Ar tinkamai prirakinate savo dviratį? Policija parodė, kaip lengvai dviračiai pavagiami ir ką daryti, kad Jums taip nenutiktų (Video)  ()

Vos atšilus orams į gatves išriedėjo dviratininkai. Ypač daug jų galima matyti didžiuosiuose šalies miestuose. Deja, bet čia netrūksta ir vagišių, norinčių pasisavinti kitų žmonių turtą, todėl policijos pareigūnai parengė vaizdo reportažą, kuriame pasakojama, kaip greitai yra pavagiami dviračiai, ir kaip tinkamai apsaugoti savo dviratę transporto priemonę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Pastebime, kad atšilus orams vis daugiau žmonių naudojasi dviračiais – jais važiuoja į darbą, leidžia laisvalaikį, o mes, analizuodami kriminogeninę situaciją, pastebime dviračių vagysčių šuolį. Tam įtaką daro netinkamas dviračio apsaugojimas, palikimas be priežiūros.

Norime patarti, kaip apsaugoti dviratį, kad jis netaptų vagių taikiniu ir jūs galėtumėte juo naudotis kuo ilgiau“, – pasakoja Vaidas Maziliauskas, 3-ojo policijos komisariato bendruomenės pareigūnas.

Pareigūnas vaizdo įraše parodė ir reples, kuriomis vagišiai nukerpa prastos kokybės dviračių spyną ar troselį.

„Vagys, laiptinėje ar viešoje vietoje pastebėję su nesaugia spyna, troseliu prirakintą dviratį, užtrukdami ne ilgiau kaip 10 sekundžių nukerpa spyną ir pasiima jūsų mylimą dviratį“, – paaiškino pareigūnas.

Plačiau kviečiame žiūrėti reportaže:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(29)
(12)
(17)

Komentarai ()