„Tai gali būti didelis žaidimas.“ Baltarusijoje pajudėjo „Wagner“. Gali būti Minsko puolimas (Video)  (17)

Baltarusijoje daugėja „Wagner“ samdinių. Greičiausiai ten yra pats Jevgenijus Prigožinas. Ir jis gali apsvarstyti tris tolesnių veiksmų kryptis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie jas „24 kanalui pasakojo Rusijos opozicijos žurnalistė, judėjimo „Rus Sitting“ įkūrėja Olga Romanova.

O. Romanova teigia, kad J. Prigožinas gali apsvarstyti savo kito žygio tris kryptis. Pirma – Minskas, antra – Maskva, trečia – Kyjivas. Ji pabrėžė nuoseklumą, anot jos, Ukrainos sostinė yra ne pirmoje ir net ne antroje vietoje.

„J. Prigožinas yra bet kas - cinikas, nusikaltėlis. Jis gali kritikuoti Rusijos kariuomenę, S. Šoigu ir V. Gerasimovą ir pademonstruoti tai, ko jie neva negalėjo, t. y. užimti Kyjivo. Tačiau prisiminkime aukas prie Bachmuto – vien tik 22 000 „vagneriečių“. Jis žino, kad Ukrainos kariuomenė prieš karą buvo pasirengusi kovai. O dabar, žinodama apie „Wagner“ Baltarusijoje, dar labiau.

Todėl O. Romanova labiau akcentuoja galimybes link Minsko ir Maskvos. Ir daro prielaidą, kad „vagneriečiai“ A. Lukašenkai yra jo priverstinių susitarimų su V. Putinu objektas. Rusijos diktatorius gali ruošti didelę žaidimo partiją.

 

„Jam tai žaidimas, kaip kinietiškas. Tik, kitaip nei tame, rezultatus pamatysime labai greitai. Suprasime, kur juda „vagneriečiai“, kurie vakar paliko savo bazę Molkino ir patraukė į Anapą. Galbūt jie ten koncentruojasi ir ruošiasi kur nors išvykti“, – spėjo O.  Romanova.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(43)
(13)
(30)

Komentarai (17)