Kinijos turgelio stebuklai: „Onda OBook10“ – vienas iš pačių pigiausių hibridinių kompiuterių rinkoje su „Android 5.1“, „Windows 10“ arba „Remix 2.0“  (1)

Dauguma sutiks, kad planšetiniai kompiuteriai kol kas tikrai nėra dominuojantis produktas technologijų rinkoje. Būtent tai gamintojus verčia ieškoti alternatyvų. Viena jų yra ne kas kita, o hibridiniai kompiuteriai. Pastarieji kol kas susilaukia tikrai daugiau pirkėjų dėmesio nei paprasti planšetai, nors dėl siūlomų priedų dažniausiai gali kainuoti netgi gerokai brangiau. Vis dėlto čia į pagalbą atskuba kinai, kurie greta išskirtinių hibridų galimybių dar geba pasiūlyti ir vienareikšmiškai mažiausią kainą rinkoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienas tokių pavyzdžių be jokios abejonės gali būti hibridinis kompiuteris „Onda OBook10“. Kinijos elektroninėje parduotuvėje „Gearbest“ pastarąjį šiuo metu galima įsigyti už 150 JAV dolerius. Tiesa, į komplektą įeinanti klaviatūra pardavinėjama atskirai ir jos kaina 43 JAV doleriai. Taig, visas komplektas su klaviatūra kainuos 193 JAV dolerius.

Šiuo atveju svarbu pridėti, kad atskirai perkama klaviatūra ypatinga tuo, kad prie planšetinio kompiuterio „Onda OBook10“ yra tvirtinama magnetais. Tai šį 10,1 colių įstrižainės IPS technologijos ekraną turintį hibridą leidžia greitai adaptuoti bet kokioms darbo sąlygoms. Ši savybė aukšto lygmens mobilumą vertinančių pirkėjų tarpe itin dažnai yra įvardijama kaip didelis privalumas.

Hibridinis kompiuteris „Onda OBook10“ ypatingas tampa ir dėl to, kad turi integruotą keturių branduolių 1,44 GHz taktinio dažnio „Intel Cherry Trail Z8300“ centrinį procesorių, „Intel HD Graphic(Gen8)“ vaizdo plokštę, daugiau nei pakankamą 4 GB operatyviąją RAM atmintinę bei 64 GB dydžio eMMC tipo vidinę atmintį, kurią naudojant TF tipo kortelę galima praplėsti dar 128 GB.

Greta viso to dar reikia atkreipti dėmesį į priekyje integruotą 2 megapikselių kamerą skirtą vaizdo pokalbiams ir talpią 6000 mAh bateriją, kuri hibridu „Onda OBook10“ nepertraukiamai leidžia naudotis iki 6 valandų.

Galiausiai maloniai stebina ir „Onda OBook10“ hibridinio kompiuterio operacinės sistemos pasirinkimo galimybės. Gamintojas dažniausiai rekomenduoja rinktis tokią hibrido konfigūraciją, kurioje yra iš anksto įdiegtos „Windows 10“ bei „Remix 2.0“ platformos.

Vis dėlto tai tik vienas iš trijų siūlomų pasirinkimų. Jeigu dėl vienų ar kitų priežasčių pirkėjas nepasitiki naujos kartos „Remix 2.0“ OS, gamintojas siūlo ją pakeisti „Android 5.1“ platforma.

Tačiau jeigu „Onda OBook10“ dažniausiai bus naudojamas kaip nešiojamas kompiuteris, tai galima rinktis ir tokį hibrido modelį, kuris jau turės įdiegtą tik „Windows 10“ operacinę sistemą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(11)
(3)
(8)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: