. Ilgai galima spangti, kaip normalu uždirbti 800 lt, bet tai neįtikins tik tiek gaunančių. Ta didžiulė socialinė atskirtis tik dar labiau skatina išvykti. Ir nereikia sumenkinti korupcijos, pažįstamų įtakos Lietuvoje. Taip, yra vienetai, kurie pasiekia tikslo be pašalinės pagalbos, bet mano aplinkoje ryškiai matosi dėdžių įtakos rezultatai. Kodėl kažkas, turėdamas net didesnius gabumus, turi skursti, jei kažkoks pusiau bukagalvis sėdi šiltai ir nesuka galvos? Mes čia diskutuodami absoliučiai nieko nepakeisim, kaip žmonės emigravo taip ir emigruos. Jei pajus, kad nenaudinga, grįš atgal. Tai mechanizmas, kuris pats save reguliuoja ir nereikia visų likusių laikyti kvailiais. Žmonės tikrai nesėdėtų užsienyje, jei ten būtų blogiau. Vadinasi, ten ryškiai geriau, jei tai atperka gyvenimą tarp kitokios kultūros žmonių. Galų gale, kiekvienas rūpinkimės savimi. Kur kam geriau, ten ir gyvenam, dirbam. Kils mažiau nesusipratimų. Man asmeniškai yra labai malonu matyti, kad dabar verslininkai jau verkia, jog negali rasti specialistų už tą minimalų atlygį. Pavarčius darbo skelbimus matosi aiški tendencija - reikalavimų "melejonas", o atlyginimai vargani. Bet pats darbdavys drąsiai gali sau leisti keletą namų, keletą automobilių. Kol verslininkai ir kiti gerokai geriau gyvenantys neims solidarizuotis, tikrai likusieji "verti 800lt" neprisimins patriotiškumo ir negrįš. Ir galiu tik juos pasveikinti. Pirmiausia turi susirūpinti Lietuva tie, kurie turi labai daug įtakos, o ne aukotis tas, kuris čiut galą su galu suduria. Labai įtikinamai bandai įteigti, jog nėra emigracijos problemos, nėra bedarbystės problemos. Jos tikrai, tikrai yra. Ir beje, gyventojų surašymas labai greitai tai parodys.
blizzard 2011-03-02 11:54
Ir iš to galima daryt puikiais išvadas ir užbaigt šitą beprasmę diskusiją.. Situaciją matom visi 83000 per metus yra žvėriški mokesčiai, žvėriškas žmonių skaičius ir daug prarastų pajamų tiek valstybei tiek paslaugų ar parduotuvių sferai. Čia tik registruoti išvykėliai.. Kas už juos sumokės tą skylę mokesčių? spėkit iš 3 kartų.. bet čia tik aisbergo viršūnė..