Kaip „Huawei“ testuoja išmaniuosius telefonus ir kitą elektroniką: su žaibais ir mėtymais ant stalo (Video)  ()

Ant asfalto ar kito kieto paviršiaus nukritusio telefono garsas dažną priverčia susigūžti. Mintyse pasipila klausimai: „Ar ekranas sudužo? Kiek kainuos jo pakeitimas? O gal teks jį išmesti ir ieškoti naujo?“ Tačiau yra žmonių, kurie išgirdę šį garsą net nekrūpteli. Tai – telefonų patvarumo testuotojai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Būrį žurnalistų iš Europos į Kiniją atskraidinusi kompanija „Huawei“ suteikė galimybę pamatyti, kaip laboratorijos sąlygomis tikrinamas įvairių įrenginių patikimumas.

Testuojant operatoriams skirtą įrangą (pvz., ryšio stotis, antenas, duomenų masyvus) daugiausiai dėmesio skiriama skirtingų aplinkos sąlygų įvertinimui: tikrinama, kaip gaminiai ištveria karštį, šaltį, kaip atlaikytų audras, lietų, sniegą, gabenimą įvairiomis transporto priemonėmis, kurioms dalims gresia korozija.

Vienas įspūdingiausių testų – žaibo iškrovos. Dirbtinį žaibą sukuria dėžutė, kuri tarsi fejerverkas paleidžiama į dangų ir po akimirkos skelia iškrovą į ant žemės likusią ryšio stotį ar kitą įrenginį. O išmanieji telefonai turi ištverti įvairius kankinimus, kurie gresia atsidūrus mūsų, vartotojų, rankose: tikrinama, kiek paspaudimų atlaiko mygtukai, kaip korpusas reaguoja į lankstymus, kiek ir kokių smūgių jis atlaiko, kas nutinka telefoną palikus galinėje kišenėje ir ant jo atsisėdus bei kt.

Ar kada atkreipėte dėmesį, kaip padedate telefoną ant stalo? Ko gero, ne. Dažnas jį tiesiog numeta, nė nesusimąstydamas, kokį poveikį tai gali turėti prietaiso viduje esančioms mikroschemoms ir jutikliams. Atsainų mėtytoją turi ir „Huawei“. Tik jis – ne žmogus, o robotas.

Atsparumas pusmetrio ar metro aukščio smūgiams tikrinamas įmetus įrenginį į pailgą besisukančią dėžę. Tačiau ši „daužykla“ – vaikų darželis, palyginus su stūmokliu, kuris savo gnybtais sučiumpa telefoną ir tėškia jį į betoninę plytą.

„Huawei“ telefonų testuotojai išdavė, kad įrenginiams keliamas reikalavimas atlaikyti bent 20 tokių smūgių į kietą paviršių įvairiais rakursais. Tačiau vidutiniškai jų tikrinami gaminiai atlaiko apie 40 stiprių smūgių. Žinoma, tai nėra aksioma – telefonas gali sudužti ir pirmą kartą išslydęs iš rankų gatvėje. Visgi jei telefonas ištvėrė 39 smūgius, remiantis statistika, sekantis jam gali būti lemiamas...

Taip testuojami ne tik telefonai, bet ir visa „Huawei“ elektronika - apie tai parengtas ir  trumpas vaizdo siužetas:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
Autoriai: Gediminas Gasiulis
(1)
(7)
(-6)

Komentarai ()