„The Masked Marauders“ - Bobo Dylano, Micko Jaggerio ir kitų rokerių albumas, kurio nebuvo  ()

1969 metai. Laisvas pasaulis mėgaujasi roko iškilimu. Tai, ką dabar laikome roko klasika, tuomet buvo nauja ir gaivu. Ir staiga garsiame „Rolling Stone“ žurnale pasirodo negirdėto naujo albumo apžvalga. „The Masked Marauders“ pavadintame albume - Bobo Dylano, Micko Jaggerio ir trijų „The Beatles“ narių Georgeo Harrisono, Johno Lennono ir Paulo McCartney grupės dainos. Tik kodėl apie šį albumą jūs nesate girdėję?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tą apžvalgą parašė pats „Rolling Stone“ redaktorius Greilas Marcusas. O kam kitam buvo galima patikėti tokį darbą? Juk „The Masked Marauders“ buvo pirmasis šios roko supergrupės albumas. Dabar net sunku įsivaizduoti, ko reikėtų, kad į vieną įrašų studiją pavyktų sukviesti visas tas žvaigždes. O tuomet jos susibūrė pačios. Ir apžvalga buvo labai teigiama, nors ir šiek tiek keista.

„The Masked Marauders“ apžvalgoje žurnale netrūko keistų juokelių. Pavyzdžiui, Marcusas teigė, kad šis albumas yra „daugiau nei gyvenimo būdas; tai yra gyvenimas“. Taip pat buvo minima, kad vienoje dainoje pianinu ir bosine gitara groja pats Paulas McCartney - kodėl jis grotų abiem instrumentais. Ir kur yra tas albumas?

Iš tikrųjų, „The Masked Marauders“ nebuvo tikras. Marcusas šią apžvalgą parašė kaip satyrinį straipsnį, norėdamas pašiepti pačią supergrupių idėją. Apie tokį bendradarbiavimą tuomet buvo kalbama labai plačiai, tačiau Marcusui tai atrodė kaip juokingos sapalionės - muzikantai yra per daug skirtingi, kad susivienytų vienam tokiam projektui.

Nors ta apžvalga buvo pilna juokelių, „Rolling Stone“ redakciją užplūdo skaitytojų klausimai - na kur galima įsigyti tą „The Masked Marauders“ albumą? „Rolling Stone“ vadovai nusprendė tęsti pokštą. Jie surado grupę, kuri sutiko sukurti ir įrašyti kelias apžvalgoje minimas dainas. Galiausiai, „Warner Bros.“ sutiko albumą išleisti - visos 100 tūkstančių kopijų buvo išpirktos.

Tuo metu jau ėmė aiškėti, kad visa tai - pokštas. Albumo viršelio nepuošė jokios garsios pavardės, o ir kiti muzikos kritikai jau atvirai juokėsi - kaip kas nors galėjo patikėti, kad tai yra tiesa? Net ir pačiame albume buvo daugybė užuominų, kad „The Masked Marauders“ yra pokštas. Kita vertus, kai kurios dainos, ypač „Cow Pie“ sulaukė nemažo populiarumo:

2003 metais buvo išleista dar 2000 šio albumo kopijų. Dabar tai - roko istorijos dalis. Nors daug kas tyliai pasvajoja, kaip būtų buvę įdomu išgirsti tikras tokio albumo dainas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(3)
(0)
(3)

Komentarai ()

Susijusios žymos: