„Xiaomi“ vėl sukūrė kažką, ką pralenkti bus labai sunku: naujausi „Xiaomi Mi 4A“ ir „Xiaomi Mi 4A Gigabit Edition“ maršrutizatoriai - 100 arba 1000 Mbps sparta, 128 įrenginiai, unikalūs galios stiprinimo lustai ir labai gera kaina (Video)  (3)

Tai naujos kartos gerai žinomo „Xiaomi“ gamintojo namų vartotojui skirti maršrutizatoriai, kurie priklausomai nuo poreikio gali turėti 100 Mbps arba 1000 Mbps pralaidumo WAN ir LAN prievadus. Šie maršrutizatoriai palaiko WiFi 802.11ac standartą, turi 4 antenas ir priklausomai nuo poreikio gali turėti „MT7628DA“ arba žymiai galingesnį dviejų branduolių „MT7621A“ lustą („Gigabit Edition“).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jeigu atėjo laikas atsinaujinti savo namų maršrutizatorių, tuomet dabar pats tinkamiausias laikas pasidairyti į gerai visame pasaulyje žinomo „Xiaomi“ gamintojo produkciją. Naujieji maršrutizatoriai „Xiaomi Mi 4A“ ir „Xiaomi Mi 4A Gigabit Edition“ garsėja ne tik geru kainos ir kokybės santykiu, bet priklausomai nuo pasirinkto varianto tikrai gali atitikti net ir pačių išrankiausių pirkėjų reikalavimus. 

Dabar jiems abiems taikomi labai geri pasiūlymai, belieka nuspręsti, kuris iš jų tinkamesnis. 

„Xiaomi Mi 4A“ kaina

  • „Gearbest“26,85 €.
  • Į Lietuvą siunčiamas nemokamai registruotu paštu, pristatomas maždaug per mėnesį.
  • Lietuvoje neparduodamas.

„Xiaomi Mi 4A Gigabit Edition“ kaina

  • „Gearbest“35,80 €.
  • Dabar parduodamas su 5% nuolaida, į Lietuvą siunčiamas nemokamai registruotu paštu.
  • Lietuvoje neparduodamas.

Nepriklausomai nuo pasirinktos versijos abu šie maršrutizatoriau atkeliauja su keturių antenų komplektu ir maksimaliai gali užtikrinti 1167 Mbps siekiantį duomenų pralaidumą vidiniame tinkle. Tuo tarpu 16 MB vidinės ROM atminties šiuo atveju pilnai pakanka ne tik kokybiškai maršrutizatoriaus programinei įrangai, bet ir papildomiems programinio lygmens sprendimams.

Būtina pridėti, jog tiek „Xiaomi Mi 4A“, tiek „Xiaomi Mi 4A Gigabit Edition“ turi integruotus kokybiškus WiFi ryšio modulius, kurie gali veikti ne tik 2,4 GHz, bet tai pat ir 5 GHz dažnių ruože. Be to, gamintojas dar pabrėžia ir tai, jog maršrutizatoriai palaiko IEEE 802.11ac WiFi standartą – tai itin pravers tiems pirkėjams, kurie belaidžiu būdų nori greitai ir patikimai perduoti aukštosios raiškos vaizdo įrašus.

Įdomu ir tai, jog šios klasės maršrutizatoriai geba tiek 2,4 GHz, tiek 5 GHz dažnių ruožo tinklą atvaizduoti po vieno pavadinimo prieigos tašku. Tai iš tiesų naudingas sprendimas, kuris visiškai automatiškai bet kuriam prisijungiančiam įrenginiui sukuria geriausią įmanomą ryšio kanalą be tiesioginio vartojo įsikišimo. Priminsime, kad kitų maršrutizatorių atveju paprastai būna sukuriami du atskiri prieigos taškai, kurių vienas būna skirtas 2,4 GHz, o kitas 5 GHz dažnių ruožui.

Kalbant apie belaidžio tinklo našumą šiuo atveju norisi pridėti dar ir tai, jog tiek „Xiaomi Mi 4A“, tiek „Xiaomi Mi 4A Gigabit Edition“ turi unikalius galios stiprinimo ir triukšmo lygio mažinimo pagalbinius lustus. Būtent šių integruotų lustų pagalba pavyksta padidinti ne tik priimamo signalo jautrumą, bet taip pat ir sumažinti signalo slopinimą – tai leidžia belaidį signalą perduoti gerokai didesniais atstumais nei kitų maršrutizatorių atveju.

Kalbant apie „Xiaomi Mi 4A“ ir „Xiaomi Mi 4A Gigabit Edition“ skirtumus svarbu pabrėžti, kad pirmasis maršrutizatorius yra aprūpintas 100 Mbps tiek WAN, tiek LAN prievadais. Tuo tarpu, „Xiaomi Mi 4A Gigabit Edition“ maršrutizatorius pranašesnis dėl tos priežasties, nes jau turi 1000 Mbps tiek WAN, tiek LAN prievadus. Šis skirtumas pirkėjui tampa itin reikšmingas tuomet, jeigu naudojamo interneto planas siūlo mėgautis didesne nei 100 Mbps sparta. Būtent tuomet vienareikšmiškai reikėtų rinktis „Xiaomi Mi 4A Gigabit Edition“ maršrutizatorių.

