Geriau vaikus auginti be religijos, rodo naujas tyrimas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Tomas0122 2015-02-25 00:02
Į kitus komentarus gal vėliau atsakysiu, šiandien nebeturiu tam laiko. Bet šitam skirsiu 5 minutes Tai yra MELAS, kad Dievas myli visus žmones iki vieno, nesvarbu, kaip žmogus gyvena, ką daro, tiki ar netiki. Ir šitas melas yra labiausiai paplitęs tarp beveik visų religinių bendruomenių... Ir šitas tekstas yra nesąmonė, rašyta žmogaus, visiškai nežinančio nei menkiausios smulkmenos apie Dievą... Pagal bibliją Dievas nėra žmogus, bet dvasia. 10 Dievo įsakymų mums buvo duota, kad bent kiek sutramdyti nepaklusnius žmones. Nėra nei vieno žmogaus, kuris sugėbėtų laikytis šitų įsakymų ir niekada nesuklupti. Tai neįmanoma. Vienintelis Jėzus anot biblijos tą padarė, bet jis juk Dievo sūnus, tai ko norėti... Taigi svarbu, kad nedarytume nuodėmių tyčia, o jei netyčia jau taip nutinka, kad išsprūdo koks melas ar panašiai, tai reikia atgailauti, pasimokyti iš savo klaidos ir stengtis daugiau to nedaryti. Jėzus numirė už mūsų nuodėmes ir kiekvienam, kas į jį tiki (svarbiausia nuoširdžiai, o ne vaidmainiškai), bus atleista, jei tik jis gailėsis ir prašys atleidimo. Tiems, kurie nuodėmes daro tyčia, dėl jų neatgailauja, netiki, kad Jėzus už jas numirė arba iš viso neigia Dievo egzistavimą ir net nesirūpina stengtis gyventi dorai, parengta ta speciali kankinimo vieta, kur kiekvienas toks nedorėlis, nenorėjęs atsiversti, paklius ir bus kankinamas per amžius. Bet ne už vieną menkiausią nuodėmę tas laukia, kaip stovi šiame neišmanelio rašytame tekste... Ir tų žmonių, kurie siunčiami į pragarą, Dievas NEKENČIA, o ne myli. Tokios kalbos sugeba smarkiai suklaidinti žmones, mane šita citata irgi buvo labai paveikusi, kai ją išgirdau filme Zeitgeist. Bet dabar aš suprantu, kokia kvaila šita citata, ir siūlau iš viso ją išmesti iš galvos
Tomas0122 2015-02-25 00:47
Dievas yra gailėstingas ir mylintis, bet tai dar nereiškia, kad neturi tokių emocijų, kaip neapykanta. Jeigu Jūs taip manėte, tai klydote, taip pat, kaip ir dauguma žmonių, nesvarbu, tikinčių ar netikinčių. Komiko mintis yra labai gera, nes ji parodo, kokios absurdiškos visos tos religijos, teigiančios, kad Dievas myli visus. O juk tai beveik visos religijos Bet visgi, komikas prirašė neteisingų dalykų, kuriuos arba pats išgalvojo, arba išmoko iš klaidingų religijų. Biblijoje nėra nei vienos vietos, sakančios, kad Dievas myli visus žmones. Taigi dar kartą sakau, tai yra melas.
Tomas0122 2015-02-25 02:30
Nėra pasaulyje gero žmogaus. net pats Jėzus savęs nelaikė geru, tai ką čia mum, paprastiem žmonėm iš viso kalbėt. Kaip sakoma, niekada nesakyk niekada.
sielinas 2015-02-25 08:13
Nepamirštam parašyti: nuoširdžiai tiki tuo kas parašyta. Kai per daug nuoširdžiai tiki, tada pradedamos pjaustyti galvos titatikiams arba kai įstatymai neriboja deginami ir kariami. Jei įstatymai neribotų mes ir toliau gyventume viduramžius, kaip tai dabar išgyvena islamo valstybės. Tik įstatymai gali pažaboti "nuoširdų tikėjimą".
hamann 2015-02-25 08:48
kažkur minėjai jog įtikėjai į dievą tik paskaitęs bibliją, ir kad aklai viskuo netiki. Siūlyčiau kada paskaityti ir R.Dawkins Dievo iliuziją*. Juk, kad "aklai" netikėt tai reiktų su abiem pusėm būti susipažinus.. http://www.dievoiliuzija.lt/ *Iš tikro tai deliuzija.
