Jau ir Sony nebesupranta, kodėl jos konsolės Playstation 4 yra tokios populiarios  (23)

Kompanijos Sony konsolės Playstation 4 pardavimai kaip niekad dideli. Tokie dideli, kad net pats japonų gamintojas nesugeba išsiaiškinti šios sėkmės paslapties, rašo puslapis Wired.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuo debiuto parduota virš 10 mln. PS4, o pastaruoju metu Sony konsolės pardavimų tempai apie tris kartus didesni nei Microsoft Xbox One.

Sony Worldwide Studios padalinio prezidento Shuhei Yoshida teigimu, kompanija bando išanalizuoti esamus rezultatus, kad jų pagrindu būtų galima sukurti tolimesnę konsolės plėtros strategiją. Kartu siekiama išvengti, jog spartus augimas nepasikeistų tokiu pat sparčiu pardavimų nuosmukiu.

Sėkmės paslaptį gali pasufleruoti analitikų kompanijos Nielsen atliktas apklausa šių metų balandį. Tuomet buvo apklausti 1200 amerikiečių (7-54 metų amžiaus grupėse), kurie save priskyrė aktyvių žaidėjų kategorijai.

31 % naujos kartos konsolės Playstation 4 savininkų anksčiau neturėjo PlayStation 3, tačiau jų namuose jau buvo Xbox 360 ir Wii U. Atitinkamai net trečdalis žaidėjų nėra lojalūs konkrečiam prekiniam ženklui, o konsolę renkasi pagal kitus parametrus.

17 % apklaustųjų iki Playstation 4 įsigijimo apskritai neturėjo jokios ankstesnių kartų konsolės.

Pagrindine Sony pranašumo priežastimi iš pradžių buvo laikoma 100 $ mažesnė kaina, ir pirkėjai iš inercijos toliau teikia pirmenybę PS4, nepaisant Xbox One pasirodymo už identišką kainą – 399 $ (šiuo atveju komplekte nėra kontrolerio Kinect).

Kalbant apie žaidimus, kažkokių išskirtinių projektų taip pat nėra. Populiarūs hitai, tokie kaip Call of Duty: Ghosts, Assassin’s Creed IV ar Battlefield 4, prieinami abiems naujos kartos konsolėms.

FACEIT. LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(17)
(4)
(13)

Komentarai (23)