2011 konkursas „Mokslo ir religijos santykis“: konkurso sąlygos

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

sielinas 2011-11-30 23:32
Didysis sprogimas tik hipotezė. Kad egzistuoja nežemiškas protas - hipotezė. Kad yra dievai - tik hipotezė. Netgi istorija (istorijai galima priskirti ir didįjį sprogimą ir dievus) yra tik hipotezė, suformuluota pagal tam tikrus istorinius šaltinius kurie nebūtinai yra tiesa. Eiliniam žmogui turėtų būti aktualu tai kas apčiuopiama ir paliečiama, o ne tikėti viskuo kas parašyta. Koks skirtumas pvz. man buvo tas sprogimas ar ne, yra dievas ar ne... Nei vieno nei kito nemačiau, o to man ir pakanka.
punktyras 2011-11-30 23:34
Jei pateikiami įtikinami argumentai, mokslas gali kisti ir kinta, o tai yra mokslo vs tikėjimas stiprioji vieta. Pateik teoriją, geriau paaiškinančią stebimą visatos sandarą, nei DS ir šioji bus išmesta į istorijos šiukšlyną. Ar taip atsitiktų su religija, jei kas tartų „Dievo nėra“? Ir nemaišyk ateistų ir netikinčiųjų.
Ciko 2011-11-30 23:34
Bet mokslas bent yrodo dalykus expermentais o katru expermentu negali atlikti tai bando paaiskyt pagal turimus faktus labiausiai logiskomis teorijomis pvz kaip mokslininkai jau zinojo kad viskas sudaryta is atomu nors ju tai realiai pamatyti negalejo praejo laiko viskas patobulejo dabar jau gali matyti taspats ir su bigbang dabar pagal visus turimus faktus tai logiskiausias paaiskinimas praeis kiek laiko aciras nauju faktu bus dar aiskesnis paaiskinimas taip mokslas ir veikia. o ka religija yrodo ? tik skaito ta stebuklinga knygele ir milijonai zmoniu gyvena pagal ta pasaku knygele kurios turinys visiskai kertasi logika zinai noreciau ir as tiketi tuo jusu stebuklingu dede ir noreciau tiketi kad po mirties guvensiu amzinai, kas nenoretu gyventi amzinai... bet deja.
faktas 2011-11-30 23:36
, o kažin, kaip religingieji gali remtis dievu, jei jis toks NEPATIKIMAS ir KINTANTIS? Mmm?
Rutcon 2011-11-30 23:39
7. A "City of Gold" will be discovered in the Gobi Desert. It will have a temple with elevators; electric cars, and magical elements Kinai nesidalina, o patys eksperementuoja, ko gero.
Jomajo 2011-11-30 23:50
ir taip teigia komentatorius sedintis su 4 branduoliu procesoriumi, naudodamas bevieli šviesolaidi interneta, bendraudamas su zmonemis uz tukstanciu kilometru realiu laiku zinoma jums religingiems daug lengviau, nereik sukt galvos is kur viskas, viska kas gera juk sukure dievas, o kas bloga dievo keliai nezinomi. mokslas bent jau pripazysta ,kad siai dienai jis per silpnas viska paaiškinti bet nenuleidzia ranku ir dirba musu naudai, o kaip yra su religija: http://einhornpress.com/images/BIBLE%20MOMS-1.BMP
Finalfour 2011-11-30 23:54
Rutcon, del tu tavo pranasu ir Nostradamuso: kaip manai, kodel visos ju pranasystes isipilde tik iki leidinio isleidimo datos? Pamenu, pries 15 metu skaiciau isverstas notradamuso pranasystes, kurios pildesi iki to laiko tipo 99 proc. Tai buvo kazkur 1996 metai, tai buvo supranasauta ir i prieki labai toli. Tai va, pagal nostradamusa dabar berods jau turetu buti pats III pasaulinio karo ikarstis, o berods kitais metais kazkoks siaubas is kosmoso turi ateiti Oj, ka as pasakiau, tuoj bus pulta irodineti, kad karas juk dabar vyksta, libija, irakas gi II pasaulinis cia, o kitais metais 2012 gruodzio 21... butu juokinga jeigu nebutu graudu. Visi tavo vadinami pranasai, gydytojai dieviskomis galiomis, angelu matytojai ir co. - sarlatanai, apgavikai arba tieisog sergantys zmones, kuriu liga nesunkiai klasifikuotu siuolaikine psichiatrija. Mokslas stengiasi patikrinti visas galimybes, ir buvo bandoma ta padaryti, ir visi tavo pamineti nostradamusai ar dieviski gydymo metodai nepasitvirtino. O apie bermudu trikampi geriau jau butum tylejes... Suprantu kad ne kurse tamsta, ner kada aisku, bet bermudu trikampio paslaptis yra isaiskinta siaip jau. Daugmaz. Nera ten jokios piramides. Na nera. Pries tai beja kolega labai gerai paasikino, kuo skirasi tikejimas i diziojo sprogimo teorija ir tikejimas i dieva. Tai tikrai nera tas pats.