Tomas0122 2015-02-25 19:50
Permečiau akimis visą knygą, kas labiau sudomino, perskaičiau atidžiau. Dabar bent aišku pasidarė, iš kur tokie šių diskusijų dalyviai, kaip Deividas ir kiti Dawkinso remėjai prisirinko informacijos Ir vėl susidaro įspūdis, kad biblijos jie neskaitė, tik dalimis, tiek, kiek Dawkinsas išskyrė ir užrašė savo knygoje. Knyga tikrai stipri, nes labai aiškiai pabrėžia religijų trūkumus, klaidas bei daugelio tikinčiųjų veidmainiškumą ir kartais net nusikalstamąją veiklą.. Taigi Dawkinsas rašydamas knygą padarė ir gerą darbą - sukritikavo religijas dėl jų ne visada teisingų mokymų... Visgi svarbus momentas - jis kritikavo ne tą tikėjimą, kuriuo remiasi Jėzaus įkurta Bažnyčia, bet kitą, kuriuo remiasi kitos religinės organizacijos. Tos religinės organizacijos teigia, kad remiasi tuo pačiu Dievo žodžiu - biblija, bet iš tiesų to nedaro - pvz katalikai remiasi katekizmu pirmoje vietoje... Visos tos didžiosios, visuotinės, pasaulietinės religijos vargu ar kilusios iš Jėzaus, nes jos neeina Jėzaus pėdomis ir nevykdo Jo darbų (kalbu ne apie visus pavienius tų religijų atstovus, bet apie daugumą, tad neįsižeiskite. Tikiu, kad jose yra nuoširdžiai tikinčių ir dorų žmonių, tai čia ne apie juos, o labiau apie pačia religinę sistemą)... Ir tą sugeba atskleisti Dawkinsas savo knygoje. "Dievo Iliuzijoje" taip pat yra skyrius, skirtas aptarti ir pačiai biblijai. Parinktos vietos tikrai gali kelti įtarimų ir abejonių tiems, kas neskaitė biblijos. Dawkinsas tikrai kantriai pasėdėjo ir parinko žiauresnias vietas norėdamas pabrėžti Dievo žiaurumą. Šiaip akivaizdu, kad jam tas puikiai pavyko - didžiąją dalį "tikinčiųjų", kurie biblijos neskaitė patys, tik rėmėsi tuo, ką žino iš tėvų ar šiaip kokių giminaičiu, kunigų ar panašiai, Dawkinso atrinktos citatos tikrai galėjo įtikinti, kad būtent jo nuomonė ir supratimas yra teisingi, o visi tikintys - idiotai, sekantys paskui savo baisiai žiaurų ir išgalvotą Dievą. Bet aptarimas vis dėlto turi trūkumų. Dawkinsas daro tą pačią klaidą, kaip dauguma religinių bendruomenių, aiškindamos tam tikrus biblijos tekstus. Ypatingai smarkiai tą klaidą pastebėjau pas Jehovos liudytojus, bet tie patys katalikai ir net protestantai tokių klaidų turi. Ir ta klaida yra remimasis ne visa biblija ir jos bendru KONTEKSTU (!!!!), bet pavienės eilutės (arba keleto panašių eilučių) išskyrimas ir teigimas, kad būtent taip ir yra, kaip ten parašyta. Nors labai dažnai skaitant visą pastraipą, kurioje yra pasirinkta eilutė, sudaromas kitoks kontekstas, nei galima suprasti tik iš pateiktos vienos eilutės... Tai Dawkinso biblijos nagrinėjime to ir trūko - palyginimo su visos biblijos kontekstu ir bendru visos biblijos Dievo aprašymu. Kad tokį palyginimą aprašyti, jis turėjo paminėti ir kitas vietas, kur nurodomos Dievo savybės. Kažkaip jis jas apleido, net neužsiminė apie jas. O gaila....
