Kam šiemet bus lengviausia rasti darbą?  (0)

Lietuvos darbo birža prognozuoja, kad šiemet daugiausiai laisvų darbo vietų bus įregistruota paslaugų sektoriuje. Darbuotojų planuojama įdarbinti mažmeninėje prekyboje, krovininių kelių transporto įmonėse, restoranuose ir maisto tiekimo bendrovėse. Mažiausiai darbų bus siūloma žemės ūkyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Didžioji dalis darbo pasiūlymų bus skirti kvalifikaciją turintiems darbuotojams, o neturintiems profesinio pasirengimo įsidarbinti bus išties sudėtinga.

Geras įsidarbinimo galimybes turės informacinių technologijų ir sistemų specialistai, statybos inžinieriai, siuvimo technologai, pardavimo vadybininkai, buhalteriai, pardavimo agentai, gydytojai, suvirintojai, pardavėjai, tarptautinio krovinių vežimo transporto priemonių vairuotojai, siuvėjai, plataus profilio statybininkai, padavėjai, barmenai ir virėjai.

Tačiau sunkiau darbą rasti bus administratoriams, teisininkams, socialiniams darbuotojams, pradinio ugdymo mokytojams, darželių auklėtojams, ekonomistams, turizmo vadybininkams, kineziterapeutams, socialiniams pedagogams, psichologams, lengvųjų automobilių, taksi ir furgonų vairuotojams, automobilinio krautuvo vairuotojams, elektrinio krautuvo vairuotojams, kirpėjams, manikiūrininkams, kosmetikams ir floristams

2013 metais, vidutinis metinis registruotas nedarbas šalyje siekė 201,3 tūkst. bedarbių. Tikimasi, kad 2014 m. vidutinis metinis registruotas nedarbas mažės 5 proc. ir sudarys apie 190 tūkst. bedarbių. Prognozuojama, kad apie 6 proc. šiemet mažės jaunimo nedarbas.

Apskritai įmonių veiklos perspektyvas 2014 m. darbdaviai vertina gana teigiamai. 30 proc. darbdavių pažymi, kad įmonės apyvarta, darbuotojų skaičius ir investicijos į technologijas didės, 66 proc. – nekis ir tik 4 proc. – mažės.

Prognozė atlikta bendradarbiaujant su šalies darbdaviais – apklausus 4,4 tūkst. įmonių, kuriose dirba 0,28 mln. dirbančiųjų paslaugų, pramonės, žemės ūkio ir statybos sektoriuose. Prognozės tikslas – padėti darbo ieškantiems žmonėms geriau apsispręsti planuojant karjerą, priimant sprendimus dėl profesinio rengimo ar perkvalifikavimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(5)
(0)
(0)

Komentarai (0)