Kinija kuria naujos kartos tolimojo nuotolio raketas  (7)

Kinija tęsia demonstracinio pobūdžio „žvanginimo ginklais“ kampaniją, pranešdama, jog kuria naujos kartos tolimojo nuotolio raketą, kuri pasieks taikinius, esančius 4 tūkst. kilometrų spinduliu sausumoje, jūroje, ore ir kosminėje erdvėje. Stambiausia šalies raketinės ginkluotės gamintoja – Kinijos aerokosminių mokslų ir industrijos korporacija (China Aerospace Science and Industry Corporation – CASIC) - pareiškė, kad „naujos kartos raketų vystymas, gamyba ir paruošimas bus baigtas 2015 m.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujosios raketos bus dalis kompleksinės gynybos sistemos, kurią galima naudoti tiek gynybos, tiek puolimo tikslais. Pranešama, kad naujai kuriamas ginklas praplės Kinijos raketinį arsenalą ir sustiprins šalies gynybos pajėgas.

Kinijos kariškiai oficialiai patvirtino dar pernai JAV žvalgybos surinktą informaciją, jog kinų karo pramonė yra sukūrusi strategiškai itin svarbią lėktuvnešių naikinimo raketą, kuri į karinę techniką gabenančius laivus bus paleidžiama iš už šimtų ar net tūkstančių kilometrų.

„1800 km ir 2800 km nuotoliu skriejančios raketos „Dong Feng 21D“ jau dislokuotos kinų kariuomenės daliniuose“ – praneša Kinijos karinių pajėgų šaltiniai. Manoma, kad šios raketos pakeis strateginę situaciją Azijos regione, kur nuo Antrojo pasaulinio karo pabaigos padėtį kontroliavo JAV karinių pajėgų lėktuvnešiai. Šiuo metu Azijos regiono vandenyse plaukioja trys lėktuvnešiai.

Savo karines galimybes Kinija pademonstravo dar 2007 m. numušusi savo orbitinį palydovą. O pernai Pekinas pareiškė, kad 2,3 mln. karių turinčių Kinijos karinių pajėgų ginkluotės modernizavimui Kinija skirs 77 mlrd. JAV dolerių.

Tačiau gynybos analitikai tokius Kinijos pareiškimus vertina kaip parodomąjį „raumenų mankštinimą“, atsaką į JAV pastangas Azijos regione megzti artimesnius santykius su tokiomis valstybėmis kaip Japonija, Indija, Pietų Korėja ir keletu Pietryčių Azijos valstybių, nesutariančių su Kinija dėl salų Pietų Kinijos jūroje.

Pareiškimas apie tai, kad Kinija kuria naujos kartos raketą, pasirodė po visai neseniai pasaulio žiniasklaidą apskriejusios žinutės apie slaptojo kinų naikintuvo J-20 bandomuosius skrydžius, kurie atsitiktinai sutapo su JAV Gynybos sekretoriaus Roberto Geitso (Robert Gates) vizitu į Kiniją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)