Atk 2015-02-25 21:39
Tai ne melas. Bet nereikia siūlyti tikėjimo trenkiant per žmonių kompleksus. Kaip tai daro evangelistai atrodo. Jie ateina ir sako "Dievas tave myli!" Patys mylėti nemoka. Žmogus nori, kad jį kažkas mylėtų ir jie tokiais žodžiais jį paperka. Ir bando per tokį būdą privilioti tikinčių. Tokia kuriozinė situacija išeina. Reiktų pačiam mokytis mylėti ir daug nerėkti apie tai, kad tu myli Dievą. O tyliai daryti savo darbą ir patys galės paprašyti, kad tu papasakotum jam, kodėl su tavim taip gera būti? O tu tada pasakysi: "Na aš Tiesą radau, turbūt, jūs Ją pajutot." O kuklus žmogus nerėks kaip jis mylį Dievą, nes jis leis, kad, galbūt, jis neteisingai daro daug ką, tada kam rėkti? Meilė darbais pasireikš. Bet Dievas visus myli vienodai ir nei minutei nepasikeičia lygis meilės. Bet reikia pačiam mokytis mylėti, o ne kitus tarsi kviesti į savo tikėjimą per žodžius: "Žinai, Dievas tave myli!"
Atk 2015-02-25 21:47
Daug skausmo padarė tie, kas vadino save tikinčiais, bet jie su tikėjimu neturėjo nieko bendro ir juos iš tikrųjų būtų galima pavadinti sektantais, kurie žudė žmones, daug ašarų, kraujo praliejo ir kančių atnešė. Jie kunigai mušėsi dėl to, kas bus svarbiausias, jie daug kvailysčių padarė. Bet tada gyvenimas buvo kitoks, tada valdymas šaukšto buvo toks pats, kaip valdymas ginklo, laukinis labai buvo. O mokymuose jų buvo labai mažai konkrečių nurodymų ir lengva jiems buvo susipainiot, todėl jie ir susipainiojo. Ir dabar jau šitas senas tikėjimas galbūt net kenkti pradės. Tada tai žmonėms padėjo, bet žmogus vystosi, jau mato kitaip, jam jau reikia naujų žinių atitinkančių jo supratimo lygį.
Atk 2015-02-25 21:51
Dievas vienodai myli visus, kaip saulė vienodai šviečia ir teisiąjam ir nusidėjeliui, taip ir lietus vienodai lyja ir tam ir tam. Argi nėra šitų žodžių Biblijoj?
shift 2015-02-25 22:24
Dievo meilė nėra rezultatas ar kažkas užtarnauto, tai pirmapradis santykio su žmogumi pagrindas. Žvelgiant krikščioniškai, kiekvienas žmogus į gyvenimą yra pašauktas Dievo, nepriklausomai nuo aplinkybių. Todėl Dievas myli žmogų pirmiausia už tai kad jis YRA. Toliau, kalbant apie blogus žmones, jie sąmoningai savo veiksmais atsiriboja nuo Dievo, pastato elgesio užkardas. Juk ir nuo saulės ar lietaus galima pasislėpti. Tad blogį propaguojančiam žmogui Dievo meilė yra neveiksni jo paties (žmogaus) apsisprendimu, tol kol pats žmogus taip nori. Jei žmogus miršta toje būsenoje, vadinasi tokiu ir lieka, nes nebeturi kūno - įrankio save keisti.
