Kinijoje bus baudžiami „melo interneto erdvėje skleidėjai“  (4)

Kinijos teisėsaugos organai nuo šiol imsis aiškintis ir bausti asmenis, įvairiuose interneto šaltiniuose publikuojančius melagingą informaciją apie daugiau ar mažiau visuomenei svarbius įvykius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai oficialiai pranešė Kinijos valstybinė tarnyba, reguliuojanti informacijos patalpinimą internete (State Internet Information Office). Beje, jau yra nustatyti „pirmosios kregždutės“, kurioms pritaikytas naujasis straipsnis: Junanio provincijoje buvo areštuotas studentas, platinęs melagingą informaciją apie vienoje iš vietovių įvykdytą žmogžudystę. Penkiolikai parų taip pat buvo pasodintas vienas iš Šanchajaus gyventojų už tai, kad vienoje iš svetainių patalpino padirbtus mokesčių dokumentus. Vienas iš mikrotinklaraštininkų perspėtas apie galimą persekiojimą dėl nepatvirtintos informacijos apie įvykusią aviakatastrofą platinimą.

Paskelbta kelių asmenų paieška už melagingos informacijos bei gandų skleidimą eilėje populiarių interneto puslapių. Iš esmės, panašu, kad darbas verda: dezinformatoriai ir šiaip gandų skleidėjai, kurie neva naudojasi tariamu interneto suteikiamu anonimiškumu, gaudomi ir baudžiami.

Tiesa, niekam neturėtų būti keista, kad Kinija visad buvo garsi savo griežtos cenzūros politika. Antra vertus, valdžios įstaigas bei valstybės tarnautojus taip pat galima kritikuoti, ypač nuosekliai tai daro centrinė valdžia provincijų valdininkų atžvilgiu, kai kalbama apie korupciją bei įgaliojimų viršijimą. Pavyzdžiui, šioje šalyje per paskutinius 10 metų buvo sušaudyta apie 10 000 korumpuotų valdininkų, o ilgus metus kalėjime jau leidžia daugiau nei 100 000 „tautos tarnų“. Taigi sunku apkaltinti valdžios organus tik savo piliečių baudimu ir nežiūrint, kas vyksta „savam darže“. Na, o kuria kryptimi pasuks ši nauja cenzūros kryptis, parodys netolima ateitis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Tiptop.lt tinklaraštis
Tiptop.lt tinklaraštis
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)