Kodėl už tą patį automobilį lietuviai moka 16 tūkst. eurų daugiau?  (16)

Pastaruoju metu lietuviai vis dažniau pastebi, kad už tuos pačius gaminius moka daugiau nei kitų šalių vartotojai. Visgi jei išlaidos maisto produktams ar smulkiems namų apyvokos daiktams dažnai nesutampa keletu eurų, tai automobilių kainų skirtumas gali šokiruoti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nustebino skirtumas

Prabangiais naujos kartos „Volvo S90“ ir V90 serijos modeliais susidomėjusi vilnietė Agnė Paulauskaitė patikrino, kiek jie kainuoja Lietuvoje ir Švedijoje.

Ji pažymėjo, kad šioje Skandinavijos šalyje bazinės komplektacijos modelis perskaičiavus nurodytą vertę eurais kainuoja nuo 32 tūkst. eurų, o pas mus – mažiausiai 43 tūkst. eurų.

A. Paulauskaitė atkreipė dėmesį, kad labiausiai tai pastebima lyginant žemiausio įrangos lygio „Volvo V90“ universalus su 250 AG galios benzininiais varikliais.

Lietuvoje toks naujas automobilis kainuoja 49100 eurų, o Švedijoje – 339000 kronas arba beveik 33 tūkst. eurų.

„16 tūkst. eurų arba maždaug 33 proc. pigiau nei pas mus, nors automobiliai su tokiais pat varikliais ir kita įranga“, – stebėjosi moteris.

Priklauso nuo rinkos

Lietuvoje „Volvo“ atstovaujančios kompanijos „Sostena“ rinkodaros ir komunikacijos vadovė Beata Kunevičienė sakė, kad toks kainų skirtumas nėra neįprastas.

Anot jos, automobilių gamintojų kainodara skirtingose šalyse yra nevienoda, o tai lemia daugybė faktorių.

Pašnekovė paaiškino, kad kainodara nustatoma atsižvelgiant į tiekėjo rekomendacijas ir konkrečios rinkos ypatumus.

„Mūsų žiniomis, panašios „Volvo“ automobilių kainos yra ir kitose Europos šalyse, pavyzdžiui, Estijoje, Latvijoje, Lenkijoje ir Vokietijoje.

Aišku, kad kainų skirtumai egzistuoja – tai yra visiems viešai prieinama informacija“, – sakė B. Kunevičienė.

Ji pridūrė, kad negali komentuoti ir vertinti kitose šalyse ir rinkose veikiančių pardavėjų taikomos kainodaros.

Brangesni ir kiti modeliai

Mūsų rinkoje pastebimai brangesni ir kiti šio segmento modeliai. Pavyzdžiui, 5 serijos BMW universalas su 2 litrų benzininiu varikliu Vilniaus salone kainuoja mažiausiai 54 tūkst. eurų, o švedų atstovybėje tokį automobilį galima įsigyti už 423 tūkst. kronų arba 41 tūkst. eurų.

Panašios ir „Audi“ modelių kainos. Švedijoje „Audi A6“ universalas su 2 litrų dyzeliniu motoru kainuoja 350 tūkst. kronų arba 34 tūkst. eurų, o Lietuvoje – 44 tūkst. eurų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
Autoriai: Saulius Rinkevičius
(33)
(4)
(29)

Komentarai (16)