[Žinios trumpai] Į Ukrainą plūsta pavojingiausi čečėnų nusikaltėliai: skelbiama, ką rusai daro su recidyvistais  ()

Ukrainos karinės žvalgybos (GUR) duomenimis, invazijoje į Ukrainą dalyvavo apie 2500 kovotojų iš Čečėnijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Viso masto karinės invazijos fone Rusija iš Čečėnijos į Ukrainą išsiuntė nuteistuosius, kuriems bausmės laikas dar nebuvo pasibaigęs.

Iš 953 savanorių, išvykusių iš Čečėnijos į Ukrainą, 101 yra „su nusikalstama praeitimi ir dabartimi“. Apie tai praneša „Telegram“ kanale „Galime paaiškinti“ (Можем объяснить).

Kaip rašoma žinutėje, vienas iš į Ukrainą atsiųstų čečėnų yra ne kartą teistas Bekhanas Taysumovas, iki 2022 metų pabaigos turėjęs kalėti bendrojo režimo kolonijoje už sukčiavimą.

Į Ukrainą buvo išsiųstas ir Tamerlanas Magamerzuevas, kuris 2022 metų kovą buvo nuteistas priverstiniams darbams. Užuot atlikęs bausmės laiką, jis išvyko į Ukrainą, nes taip pat praleido teismo posėdžius dėl kitos bylos.

Pastebėtina, kad iki bausmės vykdymo jis neturėjo teisės kirsti Rusijos Federacijos sienos.

Kaip pažymėjo Rusijos opozicionierius Michailas Chodorkovskis, šimtai recidyvistų jau yra fronte:

 

„Jie buvo laikomi griežtų sąlygų zonose kaip ypač pavojingi recidyvistai, linkę laužyti režimą. Tarp jų yra teisti už dalyvavimą nusikalstamose gaujose, plėšimus, nelegalią prekybą ginklais, psichotropinėmis medžiagomis... šimtai recidyvistų jau fronte – teismo posėdžiai dėl jų atšaukiami dėl kaltinamųjų „neatvykimo“, – pažymėjo M. Chodorkovskis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(5)
(1)

Komentarai ()