Vyras prisipažino nužudęs savo žmoną, tačiau kūnas pasirodė esantis... 1600 metų senumo (Video)  ()

1959 m. portretų menininkė ir kelionių entuziastė Malika de Fernandez sutiko vyrą, kuris taps jos žudiku. Per dvi valandas aviakompanijos darbuotojas Peteris Reyn-Bardtas paprašė jos tekėti – ir ji atsakė taip. Po keturių dienų jie susituokė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po kelių mėnesių santuoka iširo ir Fernandez vėl pradėjo keliauti po pasaulį, dabar naudodama savo naujojo vyro aviakompanijos nuolaidą. Reyn-Bardtas liko savo name Češyre, Anglijoje.

Po dvejų metų Fernandez visiškai dingo, o Reyn-Bardtas tapo svarbiausiu įtariamuoju. Nepaisant kruopščios jo turto kratos, įskaitant jo sodo kasimą ieškant jos palaikų, policijai nepavyko rasti jokių Malikos ar neteisėtų veiksmų įrodymų. Byla liko neišspręsta du dešimtmečius, kai įvykiai pasisuko keista linkme: kūno dalis buvo aptikta durpyne netoli Reyn-Bardto namų.

Reyn-Bardtas prisipažino dėl Malika de Fernandez nužudymo.

Durpės susidaro yrant organinėms medžiagoms, daugiausia iš augalinių medžiagų, tokių kaip samanos. Kai jos kaupiasi pelkėse, durpių sluoksniai sudaro rūgštis, kurios nepaprastai gerai išsaugo kūnus.

Jei Reynas-Bardtas būtų tai žinojęs, jis galėjo ne taip greitai prisipažinti nužudęs žmoną.

 

Po to, kai Lindow Moss durpyne buvo rasta nežinomos moters galva, kriminalistai iš pradžių manė, kad jai yra 30–50 metų, ir sulaikė Reyną-Bardtą, manydami, kad tai susiję su Fernandez dingimu keliais dešimtmečiais anksčiau.

„Praėjo tiek daug laiko, aš maniau, kad manęs niekada nepavyks apkaltinti žmogžudyste", - apklausos metu policijai sakė Reyn-Bardtas. Jis teigė, kad Fernandez grįžo į savo kotedžą kažkada 60-ųjų pradžioje ir grasino atskleisti, kad jis buvo homoseksualus, o tuo metu tai vis dar buvo baudžiama Anglijoje, jei neduos jai pinigų.

„Kažkas tiesiog užvirė manyje“, - pridūrė jis, vėliau teismui pasakęs, kad ją sugriebė ir pradėjo purtyti, ir nesuprato, kad ją nužudė, kol nesustojo.

„Aš bijojau ir negalėjau aiškiai mąstyti. Vienintelis dalykas, kuris kilo galvoje, buvo jos kūno paslėpimas“.

Reyn-Bardtas teigė, kad prieš bandydamas sudeginti kūną, jį sukapojo kirviu. Kai tai nepadėjo, jis išmetė kūną į šalia esančią pelkę.

 

20 metų neišspręsta byla dabar atrodė baigta. Tačiau pagrindinį tyrėją, detektyvą inspektorių George'ą Abbottą kažkas jaudino: jei tai iš tikrųjų buvo Fernandez galva, kur likęs kūnas? Jis pasiuntė kaukolę tolesnei analizei Oksfordo universitete. Tuo metu jie nustatė, kad kaukolė datuojama 400 m. pr. Kr. – romėnų laikais.

Kaukolė durpyne išbuvo daugiau nei 16 amžių ir akivaizdžiai neturi nieko bendra su Malika Reyn-Bardt“, - teisme sakė prokuroras Martinas Thomasas. – „Tačiau didžiausia ironija yra tam kad jos atradimas tiesiogiai paskatino kaltinamąjį išsamiai prisipažinti“.

Kai apie tai sužinojo Reynas-Bardtas, jis bandė atsiimti savo prisipažinimą, tačiau jau buvo per vėlu. Vertinimo komisijai prireikė 3 valandų, kol jis buvo pripažintas kaltu dėl nužudymo.

Fernandez kūnas nesurastas iki šiol.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(42)
(1)
(41)

Komentarai ()