Windows 9 gali tapti paskutine stambia Microsoft operacine sistema  (4)

Jau rugsėjo 30 d. turėtų įvykti renginys, kuriame Microsoft turėtų pristatyti pažintinę operacinė sistemos Windows Threshold (dar žinomos kaip Windows 9) versiją. Šio renginio išvakarėse ekspertai dalinasi aktualiomis naujienomis, kurios viešumą pasiekia iš vidinių Microsoft šaltinių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujausia informacija susijusi tuo, kaip dažnai pasirodys būsimai operacinei sistemai skirti atnaujinimai, rašo portalas ZDNet.

Visų pirma, norintys savo kompiuteryje įdiegti Technical Preview Windows Threshold, privalės sutikti su privalomais kas mėnesį diegiamais atnaujinimais. Pažintinė versija iš pradžių bus skirta verslo vartotojams, apsiribos kompiuteriais su x86 architektūra. ARM versijos debiutas numatytas 2015 m. sausio – vasario mėnesį.

Prognozuojama, kad ARM skirtą Windows Treshold bus galima įdiegti į išmaniuosius telefonus (vietoj dabartinės platformos Windows Phone) bei planšetinius kompiuterius. Čia nebus įprasto darbastalio, bus akcentuojamas pradžios ekranas. Windows 9 RTM versijos debiutas laukiamas 2015 m. pavasarį.

Po Windows 9 pasirodymo jai gali būti pradėtas taikyti toks pat atnaujinimų scenarijus, kaip ir tarnyboms Azure bei Office 365. Tai reiškia, kad sulauksime nedidelių, tačiau dažnai pasirodančių funkcionalumą didinančių atnaujinimų vietoj stambių naujų versijų debiuto, kuris įvyksta kas porą metų (ar ne rečiau).

Tikėtina, kad tokia strategija bus naudojama ir Windows Server. Dėl šios priežasties nereikėtų tikėtis naujų operacinių sistemų, tokių kaip Windows 10 ar Windows 11, pasirodymo.

Kompanijai Microsoft, kuriai operacinių sistemų pardavimai atnešdavo žymią dalį pajamų per paskutinį dešimtmetį, tai bus fundamentalus strategijos keitimas. Preliminarūs žingsniai padaryti dar šiemet: Windows Phone tapo nemokamu išmaniųjų telefonų gamintojams, taip pat nereikia mokėti už Windows licencijas, kai mobilaus įrenginio ekrano neviršija 9 colių.

Ekspertų teigimu, tolimesni scenarijai numato kelis variantus: arba Windows taps prenumeruojama operacine sistema, arba operacinė sistema ir toliau bus parduodama vieną kartą, atnaujinimai bus nemokami, o Microsoft pabandys kompensuoti pajamas Windows skirtomis tarnybomis.

Neatmetama ir tokia galimybė, jog nauja Windows operacinės sistemos versija taps nemokama Windows 7 ir Windows 8 kompiuterių savininkams.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(7)
(3)
(4)

Komentarai (4)