sielinas 2011-11-30 23:54
Lėtas internetas - Viešpaties keliai nežinomi! :d
Rutcon 2011-12-01 00:00
[quote="Finalfour"] Nera ten jokios piramides. Na nera. quote] http://www.youtube.com/watch?v=52KPEV6ciIk Kaip tai nera? O kas cia? :>
Ciko 2011-12-01 00:07
Jomajo 2011-12-01 00:07
ar tik ne putinas atrado?
Finalfour 2011-12-01 00:08
Gal nesileisiu iki tamstos lygio, ir nemesiu nuorodu i youtube filmukus, kur nufilmuota NSO. Nes dar neduok die, patikesi siuo neatremiamu saltiniu ir salia tikejimo i dieva atsiras tikejimu i nso raizancius musu planetos padange Beja, o is kur isitikinimas kad ta youtube piramide kalta del dingusiu laivu ir lektuvu, tai is viso sunku suvokti...
Rutcon 2011-12-01 00:13
Tinginiai :>
Jomajo 2011-12-01 00:14
na as ir prisidesiu prie nesamoniu muziejaus, tai papildys jusu beribi tikejima ZOMBIAIS http://www.youtube.com/watch?v=KR372Xwohx0
ežys 2011-12-01 00:25
Mano manymu, teiginys, jog egzistijuoja krikščionių dievas yra lygiareikšmis teiginiui, jog egzistuoja Kalėdų senelis. Tik kažkodėl sulaukus tam tikro amžiaus seneliu nebetikima, o Dievu tikima.
slack 2011-12-01 00:28
. Turbūt netikintys irgi švenčia Kalėdas,Velykas prisimina mirusius per vėlines. O gal geriau amerikoniškas Halloweenas ?
moo 2011-12-01 00:44
Dar spageciai, kiskuciai, loginis isvedimas apie visagaliskuma ir t.t. Kodel visad taip vienodai ir nuobodziai nuspejamai? O apskritai, jei nemegsti sokolado, t.y. tau jis neskanus ir nepriimtinas. Tai .. tau ir neturetu rupeti su sokoladu susijusios temos. Ar reikia eiti sokolado parduotuvele ir staugt apsiputojus, kad tu jo nemegsti, pirkejams eiluteje? Kvepia fanatizmu. Tureciau tam laiko, butinai sudalyvauciau konkurse irodydamas, kad daznas ateistas yra ... religingas fanatikas. Tai pernelyg akivaizdu, bjauru bei liudna.
Ciko 2011-12-01 00:46
- Tai gerai prisimenam istorija kas yra musu tautiskumas kaip mes gavome krikscionybe jau pamirsai ? Tau normalu kad kaskas kaskada musu protevius skerde del tos pasaku knygeles ir mes turejom acisakyti savo ysitikinimu del kitatauciu ysitikinimu? Kazin Irake irgi jie po kiek laiko dziaugsis kad pas juos ysibrove amerikonai ir yvede savo tvarka ?
Jomajo 2011-12-01 00:54
zinai dar neatvertes nuorodos 100proc atspejau apie ka jis bus gal as aiskiaregis? manau tamstai reiktu nuvykti i ta ES ir pamatyti koks yra pasaulis, ne vien tik juoda ir balta, pamatytum vyrus su vyrais ir moteris su moterim einant susikabinusius, juodus ir geltonus, siauraakius ir t.t. ir niekam nekyla del to jokiu problemu, manau tik toki giliai religingi gali jausti neapykanta kitokiems, kito tikejimo ar netikintiems, kitu paziuru ar pakraipu. taip kaledas svenciu, ir man tai saulygryzos , o ne reliligijos personazo gimimas. prisiminti mirusius man taip pat nereikia progu kaip jums religingiems, as galiu juos aplankyti ne tik viena diena per metus nustatytu laiku, o kiek tik man patinka. gaila kad jusu dievas dirba tik per s ir sekmadieniais.
Finalfour 2011-12-01 01:21
Nepamirsk kokiame forume esame. As asmeniskai niekad gyvenime neisiu i religinius forumus ir nepusliu irodineti mokslo ar dar ko nors. Nematau prasmes. Vat tau ir sokoladas. Bet kazkodel kai kas ateina i technologijos.lt ir irodineja dievo buvima. Tai tiek apie ta tavo sokolado pavyzdi