Specialus pasiūlymas ir tiesiog neįtikėtinai gera kaina IR spindulių kamerai, kuri bet kokį „Android“ telefoną paverčia į termovizorių: beveik 4 kartus pigiau nei Lietuvoje ir 5 tokio įrenginio panaudojimo idėjos (Video, Nuolaidos kuponas)  ()

Vienas iš universaliausių, bet tuo pačiu ir brangiausių matuoklių yra termovizorius. Profesionalūs kainuoja tūkstančiais eurų, bet ir mėgėjiški dažnai siūlomi ne pigiau nei po kelis šimtus eurų. Tad kartais pasitaikantys pasiūlymai Kinijoje iš karto patraukia akį, kaip kad ši itin geros kainos HTI HT-102 IR spindulių kamera, kuri iš Jūsų telefono padaro paprasčiausią, bet puikiai veikiantį termovizorių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bet kokiam termovizoriui reikalinga IR spindulių kamera. Dabartiniais laikais jos iš tiesų nebėra tokios jau sudėtingos, tačiau savo kainą turi. Tai yra specialus jutiklis, kuris reaguoja į šilumą. Kitaip tariant, kai įprastos kameros reaguoja į matomos šviesos spektrą, šios fiksuoja IR spindulius. Tai leidžia vizualiai pamatyti skirtingų paviršių temperatūrų skirtumą.

HTI HT-102 yra paprastas įrenginys mėgėjams. Jį galima prijungti prie telefonų su „USB Type C“ jungtimi, tačiau pakuotėje rasite ir „Micro USB“ adapterį. Įrenginys yra valdomas išmaniojo telefono programėle. Išmatuojamos temperatūros diapazonas - 10-300 laipsnių Celsijaus. Vaizdo rezoliucija - 640 x 480p.

Kaina

  • Gearbest -  €98,10 su kuponu A7C651IXCM
  • daugiau nei 40 % nuolaida
  • Į Lietuvą šis daiktas siunčiamas nemokamai.
  • Lietuvoje neparduodamas
  • Palyginimui - profesionalūs termovizoriai Lietuvoje kainuoja 2000-13000€; analogiškos IR kameros telefonams kainuoja 345€

Jei nežinote, kam jums reikalinga IR spindulių kamera, tikėtina, kad jums pakaks labai paprastos - tam tikrai nereikia investuoti tūktančių. Štai HTI HT-102 įrenginys yra įstatomas į išmaniojo telefono USB lizdą ir yra valdomas programėle, todėl yra nebrangus. Tik kaip jį panaudoti?

1. Patikrinsite elektronikos prietaisus

9 atvejais iš 10 kai sugenda elektronikos prietaisas, kas nors būna sudegę. Kaip išsiaiškinti, kur slypi problema? Išsitraukite savo IR spindulių kamerą - kaistantis komponentas ekrane įsižiebs ryškiai raudona spalva.

2. Tyrinėkite savo aplinką

Vaikams viskas įdomu ir tą smalsumą reikia skatinti. Filmuodami skirtingus paviršius sužinosite daug apie jus supantį pasaulį bei pačią IR kamerų technologiją. Iš tikrųjų, spalvos ekrane neparodo paviršių temperatūros. Jos parodo tik skirtumą. Jei šalia nėra nieko karštesnio, žmogaus veidas atrodys raudonas. Tačiau jei stovėsite prie lygintuvo ar kito labai karšto daikto, veidas ekrane iš karto patamsės.

O kokie paviršiai labiausiai įkaista saulėje? Kaip pasiskirsto miegančios katės temperatūra? Ar galima pastebėti LED ir kaitrinės lemputės skirtumus? Tokie paprasti aplinkos tyrinėjimai yra įdomūs vaikams, bet anksčiau ar vėliau įtraukia ir suaugusius.

3. Sužinokite, kaip jūsų namus palieka šiluma

HTI HT-102 kameros aprėptis nėra didelė, tačiau ir su šia kamera galite užfiksuoti įtartinas namų sienų vietas. Galėsite išsiaiškinti, pro kur jūsų namus palieka šiluma. Galbūt po palange yra nedidelis plyšelis? 

4. Matysite tamsoje

IR spindulių kameros puikiai veikia ir visiškoje tamsoje. Tai reiškia, kad ekrane matysite ir tamsoje besislepiančius gyvūnus, jų pėdsakus ar žmones.

5. Patikrinsite mechaninius prietaisus

IR spindulių kameros yra labai naudingos diagnozuojant gedimus. Jos greitai išduoda susidėvėjusias detales, sudilusius guolius, silpnus hidraulinės sistemos taškus. Tokias kameras naudoja ir orlaivių techninės priežiūros specialistai, ir mechanikai, ir inžinieriai. Galų gale, smagu pažiūrėti ir kurios variklio dalys įkaista pirmiausia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(15)
(9)
(6)

Komentarai ()