„Xiaomi“ vėl nustebino – pirmasis rinkoje išmanusis durų skambutis su dirbtiniu intelektu, automatiniu veidų atpažinimu ir galimybe prijungti nuotolinę kolonėlę („Xiaomi AI Face Identification“ kaina, Specifikacija, Video)  ()

„Xiaomi AI Face Identification 720P IR Night Vision Video Doorbell“ – tai naujos kartos belaidžiu būdu veikiantis durų skambutis, kuris yra aprūpintas 720p raiškos kamera ir bene labiausiai stebina integruotu dirbtiniu intelektu, leidžiančiu atpažinti žmonių veidus. Be to, šis durų skambutis nenaudoja įprastos vidinės atminties, nes visus trumpalaikius vaizdo įrašus iš karto patalpina nutolusiame serveryje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trumpai: „Xiaomi AI Face Identification“ specifikacijos

  • Kamera: 720p raiškos (1280 x 720).
  • Naktinis filmavimas: 4x IR LED (850 nm).
  • Apžvalgos kampas: 105 laipsniai.
  • Ryšiai: WiFi, 433MHz RF.
  • Atmintis: duomenys saugomi nutolusioje debesų kompiuterijos saugykloje..
  • Papildomos funkcijos: naktinis pašvietimas; integruotas garsiakalbis ir mikrofonas pokalbiams; judesio daviklis; galimybė valdyti/stebėti per taikomąją programą; galima prijungti prie Bluetooth kolonėles; dirbtiniu intelektu AI pagrįstas veidų atpažinimas.
  • Maitinimas: 5x AA tipo baterijos (reikia keisti maždaug kas pusę metų).
  • Matmenys ir svoris: 11,1 x 6,1 x 2,3 cm; 280 g.

„Xiaomi AI Face Identification“ kaina

  • Gearbest“ – 54,60 €.
  • Dabar parduodamas su 24% nuolaida, į Lietuvą siunčiamas nemokamai registruotu paštu.
  • Lietuvoje neparduodamas.

Šiuolaikiniai belaidžiai durų skambučiai leidžia lengvai ir greitai atsinaujinti interjero sprendimus be didelių remonto išlaidų. Per gana trumpą laiką šioje rinkoje atsirado gana didelė konkurencija, todėl į ją žengiantis „Xiaomi“ gamintojas privalėjo pasiūlyti ką nors naujo. Jog naujos idėjos vis dar įmanomos net ir durų skambučių rinkoje puikiai patvirtina „Xiaomi Zero Intelligent AI Face Identification“ pavyzdys.

Iš pažiūros „Xiaomi AI Face Identification“ primena kitus durų skambučius. Vis dėlto „Xiaomi AI Face Identification“ yra aprūpintas dirbtiniu intelektu AI, kurio pagalba yra nustatoma žmogaus tapatybė. Toks sprendimas tiesiog akimirksniu leidžia pranešti kas ir kada lankėsi prie jūsų namų durų. Jeigu tai gerai žinomas žmogus, išmaniojo telefono ekrane iš karto matysite to žmogaus vardą.

Šis sprendimas yra naudingas dėl tos priežasties, nes apie už durų laukiančius svečius leidžia sužinoti tiesiog akimirksniu. Tuo tarpu kitų šiuolaikinių durų skambučių atveju dar tektų įjungti taikomąją programą ir peržiūrėti užfiksuotą vaizdo įrašą. Šis „Xiaomi AI Face Identification“ sprendimas yra iš tiesų unikalus, nes jo kol kas negali pasiūlyti joks kitas gamintojas.

Būtina pabrėžti dar ir tai, kad „Xiaomi AI Face Identification“ yra praktiškai vienintelis belaidis durų skambutis iš Kinijos, kuris komplekte taip pat atkeliauja su durų skambučio imtuvu, montuojamu kambaryje. Toks sprendimas šį durų skambutį leidžia panaudoti lygiai taip pat kaip ir buvote įpratę senojo durų skambučio naudojimo metu. Tuo tarpu išmaniajame telefone diegiama taikomoji programa tarsi tampa papildomu pagalbiniu įrankiu.

Priminsime, kad kitų durų skambučių atveju visas jo valdymas yra atliekamas tik naudojant taikomąją programą. Tenka pripažinti, kad tai kartais tampa ne pačiu patogiausiu sprendimu. Tuo tarpu prie „Xiaomi AI Face Identification“ gali būti prijungiami net keturi imtuvai, todėl durų skambučio įspėjamąjį signalą galima turėti praktiškai kiekviename kambaryje. Be to, „Xiaomi AI Face Identification“ kaip imtuvą taip pat dar gali naudoti ir Bluetooth tipo belaidę garso kolonėlę.

Įdomu ir tai, kad durų skambutis „Xiaomi AI Face Identification“ neturi vidinės atminties. Gamintojas tvirtina, jog visi durų skambučio užfiksuoti vaizdo įrašai tiesiog akimirksniu yra perkeliami į nutolusius serverius. Priminsime, kad kitų gamintojų šiuolaikiniai durų skambučiai naudoja Micro SD kortelę, kuri tokiu atveju yra dedama į patį durų skambutį stovintį lauke. Tenka sutikti, kad šiuo atveju „Xiaomi AI Face Identification“ siūlomas sprendimas skamba tikrai kur kas patikimiau.

Taigi, tampa akivaizdu, kad „Xiaomi AI Face Identification“ gali pasiūlyti tikrai kur kas daugiau nei, pavyzdžiui, populiarusis „Alfawise L10“ durų skambutis. Žinoma, naujos „Xiaomi“ funkcijos kainuoja, todėl iš karto nusiteikite už „Xiaomi AI Face Identification“ mokėti bene dvigubai daugiau nei už kitą biudžetinį durų skambutį. Štai „Alfawise L10“ kainuoja apie 36€, o „Xiaomi AI Face Identification“ – 61€.

Kitaip sakant, „Xiaomi AI Face Identification“ jau tikrai galima vadinti išmaniuoju durų skambučiu. Be to, „Xiaomi AI Face Identification“ privalumu taip pat galima laikyti estetišką baltos spalvos dizainą bei ženkliai plonesnį korpusą. Pavyzdžiui, jeigu „Alfawise L10“ korpuso storis siekia net 3,2 centimetro, tai „Xiaomi AI Face Identification“ atveju jau turime centimetru geresnį rezultatą – 2,3 cm.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(7)
(0)
(7)

Komentarai ()