sielinas 2015-02-25 22:48
Žinau religinius, jiems visi yra antrarūšiai išskyrus juos pačius, vienintelius teisuolius... Islamas tokia pat religija kaip ir jūsų
Tomas0122 2015-02-25 22:55
Yra, bet tik antroji ir trečioji Jūsų parašyto sakinio dalis. Pirmosios, kad Dievas vienodai myli visus, biblijoje nėra. Anot biblijos yra 2 kategorijos žmonių - Dievo vaikai ir velnio vaikai. Savo vaikus, kurie seka jo keliais, jis myli, nedoruosius kviečia pas save, net jeigu jie nedori... Tuos nedorus vadina paklydusiomis avelėmis ir džiaugiasi, jeigu nors vienas toks sugrįžta iš nedorų kelių pas Dievą. Jeigu negrįžta, neatsiliepia į Dievo kvietimą, tai galiausiai nusiunčia juos į pragarą. Sakyti, kad Dievas myli tuos, kuriuos pasmerkia amžinoms kančioms pragare, yra tiesiog kvaila. O velnio vaikams net jokių šansų nėra būti Dievo išgelbėtiems, jų Dievas tikrai nemyli. Jeigu būrėlyje žmonių vienas Dievo vaikas ir visi kiti velnio vaikai, tai nelieps Dievas saulei šviesti tik ant to Dievo vaiko... Saulė švies ant visų vien dėl to, kad Jo vaikas būtų apšviestas. Jeigu teigiate, kad Dievas myli visus be išimties, tai turėsite paaiškinti šias eilutes:. Ps 5:5 Juk tu esi Dievas, kuris nekenčia to, kas nedora; pikta pas tave nevieši. 6 Kas puikuojasi, negali iškęsti tavo žvilgsnio; tu neapkenti visų nedorėlių. 7 Melagiams tu leidi pražūti; VIEŠPATS bjaurisi žudikais ir išdavikais. „Dievas kasdien rūstinasi ant nedorėlių“ (Ps 7, 11). Ps 11:5 VIEŠPATS ištiria teisųjį ir nedorėlį, – kas mėgsta smurtą, iš visos širdies to nekenčia. 6 Ant nedorėlių jis siųs žarijų ir sieros lietų, svilinanti vėtra bus jiems skirta taurė. Pat 11:20 VIEŠPATS bjaurisi suktos širdies žmogumi, o tie, kurių elgesys be priekaišto, jam patinka. Teiginys paaiškinimui, kad senasis testamentas nėra iš Dievo, man netinka. Visa biblija yra Dievo žodis... Ir tada dar turėsite atsakyti, argi meilę Dievas parodė sunaikindamas Sodomą ir Gomorą su visais jos gyventojais ugnimi ir siera iš dangaus? Ar tai vadinama meilė, kai Dievas nusiunčia pasaulinį tvaną su tikslu išnaikinti visus nedorėlius? Ir kur Jūs matote meilę tiems žmonėms, kurie pasmerkiami amžinoms pragaro kančioms kartu su šėtonu, žvėrim ir jo pranašu ugnies ir sieros ežere? Sakyti, kad tuos žmones Dievas myli taip pat, kaip visus kitus yra tikrai kvaila, nemanote?
Tomas0122 2015-02-25 22:59
Na matote, kaip Jūs žinote. Pasiremdami savo kažkokia logika, išmąstymais arba tuo, ką matote pagal kitus "tikinčius". Bet aš juk jau minėjau, ne visi tikintys yra tikintys, daugiau yra vaidmainių... Jums greičiausiai dar neteko bendrauti su tikru tikinčiu
punktyras 2015-02-25 23:54
religija.
Tomas0122 2015-02-26 00:03
Islamas nepripažįsta, kad Jėzus yra Dievo sūnus.
shift 2015-02-26 00:35
- musulmonų išgelbėtoju, kuris turi nušluoti nuo žemės visus "netikėlius".
sielinas 2015-02-26 08:12
Kaip ir tamsta remiatės savo kažkokia logika... dievas specialiai žmogaus sugalvotas toks painus, kad avių banda (didžioji dalis), neturinti jokio išsilavinimo (aukštasis dar nereiškia išsilavinimo) turėtų savo autoritetą - tai kas nesuprantama dažnas pasakys, kad tai kažkas gudraus. Ne vienas lyderis yra pasakęs, kad religija puiki priemonė prastuomenei nuraminti.
Atk 2015-02-26 11:17
Iš tikrųjų Dievas neturi tokių emocijų. Bet tarkim tu manim netiki ir tau reikia daugiau Biblijos argumentų. Tada Dievas bjaurisi jais. Ir leidžia pražūti. Bet kelią pasirenka pats žmogus. Dievas jo nestumią į žūtį ir visada prieš žūtį duos žeenklus, bet jei žmogus nepriims jų, tai jis pats save pražūdys, bet Dievas vis tiek myli visus vienodai, tiesiog kiekvienas žmogus turi laisvą valią ir Dievas duoda kiekvienam savarnkiškai veikti. "Ps 11:5 VIEŠPATS ištiria teisųjį ir nedorėlį, – kas mėgsta smurtą, iš visos širdies to nekenčia. 6 Ant nedorėlių jis siųs žarijų ir sieros lietų, svilinanti vėtra bus jiems skirta taurė." Kristus to nesakė. Nors anksčiau žmonės tikėjo, kad Dievas tai gali daryti, todėl ir malda buvo tokia "... neleisk mūsų gundyti..." Tarsi Dievas ir pagundas siunčia. Bet iš tikro Dievas pagundų ir blogio nesiunčia. Viską sau siunčia tik žmogus. Nei jei Dievas pasakytų "...sustokit!" žmonės galų išsigąsti, bet jie paskui ir vėl pradėtų eiti tuo keliu, kuriuo ėjo neteisingų, nes per baimę žmogus netaps geresnis. Dievas parenka kūną sielai, kuriame bus sielai palankiausia nugyventi. Jis nėra toks kvailas, kad buvo kas nors nedoras pereitame gyvenime, tai jam duos nepajėgius išbandymus ir kančias. Jis duos jam palankiausią kūną, kuriame siela labiausiai galės vytytis. Tau reikia nuspresti dar, ko tu nori klausyti ar žmogaus, kuris gali klysti ar Dievo Žodžio - Jėzaus? Psalmes (Ps) rašė žmogus.
Atk 2015-02-26 11:20
"Ir tada dar turėsite atsakyti, argi meilę Dievas parodė sunaikindamas Sodomą ir Gomorą su visais jos gyventojais ugnimi ir siera iš dangaus? Ar tai vadinama meilė, kai Dievas nusiunčia pasaulinį tvaną su tikslu išnaikinti visus nedorėlius? Ir kur Jūs matote meilę tiems žmonėms, kurie pasmerkiami amžinoms pragaro kančioms kartu su šėtonu, žvėrim ir jo pranašu ugnies ir sieros ežere? Sakyti, kad tuos žmones Dievas myli taip pat, kaip visus kitus yra tikrai kvaila, nemanote?" Gerai atsakysiu taip. Anksčiau žmogus galėjo lenktis tik prieš labai didelę jėga. Tokia jėga turėjo būti, kurios niekas negalėtų nugalėti. Todėl buvo Senajame Testamente daug sakoma apie bausmę, kad Dievas gali visus pražūdyti, kad žmonės nustotų daryti kvailystes iš baimės.
Niemand 2015-02-26 11:22
Na tai ne visi krikščionys irgi tą pripažįsta. Ankstyvojoje krikščionybėje toks teiginys irgi buvo nepopuliarus, čia gerokai vėliau toks titulas atsirado/įsigalėjo.