Kinijos turgelio stebuklai: daugiau nei juokinga kaina už visai rimtą ir solidžiai atrodantį išmanųjį telefoną „Homtom HT17 Pro“  (2)

Išmaniajam telefonui išleisti daugiau nei 500 JAV dolerių yra pasiryžęs tikrai ne kiekvienas. Tačiau dabartinėje Europos rinkoje vyrauja tokios nuotaikos, kad už gerokai mažesnę kainą įsigyti padorų išmanųjį telefoną yra praktiškai neįmanoma. Su tuo visiškai nenori sutikti Kinijos gamintojai, kurie sugeba gaminti ekonominės klasės išmaniuosius telefonus už mažiau nei 100 JAV dolerių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tokius modelius jau rašėme ne kartą, tačiau Kinijoje tiek daug įdomių ekonominės klasės telefonų, kad galima rašyti ištisus pristatymų ciklus. Štai dabar už akių užkliuvo išmanusis telefonas „Homtom HT17 Pro“.

Pastarasis Kinijos elektroninėje parduotuvėje „Gearbest“ šiuo metu tekainuoja vos 81 JAV dolerį. Nekyla abejonių, jog potencialiam pirkėjui išmanusis telefonas kainuojantis taip pigiai gali kelti nemažai įtarimų, tačiau žvilgtelėjus į „Homtom HT17 Pro“ dizainą ir technines charakteristikas, abejonių gerokai sumažėja.

Žinoma, tai ne verslo klasės modelis, tad nereikia tikėtis to paties, ką siūlo garsiausi flagmanai. Juk ir kaina daugiau nei 5 kartus mažesnė, tad ir jo sparta bus kur kas kuklesnė. Tačiau išvaizdos prasme jis mažai kuo nusileidžia garsiausiems konkurentams - „Homtom HT17 Pro“ atrodo tikrai solidžiai, patogiai ir yra tik 7,9 milimetro storio.

„Homtom HT17 Pro“ gamintas nebijo girtis ir kitais išmaniojo telefono privalumais. Labiausiai gamintojas akcentuoja telefone integruoto „MTK6737“ keturių branduolių centrinio procesoriaus galimybes. Pasak jo, pastarasis ypatingas tuo, kad yra ne tik pakankamai spartus, bet ir geba itin efektyviai naudoti baterijos energiją, todėl „Homtom HT17 Pro“ turėdamas 3000 mAh bateriją be įkrovos gali būti naudojamas žymiai ilgiau nei kiti ekonominės klasės „Android“ išmanieji telefonai. Aišku, be nepriklausomų testų šitų teiginių nepatikrinsi, tačiau net žiūrint labai kritiškai, bent jau į ištvermės vidurkį telefonas turi tikrai patekti – priešingu atveju gamintojas apie tai garsiai nekalbėtų.

Be to, šis 5,5 colių įstrižainės ir 1280 x 720 taškų raiškos ekraną turintis išmanusis didžiuojasi integruotu ir itin sparčiai veikiančiu piršto antspaudų skaitytuvu, dviejų SIM kortelių palaikymu ir taip pat yra aprūpintas 4G ryšio moduliu.

Taip pat galima paminėti telefone integruotą 13 megapikselių „Sony“ gamybos kamerą ir „ARM-Mali T720“ vaizdo plokštę, įdiegtą greitą baterijos įkrovos funkcionalumą ir, žinoma, geru stabilumu bei funkcionalumu išsiskiriančią „Android 6.0“ operacinės sistemos versiją.

Ar to pakanka, kad telefonas būtų vertas 81 JAV dolerio? Sprendžiant vien iš techninių charakteristikų – daugiau nei vertas (kaip kinai sugeba tiek visko prigrūsti už tokią kainą?..), o kaip yra realybėje ir kokie telefono minusai (kad jų yra, abejoti nereiktų) – be praktinio pabandymo pasakyti neįmanoma. Tačiau kai tokia kaina, neskauda jei pirkinys ir nebus labai ilgaamžis ar darys ne ypač aukštos kokybės nuotraukas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(21)
(3)
(18)

Komentarai (2)