"Apple" atsiprašė "Samsung", tačiau atsiprašymu tai nekvepia  (5)

Praėjusią savaitę kompanija "Apple" pralaimėjo apeliacinę bylą D. Britanijos teisme prieš nesutaikomą varžovą "Samsung". Teismas nusprendė, jog amerikiečių kompanija turėtų prieš korėjiečius oficialiai atsiprašyti savo interneto puslapyje, o tekstas, beje, turėtų būti parašytas "Arial" šriftu. "Apple" tai padarė, tačiau gana originaliu būdu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuoroda į oficialų atsiprašymą iš tikrųjų yra D. Britanijos rinkai skirtame "Apple" puslapyje, tačiau ji yra pačioje apačioje ir parašyta smulkiu šriftu. Štai taip vadinamo „atsiprašymo“ vertimas:

2012 m. liepos 9 d. Anglijos ir Velso Aukščiausiasis teismas nustatė, jog Samsung Electronics įrenginiai, kompiuteriai Galaxy Tab 10.1, 8.9, 7.7 nepažeidžia Apple patento 0000181607-0001:

„Išskirtinis Apple dizaino paprastumas yra nuostabus. Iš esmės, Apple produktų paviršius yra lygus, neturintis jokių nereikalingų detalių, padengtas stiklu, siauras įrėminimas ir švari nugarinė dalis. Korpuso kampai „nupjauti“ įstrižai, tiek kampuose, tiek šonuose. Dizainas tarsi traukia vartotoją paimti įrenginį į rankas ir pakelti. Tai paprastas ir gražus produktas. Jis atrodo „kietai“.

„Kiekvieno Samsung Galaxy Tab sukeliamas įspūdis toks: savo priekiu jie priklauso produktų grupei, kuriems priklauso ir Apple produktai; tačiau Samsung įrenginiai – nežymūs, praktiškai nepastebimi šios šeimos atstovai, jų nugarinėje dalyje yra visokiausi nestandartiniai elementai. Jie neturi tos nuostabaus paprastumo, kuris matomas Apple dizaine. Jie nėra tokie „kieti“.

Toliau atsiprašyme nurodoma, kad remiantis tuo pačiu patentu Vokietijos teismas pateikė kitokį verdiktą ir nustatė, jog "Samsung" kopijavo "Apple" dizainą. Taip pat paminėtas analogiškas JAV teismo sprendimas. „Ir nors D. Britanijos teismas neaptiko, kad "Samsung" kopijavo "Apple" produktų dizainą, kiti teismai pripažino faktą, kad kurdama "Galaxy Tablet", "Samsung" kopijavo daug populiaresnio produkto dizainą – "Apple iPad" “, – aiškinama „atsiprašymo“ pabaigoje.

FACEIT.LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)