Į Ukrainos pusę perėję separatistai pasakoja supratę svarbų dalyką (Video)  (34)

Ketvirtadienį internete paskelbtas vaizdo įrašas, kuriame buvę Slovjansko separatistai pasakoja apie motyvus, paskatinusius pereiti į Ukrainos pusę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Jau sakiau, būdamas vienoje barikadų pusėje, pakartosiu ir dabar, būdamas jau kitoje: sudėkite ginklus, nežudykite taikių gyventojų. Štai šalia manęs jūs matote patriotus, tikrąjį Donbaso išlaisvinimo frontą. Esame patriotai, todėl supratę, kad nebus jokios laisvės, perėjome į Ukrainos kariuomenės pusę. Dar kartą kreipiuosi į jus bei raginu pereiti mūsų pusėn. Kaip matote, mes visi esame gyvi ir sveiki. Prisiminkite apie savo motinas ir vaikus – niekas mums neatleis, jog kovojame prieš savo tautą“, - pasakojo separatistas.

Separatistų metodai: tai, ką jie daro – visiškai nevaldoma

„Mes norėjome laisvės, tačiau pamatę, kokia tai laisvė, viską supratome. Tai, ką jie daro, yra visiškai nevaldoma. Žmonės ištraukiami iš jiems priklausančių automobilių, o pagrobtais automobiliais važiuojama į pirtį ir pas merginas. Tokia pat provokacija buvo surengta ir viename blokavimo poste. Jie nusipirko džipą Kramatorske, patalpino į jį „Dešiniojo sektoriaus“ karių lavonus, džipą padegė, tai rodė visam pasauliui per televiziją ir įtikinėjo, kad čia atėjo „Dešinysis sektorius“. Galiu prisiekti, kad per visą laiką, kol esu čia, nesu matęs nė vieno žmogaus iš „Dešiniojo sektoriaus“. Šiuo metu teroristai daugiau kovoja tarpusavyje nei su Ukrainos kariuomene. Aiškių vadovų tarp jų nebėra. Tai, kas šiuo metu ten vyksta – visiška suirutė, todėl iš jų galima tikėtis bet kokios provokacijos. Jie iš žmonių atiminėja būstus, už vyrų išvykimą iš miesto reikalauja išpirkos“, - nuogąstauja siužeto herojus.

Paklausti, ar separatistai turi sunkiosios technikos, kovotojai atsakė: „Turi. Tankai, artilerija, minosvaidžiai. Labai gera ginkluotė. Pagal gilzes galima pamatyti, kur kovoja separatistai, o kur mūsiškiai. Pas mus dar sovietų gamybos gilzės, o pas juos naujausios kartos. Yra daug profesionalių karių iš Rusijos. Dar visai neseniai buvo snaiperių, instruktorių. Matėsi, kaip jie profesionaliai elgiasi su ginklais – šautuvas tarsi rankos dalis“.

Į klausimą, ar už kovą separatistų pusėje gavo pinigų, atsakė neigiamai: „Aš pats nieko negavau, jokių pinigų. Jauniems mokėjo“.

Norėta sužinoti, kodėl prisijungė prie separatistų, kokios buvo priežastys. Kitas kaukėtas kovotojas teigia: „Norėjau ginti savo žemę. Manėme, jog taip teisinga. Dabar suprantame, jog reikėjo stoti į Ukrainos kariuomenės pusę. Tai būtų buvę teisinga.“

Paklausti, kaip vyko prisijungimas prie separatistų - tiesiog atėjote, pasakėte, jog norite kovoti, ir davė automatinį šautuvą - kovotojai pareiškė: „Davė kastuvų, liepė statyti blokavimo postus. Iš pradžių pas juos buvo daug žmonių, automatinių šautuvų taip laisvai nedalino. Dabar su šautuvais šlaistosi ir narkomanai, ir alkoholikai.“

Į klausimą, ar buvo mokymų stovyklose, atsakė neigiamai: „Iš mūsų niekas“. Tiksliai įvardyti, kur talkino separatistams, nepanoro: „Vaikinai bijo ir sakyti – gali pažinti iš balso. Visi turi šeimas, vaikų“.

Į Ukrainos kariuomenės pusę perėję buvę separatistai sako, jog šiuo metu Slovjanske yra apie 4-5 tūkst. separatistų, tačiau jiems sunku – „žvalgyba dirba labai gerai, padeda ir paprasti žmonės“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(28)
(2)
(26)

Komentarai (34)