Su delfinu santykiavusios moters išpažintis: jis buvo švelnus (Video)  (5)

Gyvūnų tyrėja Margaret Howe Lovatt tapo unikalaus tyrimo dalimi, apie kurio padarinius ryžosi prabilti tik dabar. Mokslinio tyrimo metu, kurį finansavo NASA, buvo bandoma vieną protingiausių žinduolių išmokyti kalbėti, padidinti jo intelekto galimybes.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Moteris 1963 m. savo namą pavertė unikaliu delfinariumu, kur gyvūnus stebėjo patys gabiausi pasaulyje mokslininkai. Šis tyrimas turėjo tapti vienu svarbiausių XX a. atradimu, tačiau tuomet moteris sutiko Peterį ir viskas pakrypo ne taip.

Margaret greitai pajuto, kad tarp jos ir delfino Peterio atsirado nuostabus ryšys, kuris netrukus peraugo į fizinį lygį.

„Peteris mėgo būti su manimi. Jis trynėsi į mano koją, rankas, o aš jam leidau tai daryti. Man nebuvo nemalonu, tačiau kartais jis mėgdavo įsisiautėti“, - pasakoja mokslininkė.

Pasak jos, ji skatinusi Peterį santykiauti su delfinėmis, tačiau žinduolis nesiruošė paleisti savo simpatijos. Ji taip pat suprato, kad reikia patenkinti delfino įgeidžius, kad Peteris galėtų toliau tęsti savo anglų kalbos mokymąsi. 

„Taip tiesiog buvo lengviau. Jis žinojo, kad aš jį stebiu, esu šalia, todėl tęsiau ir leidau, kad tai įvyktų. Jis buvo labai švelnus“, - sako Margaret, pabrėžusi, kad ji su juo nesimylėdavo tiesiogiai, tačiau jautė jam šiltus jausmus. Taip anglų kalbos pamokos išaugo į rimtus Margater ir Peterio santykius, tačiau žmonės tuo nebuvo patenkinti.

Nors tuo metu pasaulyje buvo populiaru šlovinti laisvę, meilę visiems, tačiau mokslininkė sulaukdavo daug piktų laiškų. Tyrimas nutrūko, o Margaret dingo lyg į vandenį ir dėl kilusių kalbų, kad delfinams leidžiami narkotikai.

Šiuo metu BBC kuria išskirtinę dokumentiką apie moterį, kurį santykiavo su delfinais.

Vis dėlto ji nėra vienintelė, kuri išgarsėjo tokiu būdu. Floridoje 1971 metais delfinų treneris Malcolmas Brenneris (63) pusę metų santykiavo su delfine „Dolly“. Pasak jo, jis su delfine santykiaudavo tik tuomet, kai visi žmonės ir darbuotojai išeidavo iš zoologijos parko.

Štai užfiksuotos akimirkos, kaip Margaret kalbėjo su delfinais:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(17)
(49)
(-32)

Komentarai (5)