Metų naujiena ir didžiausias „iPhone“ ir „Samsung“ konkurentas: pristatytas flagmanas „Huawei P10“ (Video)  (7)

Praėjusios savaitės sekmadienį Kinijos išmaniųjų telefonų gigantas „Huawei“ pristatė naujoves iš savo stovyklos: išmaniųjų telefonų modelius P10, P10 Plus ir P10 Lite. Flagmanas „Huawei P10“ yra didžiausia bendrovės naujovė šiemet, kuri siekia konkuruoti su tokiais prekės ženklais kaip „iPhone“ ir „Samsung“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Huawei" prekės ženklo telefonai su kitais žymiais prekės ženklais konkuruoja ne tik techninėmis galimybėmis, bet ir kaina.

Be flagmano P10, apie kurį jau buvome užsiminę ankstesnėje naujienoje, buvo pristatytas modelis „Huawei P10 Plus“, kuris pasižymi papildomomis specifikacijomis, o „Huawei P10 Lite“ yra ne tik šiek tiek pigesnė, bet ir paprastesnė flagmano versija.

Pristatymai vyksta tarptautinės mobiliųjų technologijų parodos „Mobile World Congress“ Barselonoje išvakarėse.

Pristatydamas savo telefonus „Huawei“ turi kuo nustebinti, tad šiuolaikinių technologijų gerbėjai nekantriai laukia žinių, kuo ypatingas bus „Huawei P10”.

Skelbiama, kad su naujuoju modeliu norima pristatyti kosmopolitinį gyvenimo būdą, kuriame technologijos derėtų su dizainu.

Telefonas, kaip ir kiti didžiųjų bendrovių flagmanai, yra atsparus vandeniui.

Šių metų pristatyme labai didelis dėmesys yra skiriamas spalvoms. „Huawei“ vartotojų verslo grupė ir „Pantone Color Institute“ paskelbė apie partnerystę, kurios rezultatą vartotojai išvys naujausiuose „Huawei“ įrenginiuose.

Naujasis bendrovės flagmanas bus kelių spalvų: rausvos, blizgios auksinės, juodos, sidabrinės, taip pat ir papildomų mėlynos ir žalios.

Naujojo flagmano bruožai

Gamintojas didelį dėmesį skiria telefono kameroms.

Skelbiama, kad pristatoma „geriausia visų laikų asmenukių kamera", esanti telefono priekyje, kuri turi F 1.9 diafragmą, naująjį sensorių su dvigubai daugiau ryškumo bei galimybe fiksuoti vaizdus esant prastam apšvietimui. Ši kamera yra 8 MP.

Naujasis flagmanas pristato pagrindinę dvigubą Leica technologijos kamerą, kuri turi 20 MP mono ir 12 MP RGB su dvigubu sensoriumi, taip pat specialią priartinimo technologiją. Jos diafragma F 2.2.

Skelbiama, kad kamera turės ir „4 viename" autofokusą.

Telefono danga yra specialiai apdorota, todėl ant jo nelieka piršto antspaudų, įbrėžimų ir jis nėra slidus.

„Huawei P10“ naudos naująją operacinę sistemą „Android 7.0 Nougat“, o ne kiek senesnę „Android 6.0.1 Marshmallow“.

Svarbioji dalis – ekranas. Spėta, kad vienas iš dizaino pokyčių bus didesnis ekranas. Kiek buvo galima spręsti iš paskelbtos preliminarios informacijos, ekranas nuo 5,2 bus padidintas iki 5,5 colio. Taip ir yra, taigi, nenusileis „iPhone 7 Plus“, bent matmenų atžvilgiu, rašė trustedreviews.com.

Pranešta, kad telefonas turi 3750 mAh baterija.

Ekranas

Remiantis išankstiniais duomenimis, telefono ekranas bus nebe „Full HD“ (1 080 x 1 920 pikselių), o didesnės – QHD (1 440 x 2 560 pikselių) raiškos. Ankstesnio modelio charakteristikose buvo nurodoma 423 pikselių colyje (ppi), o pastarojo – 534ppi, o tai reiškia, kad naujojo telefono ekrano pikselių tankis bus gerokai didesnis.

