Kinijos turgelio stebuklai: neeilinis pasiūlymas tiems, kas ieško labai pigaus, bet ypač mobilaus ir elegantiško nešiojamo kompiuterio  (7)

Dažnas nešiojamo kompiuterio pirkėjas akcentuoja, kad jam yra aktualus ne tik kompiuterio našumas - vis labiau pradeda vertinti ir nešiojamų kompiuterių mobilumo savybes bei dizainą. Vis dėlto visus šiuos aspektus turėti viename įrenginyje nėra taip paprasta, jeigu pirkėjo pasirinkimą dar šiek tiek riboja ir kaina. Tačiau racionalų sprendimą pasižvalgius Kinijos elektroninėse parduotuvėse tikrai įmanoma rasti net ir esant tokiai situacijai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pavyzdžiui, Kinijos elektroninėje parduotuvėje „Gearbest“ šio mėnesio pradžioje pasirodė naujas ekonominės klasės nešiojamas kompiuteris „YEPO 737S“. Nors šio nešiojamo kompiuterio platinimas bus pradėtas tik spalio antroje pusėje, „Gearbest“ jau dabar priima išankstinius „YEPO 737S“ užsakymus. Šis ypač geromis mobilumo savybėmis išsiskiriantis nešiojamas kompiuteris minėtoje elektroninėje parduotuvė šiuo metu yra parduodamas už 210 JAV dolerių.

Pamačius kainą, turbūt nekeista, kad itin išrankių pirkėjų „YEPO 737S“ nustebinti tikrai negali. Vis dėlto pirkėjams, kurie ieško optimalaus dydžio solidžiu dizainu bei santykinai geru našumu pasižyminčio biudžetinės klasės nešiojamo kompiuterio į „YEPO 737S“ dėmesį atkreipti tikrai būtina.

Maloniai stebinti turėtų jau vien tas faktas, kad „YEPO 737S“ korpusas yra gaminamas iš aliuminio. Greta to, be jokios abejonės, dar reikia paminėti kokybišką nešiojamo kompiuterio aukštosios raiškos (1920 x 1080) 13,3 colių įstrižainės ekraną bei 128 GB dydžio eMMC tipo vidinę atmintį.

Kas liečia kitas technines charakteristikas, vietinėje Kinijos gamintojų nešiojamų kompiuterių rinkoje „YEPO 737S“ atrodo taip pat konkurencingai: aprūpintas mažomis energijos sąnaudomis pasižyminčiu keturių branduolių „Intel Cherry Trail Z8300“ centriniu procesoriumi, „Intel HD Graphics“ tipo vaizdo plokšte bei energiją taupančia DDR3L tipo 4 GB dydžio operatyviąją RAM atmintine. Žinoma, procesorius nėra pats našiausias, bet atsižvelgiant į kainą, nieko kito tikėtis jau negalima.

Be to, gan sumaniai suderinta techninė įranga taip pat ženkliai prisideda ir prie gerai laikančios „YEPO 737S“ baterijos. Pasak gamintojo, šiame mažų gabaritų nešiojamame kompiuteryje yra integruota optimalios 8000 mAh talpos baterija, tačiau jos resursų pilnai pakanka, kad „YEPO 737S“ nepertraukiamai būtų galima naudoti visą darbo dieną (8 valandas).

Galiausiai reikia nepamiršti dar ir to fakto, kad „YEPO 737S“ yra parduodamas su iš anksto įdiegta 64 bitų „Windows 10“ operacinės sistemos versija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(29)
(13)
(16)

Komentarai (7)

Susijusios žymos: