[Žinios trumpai] FSB vadovas įkištas į kalėjimą ir tai labai keista - Putinas persiutęs ir tam yra net kelios priežastys  (5)

Pulkininkas-generolas Sergejus Beseda, 5-osios FSB tarnybos vadovas, šiuo metu yra Lefortovo kalėjime Maskvoje. Iš pradžių buvo manoma, kad tai susiję su prastu žvalgybiniu pasiruošimu prieš invaziją į Ukrainą, tačiau dabar keliamos ir kitos versijos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-13 [Žinios trumpai] FSB vadovas įkištas į kalėjimą ir tai labai keista - Putinas persiutęs ir tam yra net kelios priežastys  (5)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„The Moscow Times“ žurnalistas Andrejus Soldatovas teigia, kad pirmiausia Beseda buvo kalinamas namų arešto sąlygomis ir tik vėliau buvo perkeltas į vieną garsesnių Maksvos kalėjimų. FSB tarsi ranka numojo į Besedos areštą ir jį vadino „paprasta apklausa“, tačiau Soldatovo šaltiniai rodo, kad apklausa nebuvo tokia paprasta, nes karininkas iš kalėjimo neišėjo ir tai labai neįprasta su tokio rango pareigūnu. 

Žurnalisto manymu, tai - geras pavyzdys, kaip staiga pasikeitė Putino ir jo saugumo tarnybų santykiai. 5-oji FSB tarnyba, beje, Putinui turėtų būti ypatinga, nes jis pats ją įsteigė, kai vadovavo FSB 1998-1999 metais. Viena iš 5-osios tarnybos užduočių - šnipų verbavimas kitose šalyse. Pats Beseda buvo laikomas vienu iš patikimiausių Kremliaus generolų.

„TP-Link Archer AX53“ - „Wi-Fi 6“ maršrutizatorius, siūlantis didžiulę spartą, puikią aprėptį ir funkcijų turtingą programėlę (Apžvalga)
6223

„TP-Link Archer AX53“ – modernus maršrutizatorius, palaikantis „Wi-Fi 6“ technologiją ir siūlantis net 3 Gb/s spartą. Tai – įrenginys moderniems namams, kuriuose yra daug internetą naudojančių prietaisų, ypač tinkantis kompiuterinių žaidimų entuziastams bei visiems, kuriems svarbus greitas ir patikimas ryšys.

Išsamiau

Putinas išlaikė Besedą greta iki pat karo Ukrainoje, tačiau dabar šie santykiai sutrūkinėjo kaip kiaušinio lukštas, o Beseda krito tiesiai į Lefortovo kalėjimą - vienintelį FSB kalėjimą Rusijoje. Šios istorinės vietos rūsiuose dar yra Stalino valymo pėdsakų - egzekucijų salės vis dar egzistuoja.

Tik kuo Kremliui nusikalto Beseda? Soldatovas mano, kad šnipų generolas tokią nemalonę užsitraukė ne dėl netikslios informacijos, kurią FSB galėjo pateikti prieš karą su Ukraina, o dėl nesugebėjimo sukurti ir finansuoti stabilią prorusišką politinę jėgą Kyjive.

Nors Rusijos kariams artėjant prie Ukrainos sostinės buvo sulaikomi prorusiški nusikaltėliai, didelio Kremliaus palaikymo Kyjive nebuvo. Tokia prorusiška opozicija ten neegzistuoja arba yra labai silpna. Ir gali būti, kad Kremliaus akyse Beseda dėl to yra kaltas. O galbūt jis pradangino tokiam projektui skirtus pinigus - kas dabar žino.

 

Yra ir dar vienas momentas - Putinas labai susierzinęs ir dėl itin tikslių duomenų, kuriuos iš kažkur gauna CŽV ir įtarimai krenta ant 5-osios FSB tarnybos. 

Žurnalistas Andrejus Soldatovas teigia, kad Putinas dabar yra piktas ir apimtas paranojos, todėl ir vyksta tokie valymai.

(45)
(1)
(44)

Komentarai (5)