Tokios specifikacijos džiugins naudotojus, aišku, jei nutekėjusi informacija pasitvirtins: juk telefonas, apie kurį buvo skelbiama galėjo būti ir bandomasis variantas.

Kameros galingumas

Vienas iš didžiausių „Huawei P9“ pranašumų buvo dviejų lęšių kamera. Tokio tipo kamerą „Huawei“ pristatė net keliais mėnesiais anksčiau nei „Apple“ su rinkoje pasirodžiusiu „iPhone 7 Plus“.

Kadangi dviejų lęšių kameras planuojama montuoti daugelio šiemet pasirodysiančių telefonų modeliuose, būtų keista, jei „Huawei P10“ šiuo atžvilgiu skirtųsi nuo ankstesnės versijos.

Pirminiais duomenimis, naujajame modelyje turėtų būti sumontuotos dvi kameros: viena 12 megapikselių ir kita – 8 megapikselių raiškos. Vadinasi, raiška lygia tokia pat, kaip ir „Huawei P9“.

Ar naujajame modelyje bus ir trečia kamera, kol kas tebėra paslaptis.

Vis dėlto tikimasi, kad „Huawei P10“, kaip ir ankstesnio modelio, kamera bus dviejų lęšių – juk tai ypač svarbus telefonų paklausą užtikrinantis privalumas.

Viena savybė, kurios išties trūko ankstesniam modeliui, – tai optinio vaizdo stabilizavimo galimybė. Ja turėtų būti papildytas naujojo „Huawei“ modelio funkcijų arsenalas.

Lustas ir baterija

Buvo spėjama, kad naujasis „Huawei P10” turės 2.3GHz Kirin 960 lustą, kuris yra ne tik naujesnis, bet ir galingesnis nei jo pirmtako, tačiau yra pagamintas pačios bendrovės, rašė trustedreviews.com.

Tačiau jei modeliui „Huawei P10“ bus pasirinktas lustas Kirin 960, tai gali sutrukdyti galimybes naudoti kai kurią programinę įrangą, nes jis yra sukurtas naudojant 16 nm gamybinį procesą, kuris yra ne toks efektyvus kaip JAV mikroschemų gamintojo „Qualcomm“ naudojamas 10nm „Snapdragon 835“. Pastarąjį lustą savo flagmanams naudoja ne vienas žinomas išmaniųjų telefonų gamintojas.

Bet kuriuo atveju, „Huawei“ turi užtikrinti, kad jo naujasis įrenginys galės konkuruoti su tokiomis šių metų naujovėmis kaip „Samsung Galaxy S8 „ ir LG G6.

Taip pat spėta, kad „Huawei P10“ turės 6GB operatyvosios atminties (RAM), o tai reiškia didelį šuoliuką nuo anksčiau turėtų 3- 4GB, taip pat galimybę talpinti 256 GB duomenų, su tipinėmis 32 GB ar 64 GB opcijomis.

„Huawei” įkurdino 3,000 mAh galingumo bateriją modelyje „Huawei P9”, tad naujajame modelyje ji turėtų būti galingesnė.

Kada pasirodys prekyboje

Prognozuojama, kad „Huawei P10” kaina nebus mažesnė nei 530 eurų, nes jo pirmtako „Huawei P9” kaina kilo nuo šios sumos.

Pastaruoju „Huawei” flagmanu P9 prekyba pradėta pernai balandžio 29 d., o „Huawei P8“ – 2015 m. balandžio 15 d. Tad, spėjama, kad ir naujojo flagmano prekyba prasidės balandį.

Ankstesni modeliai „Huawei P7“ ir „Huawei P6“ rinkoje pasirodė birželį, atitinkamai 2014 ir 2013 metais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(12)
(3)
(9)

Komentarai (7)

Susijusios žymos: