Sėkmingi Mėnulio raketų testai  (0)

Velse (D. Britanija) esančiame šalies Gynybos ministerijos poligone sėkmingai atlikti būsimosios Mėnulio tyrimų programos „MoonLite“ raketiniai bandymai. Kompanija QinetiQ sėkmingai išbandė nešėją-raketą, galinčią pristatyti tyrimų įrangą Mėnulio grunte į 3 metrų gylį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šių bandymų metu į Mėnulio gruntą imituojantį smėlio bunkerį paleistos 3 testinės raketos. Specialių bėgių pagalba jos buvo įgreitintos iki 1100 km/h greičio. Velse atliktų bandymų metu visų raketų prototipai sėkmingai atlaikė susidūrimą su keliomis tonomis smėlio ir visi prietaisai jų viduje liko sveiki. Iš išvaizdos raketos primena kovines galvutes, tačiau pasiekusios gruntą ne sprogsta, o įsiskverbia iki 3 metrų po žeme, apsaugodamos raketose esančius mokslinius instrumentus. D. Britanijos nacionalinio kosmoso centro (BNSC) ir NASA rengiamoje „MoonLite“ Mėnulio tyrimų programoje numatyta iš Mėnulio orbitoje esančio palydovo iššauti į Mėnulio paviršių keturias raketas. Jos turėtų prasiskverbti į maždaug 3 metrų gylį ir saugiai atgabenti mokslinius prietaisus, kurie į Žemę persiųstų informaciją apie seisminį aktyvumą, medžiagų cheminę sudėtį ir aplinkos temperatūrą.

Tikimasi jog planuojama misija startuos 2013 metais. Misijos animaciją galite pažiūrėti čia. Mokslininkai tikisi tolimesnėje ateityje tokias žvalgomąsias raketas panaudoti ir kitų Saulės sistemos kūnų paviršiaus tyrimams. Tarp realiausių kandidatų minima aplink Jupiterį skriejantį Europa ir Saturno palydovai Titanas bei Enceladas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)