„Huawei Mate 20 Lite“ jau pateko į Lietuvos parduotuvių lentynas: aišku, kiek kainuos, bet tai tik lengvas užkandis prieš pagrindinį patiekalą (Video)  ()

Nors „Huawei“ vadovas Richardas Yu pažadėjo, kad pagrindiniai „Huawei Mate 20“ serijos gaminiai su naujuoju „Kirin 980“ procesoriumi bus pristatyti šių metų spalio viduryje, tos pačios serijos „mažylis“ „Huawei Mate 20 lite“ jau pateko ant Lietuvos parduotuvių lentynų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lietuvoje šis telefonaus siūlomas už 373€

Šis telefonas iš minios išsiskirs tuo, kad jame bus net keturi fotoobjektyvai (po du priekinėje ir galinėje sienelėse). O gamintojas numatė, kad jis turėtų labiausiai patraukti jaunimo dėmesį, rašoma pranešime spaudai.

„Šis modelis visiškai atsižvelgia į šios demografinės grupės poreikius. Tą galima pasakyti žvelgiant į telefono išorę ir jo vidų. Inžinierių dėka buvo sukurtas produktas, pasižymintis stilingu dizainu ir puikiais techniniais parametrais, prilygstančiais flagmanams“, – kalba „Huawei“ Baltijos šalių vartotojų verslo grupės vadovas Yanfei.

Telefono ekranas atitinka ganėtinai šviežią madą – 6,3 colio įstrižainė, 19,5:9 kraštinių santykis, FHD+ raiška ir nedidelis iškirpimas viršutinėje ekrano dalyje sutalpintas į itin ploną korpusą, iš kurio šiek tiek išsikiša nugarėlėje esantys objektyvai.

Siekiant ištobulinti telefono išvaizdą, dizaineriai pasirūpino įrenginio simetrija, užtikrinančia naudojimo malonumą ir vizualinę tvarką. Negana to, ergonomišką naudojimą bei akiai patrauklų dizainą užtikrina 2.5D stiklu dengta galinė telefono dalis, kuri su specialia tekstūrine plėvele sukuria 3D efektu pasižymintį kontrastingą šešėlių ir šviesos žaismą. Pirkėjai gali rinktis iš trijų modelio spalvų: safyro mėlynos, juodos ir platinos auksinės.

Ekrano pusėje įtaisyta dvigubo lęšio kameros sistema yra su dviem, 24 ir 2 MP raiškos jutikliais. Tokia kameros konfigūracija leidžia ne tik fiksuoti aukštos kokybės vaizdus net ir prastesnio apšvietimo sąlygomis, bet ir geba fiksuoti portretus su „bokeh“ efektu – fono suliejimu. Dirbtinis intelektas tapo patikimu pagalbininku fotografuojantiems šiuo telefonu: jis geba atpažinti daugiau nei 200 skirtingų fotografuojamo vaizdo variantų ir automatiškai parenka tokius fotografavimo nustatymus, kad nuotraukos kokybė būtų aukščiausia.

Galinės dvigubo lęšio kameros procesus taip pat valdo dirbtinis intelektas, kuriam suteikta dar daugiau galios – jis nustatymus gali rinktis iš daugiau nei 500 automatiškai atpažįstamų fotografavimo scenarijų.

Anot Yanfei, telefone integruoti algoritmai nepriklausomai nuo apšvietimo gali padailinti subjekto odos toną, išryškinant veido privalumus ir paslepiant trūkumus. Be to, realaus vaizdo HDR peržiūra naudotojui suteikia galimybę išvysti, koks bus galutinis nuotraukos rezultatas.

Ieškant efektyviausio sprendimo užduotims atlikti, buvo nuspręsta į telefono vidų įsprausti aštuonių branduolių „Kirin 710“ procesorių, kurio veikimas suderintas su naujausia vartotojo sąsaja EMUI 8.2. Šis programinės ir techninės įrangos tandemas garantuoja sklandų telefono darbą.

„Kirin 710“ yra pirmasis kompanijos 12 nm lustas. Jame integruotas A73 branduolys yra 75 proc. galingesnis nei A53 modelis „Kirin 659“ luste. Grafikos veikimo požiūriu „Kirin 710“ veikia 1,3 karto geriau už pirmtaką. Varomas keturių 2,2 GHz „Cortex A73“ bei tiek pat 1,7 GHz „Cortex A53“ branduolių, šis lustas užtikrina aukštą efektyvumo lygį.

Šiais įrenginiais jau dabar prekiaujama visuose ryšio operatorių salonuose ir elektronikos prekių parduotuvėse. Gamintojo rekomenduojama kaina – 399 eurai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(12)
(0)
(12)

Komentarai ()

Susijusios žymos: