Kinijos turgelio stebuklai: viso labo 43$ kainuojantis TV priedėlis, bet kurį televizorių su HDMI jungtimi paversiantis išmaniuoju  (3)

Išmanieji televizoriai jau gana ilgai yra visiškai įprasta ir niekuo neišsiskirianti elektronikos prekių parduotuvių lentynose sutinkama prekė. Vis dėlto ši atnaujinta televizorių technologija sužavėjo tikrai ne visus: vieni to sau leisti negali dėl gana ženkliai didesnės išmaniųjų televizorių kainos, o kiti tiesiog nesupranta kokią realią naudą gali gauti iš šių naujosios kartos televizorių. Panašu, kad vietiniai Kinijos gamintojai taip pat kol kas nemato prasmės išmaniųjų televizorių segmente, todėl tokia gamyba išvis neužsiima ir kur kas platesnę nišą įžvelgia specializuotų TV priedėlių gamyboje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

O ar tokie priedėliai labiau aktualūs nei išmanieji televizoriai – čia jau kitas klausimas, kurį teks atsakyti kiekvienam savarankiškai. Tačiau kad toks sprendimas yra nepalyginamai pigesnis ir universalesnis, su tuo sunku ginčytis.

Pavyzdžiui, vieną iš tokių TV priedėlių Kinijos elektroninėje parduotuvėje „Gearbest“ šiuo metu galima įsigyti už 43 JAV dolerius.

 Kaip ir bet kuris kitas tokio tipo priedėlis, taip ir „Beelink MINI MXIII“ gali būti jungiamas prie bet kokio televizoriaus ar monitoriaus turinčio HDMI vaizdo išvestį. To pilnai pakanka, kad net ir gerokai senstelėjusiame televizoriuje būtų galima mėgautis išmaniosiomis funkcijomis. Kitaip sakant, „Beelink MINI MXIII“ yra įdiegta „Android 6.0“ operacinė sistema, todėl įsigijus šį priedėlį televizorių bus galima naudoti ne tik filmams žiūrėti ar muzikai klausyti, bet ir žaidimams žaisti.

Žinoma, visos šios galimybės tampa įmanomos tik naudojant santykinai pažangią aparatinę įrangą. Tačiau TV priedėlis „Beelink MINI MXIII“ šiuo aspektu nuvilti tikrai negali, nes jis turi integruotą keturių branduolių „Amlogic S905X“ centrinį procesorių, „Mali-450“ vaizdo plokštę, 2 GB DDR3 tipo operatyviąją RAM atmintinę bei daugiau nei pakankamą 16 GB dydžio eMMC tipo vidinę atmintį.

Be to, šis specializuotas priedėlis taip pat turi Bluetooth 4.0 ir WiFi 802.11 a/b/g/n/ac ryšio modulius, todėl pagal visas technines charakteristikas be jokios abejonės gali būti naudojamas net ir 4K vaizdo įrašų peržiūrai.

Galiausiai svarbu atkreipti dėmesį ir į tai, kad šis TV priedėlis yra suderinamas su DLNA, AirPlay ir Miracast techniniais sprendimais, kas reiškia kad „Beelink MINI MXIII“ gali transliuoti vaizdą į televizoriaus ar monitoriaus ekraną praktiškai iš bet kokio šiuolaikinio elektroninio prietaiso (išmaniojo telefono, planšetinio kompiuterio, specializuoto serverio ir t.t.).

Ir dar kartą priminsime, kad visai tai šiuo metu galima turėti vos už 43 JAV dolerius. Vis dėlto jeigu ši kaina atrodo kiek per didelė, simbolišką nuolaidą elektroninėje parduotuvėje „Gearbest“ dar galima gauti panaudojus specialų kodą BEXIII.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(21)
(4)
(17)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: