[Žinios trumpai] Europoje tai neįsivaizduojama - Rusijoje leista gaminti „Euro-0“ standarto automobilius: ką tai reiškia?  (2)

Antikvarinių sovietinių mašinų gerbėjams bus lengviau rasti atsarginių dalių


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

RF vyriausybė publikavo 2022 metų gegužės 12 dienos nutarimą №855 „Dėl atskirų ratinių transporto priemonių būtinų reikalavimų naudojimo patvirtinimo ir jų atitikimo vertinimo“, kuriame aprašyti supaprastinti lengvųjų automobilių sertifikavimo reikalavimai.

Nauju dokumentu gamintojams leidžiama atsisakyti naujose mašinose įrengti įvairias sistemas, kurios neprieinamos dėl RF taikomų sankcijų ar dėl lustų trūkumo.

Konkrečiai, leidžiama gaminti naujus automobilius be ABS ir ESP sistemų, skubiojo informavimo sistemoje ERA-GLONASS gali nebūti automatinio įsijungimo po avarijos funkcijos, o taip pat supaprastinti mašinų sertifikavimo reikalavimai. Taip bus galima atsisakyti saugos pagalvių ir saugos diržų įtempiklių.

Be to, dabar Rusijoje galioja visi ekologiniai standartai, nuo „Euro-0“ iki „Euro-5“, todėl galima gaminti automobilius, kurių emsijos atitinka 1988 metų normas.

Naujasis vyriausybės nutarimo galiojimas nustatytas iki 2023 metų vasario 1 dienos. Nauji reikalavimai nėra privalomi, o tik leidžiami — galima gaminti tiek šiuolaikinius automobilius, atitinkančius visas normas, tiek ir mašinas, atitinkančias pasenusius parametrus.


www.kommersant.ru




(15)
(2)
(13)

Komentarai (2)