Kinijos turgelio stebuklai: pristatyta naujos kartos padidinto saugumo, solidžios išvaizdos ir į verslo segmentą orientuota USB atmintinė už labai simpatišką kainą  ()

Susidaro įspūdis, kad kinai dalį savo investicijų šiais metais nukreipė į duomenų laikmenų modernizavimą. Galima tvirtinti, kad atsakingas požiūris šiuo atveju turėtų greitai pasiteisinti, nes ką vietiniai Kinijos gamintojai per pastaruosius keletą metų sugebėjo nuveikti išmaniųjų telefonų rinkoje greičiausiai žino kiekvienas skaitytojas. Vis dėlto skirtumas tas, kad išmaniųjų telefonų gamyboje Kinijos bendrovėms teko vytis populiariuosius gamintojus. Tuo tarpu duomenų laikmenų rinkoje kinai dabar stengiasi tapti tais, kuriuos ateityje turės pasivyti kiti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vieną tokių nestandartinių vietinių Kinijos gamintojų eksperimentų pristatėme dar kovo mėnesio pradžioje. Priminsime, kad anksčiau aptartas 1 TB išorinis kietasis diskas „Eaget A86“ yra ypatingas tuo, nes gali atstoti 3G modemą, WiFi prieigos tašką ar netgi nešiojamą įkroviklį (angl. power bank). Už šį neįprastą išorinio SSD disko funkcionalumą Kinijoje tenka pakloti beveik 110 eurų, tačiau populiarumo vietinėje rinkoje „Eaget A86“ tikrai netrūksta.

Neprireikė daug laiko, kad duomenų laikmenų rinka susidomėtų ir kitos bendrovės. Pavyzdžiui, gerai žinomas Kinijos išmaniųjų telefonų gamintojas „Elephone“ ėmėsi modernizuoti USB atmintines. Tenka pripažinti, kad šio tipo laikmenos šiuo metu jau nebegali užtikrinti reikiamo saugumo lygmens, todėl „Elephone“ būtent šią problemą ir ėmėsi spręsti.

Naujos kartos USB atmintinė „Elephone ELE Secret“ ypatinga tuo, nes turi pilnai metalinį korpusą. Pastarasis leidžia sukurti gerą solidumo įspūdį, kurio kartais labai norisi itin išrankiems pirkėjams bei verslo segmento atstovams.

Be to, ši 64 GB talpos USB atmintinė labiausiai stebina dėl to, nes turi integruotą piršto antspaudų skaitytuvą. Kaip jau galima suprasti, šis sprendimas ypatingas tuo, nes pasirinktus duomenis USB atmintinėje leidžia lengvai apsaugoti nuo trečiųjų asmenų naudojant tiesiog savo piršto antspaudą. Be to, „Elephone ELE Secret“ taip pat leidžia lengvai valdyti šifruojamos ir viešai prieinamos atminties kiekį USB atmintinėje.

Šio papildomo saugumo mechanizmo kaina yra kompensuojama mažesnės spartos USB 2.0 jungtimi, o tai galiausiai puikiai atsispindi „Elephone ELE Secret“ bendroje kainoje, kuri šiuo metu Kinijos elektroninėse parduotuvėse neviršija nei 65 eurų.

Taigi, jei svarbus kriterijus yra duomenų saugumas, tai vienas iš geriausių pasirinkimų rinkoje, tačiau reikia turėti omenyje, jog atmintinės sparta nėra pati didžiausia iš galimų rinkoje: pasiekia 25 MB/s duomenų nuskaitymo bei 12 MB/s duomenų įrašymo spartą. Kaip jau minėjome, šis apribojimas atsiranda dėl naudojamos USB 2.0 tipo jungties. Jei norite spartesnės atmintinukės, reikėtų rinktis taip pat 64 GB USB atmintinę „Eaget K80“, kuri gali užtikrinti net 40,8 MB/s duomenų skaitymo bei 20,6 MB/s duomenų rašymo spartas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(7)
(9)
(-2)

Komentarai ()