„Google“ užpatentavo pirštinę, leidžiančią „matyti ranka“  (2)

Patento paraiškoje teigiama, kad tokia sistema galima stebėti sunkiai prieinamas vietas arba judesiais valdyti kompiuterį. Be to, joje rašoma: „pametus smulkų daiktą, pavyzdžiui, po sofa, žmonės paprastai kiša ranką po ja ir mėgina apčiuopomis jį surasti. Lytėjimas šiuo atveju pakeičia regą, tačiau būtų neblogai lytėjimą papildyti ir regėjimu, norint geriau pažinti sunkiai pasiekimas vietas“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tarp patento autorių – ir vienas iš „Google“ įkūrėjų, Sergejus Brynas (Sergey Brin). Visai panašu, kad patento idėja kilo, kai Sergejui Brynui teko ilgai krapštyti į kažkokį plyšį įkritusius raktus.

Pats patentas neatrodo labai sudėtingas: sistemą sudaro ant piršto ar pirštinės tvirtinamas daviklis (piešinyje pažymėtas 104 numeriu), kuriame gali būti ir videokamera, procesoriaus (106), perduodančio vaizdą ar kitus duomenis į monitorių (108).

Tačiau, iš kitos pusės, paprastai patentuojamos idėjos, gana artimos praktiniam pritaikymui, o „Google“ dar paprašė, kad šis patentas būtų nagrinėjamas pagreitinta tvarka. Gal „Google“ netrukus pasiūlys ir praktišką „matymo ranka“ prietaisą?

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MokslasPlius
MokslasPlius
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)