[Žinios trumpai] Penkiolikmetė iš Popasnos peršautomis kojomis atliko žygdarbį, apie kurį dabar kalba visa Ukraina (Video)  ()

15-os metų ukrainietė Liza Černyšenko pati sėdo prie vairo ir iš Popasnos per minų laukus, apšaudoma, išvežė sunkiai sužeistus keturis suaugusiuosius. Visą jos pasakojimą Pirmasis Lvivo medicinos junginys perdavė The Insider.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-07 [Žinios trumpai] Penkiolikmetė iš Popasnos peršautomis kojomis atliko žygdarbį, apie kurį dabar kalba visa Ukraina (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

 

 

Mergaitė papasakojo, kad vairuoti išmoko dar septynerių. Prie vairo nusprendė sėsti, kad kuo greičiau pristatytų sužeistuosius, kol jie pernelyg nenukraujavo. Liza ketino vežti juos į Bachmutą, ir išvažiuojant iš Popasnos, automobilį apšaudė rusų kariai. Mergaitei buvo sužeistos kojos: nutrauktas kairės kojos mažylis pirštas ir du kartus peršautas dešinės kojos kelis. Nepaisydama to, ji tęsė kelionę.

„Beveik nieko negalėjau padaryti, mašina užgeso. Vos užvedžiau, ir važiavome toliau. Tačiau paskui mašina vis viena užgeso, nes buvo peršautas akumuliatorius. Aš važiavau, kiek galėdama. Žinoma, nelengvai pavyko, labai skaudėjo, bet nors taip. Nebūčiau palikusi jų apšaudomų“, — papasakojo Liza.

Lizai buvo nustatyta šautinė kiaurinė kelio žaizda, taip pat buvo amputuota piršto dalis. Iki šv. Nikolajaus ligoninės Bachmute jai ir keleiviams nusigauti padėjo kariškiai. Ligoninės direktorė, gydytoja Zoriana Ivaniuk papasakojo, kad mergaitę ir suaugusiuosius dabar prižiūri medikai. Lizos laukia ilga fizinė reabilitacija.





(31)
(0)
(31)

Komentarai ()