Kadangi „Xiaomi Mi 4A Gigabit Edition“ maršrutizatorius pasižymi didesniu našumu, tai reiškia, jog analogiškai jam būtina ir geresnė aparatinė įrangą. Pavyzdžiui, jeigu „Xiaomi Mi 4A“ yra aprūpintas vieno branduolio lustu „MT7628DA“ su 64 GB RAM atmintimi, tai „Xiaomi Mi 4A Gigabit Edition“ jau turi dviejų branduolių „MT7621A“ lustą su 128 GB operatyviąja RAM atmintine.

Geresnė aparatinė įranga „Xiaomi Mi 4A Gigabit Edition“ leidžia aptarnauti žymiai daugiau įrenginių (128 prieš 64) ir taip pat padeda sklandžiai perduodi didelius skaitmeninių duomenų kiekis ne tik interneto, bet ir vidiniame namų tinkle. Trumpai tariant, „Xiaomi Mi 4A Gigabit Edition“ pravartu rinktis ne tik tuomet jeigu turite 1 Gbps pralaidumo interneto įvadą, bet ir tuomet, jeigu, pavyzdžiui, namuose mėgstate transliuoti aukštosios raiškos vaizdo įrašus iš kitų vidiniame tinkle esančių tinklo įrenginių.

Trumpai: „Xiaomi Mi 4A“ ir „Xiaomi Mi 4A Gigabit Edition“ specifikacijos

  • Greitis: teorinė perdavimo sparta LAN tinke siekia iki 1167 Mbps; WAN ir LAN prievadais duomenų perdavimo sparta siekia 100 Mbps, o pasirinkus „Gigabit Edition“ versiją iki 1000 Mbps.
  • Belaidis ryšys: 2.4 GHz ir 5 GHz.
  • WiFi protokolai: IEEE 802.11a/b/g/n/ac.
  • Belaidžio ryšio atstumas: nenurodomas, tačiau naudoja papildomus klaidų taisymo algoritmus, todėl idealiomis sąlygomis turėtų viršyti 100 m.
  • Jungtys ir antenos: 1x WAN; 2x LAN; 4 antenos.
  • Palaikomų įrenginių kiekis: vienu metu aptarnauja iki 64, o pasirinkus „Gigabit Edition“ versiją iki 128 skirtingų įrenginių.
  • Valdymas: per interneto naršyklę arba naudojantis išmaniuoju telefonu ir „Mi WiFi“ taikomąja programa.
  • Techninė įranga: „Xiaomi Mi 4A“ – „MT7628DA“ lustas (64 MB RAM, 16 MB ROM); „Xiaomi Mi 4A Gigabit Edition“ – „MT7621A“ dviejų branduolių lustas (128 MB RAM, 16 MB ROM).
  • Matmenys ir masė: „Xiaomi Mi 4A“ – 18,8 x 17,5 x 10,05 cm, 240 g; „Xiaomi Mi 4A Gigabit Edition“ – 20,1 x 17,4 x 12,2 cm, 240g.

„Xiaomi Mi 4A“  atsiliepimai

Daugelis pirkėjų tiek apie „Xiaomi Mi 4A“, tiek apie „Xiaomi Mi 4A Gigabit Edition“ atsiliepia gana teigiamai. Pavyzdžiui, šiuo metu „Xiaomi Mi 4A“ įvertinimas Kinijoje siekia 4,81 žvaigždutes, o „Xiaomi Mi 4A Gigabit Edition“ gali pasigirti 4,76 žvaigždučių įvertinimu. Būtent tai parodo, kad dažnas šių maršrutizatorių pirkėjas jiems skiria maksimalų galimą 5 žvaigždučių įvertinimą.

  • William. Labai gera belaidžio tinklo aprėptis, o kaina rinkoje taip pat yra itin konkurencinga. Nors šiek tiek turėjau problemų konfigūruodamas šį maršrutizatorių, tačiau jo darbu skųstis tikrai negaliu. Trumpai tariant, „Xiaomi Mi 4A“ yra patikimas ir stabiliai veikiantis maršrutizatorius.
  • Sandeep. Labai greitas pristatymas, puikus maršrutizatoriaus našumas, iš tiesų puikiai atrodantis dizainas. Man labai patinka, kad naudodamas „Xiaomi Mi 4A“ nuo šiol galiu turėti net keletą skirtingų prieigos tinklų – vienu iš jų visuomet naudojasi pas mane atvykę svečiai.
  • Guilherme. Puikus produktas, kuris pilnai pateisino mano lūkesčius. Kitaip sakant, įsigijęs „Xiaomi Mi 4A Gigabit Edition“ tikrai gavau daugiau nei galėjau tikėtis. Šį maršrutizatorių įsigijau dėl tos priežasties, nes norėjau pilnai išnaudoti man teikiamo 1 Gbps spartos interneto ryšio pralaidumo kanalą.
  • Martin. Gigabitiniai prievadai šį maršrutizatorių padaro išskirtiniu. Iš savo patirties galiu pasakyti, kad už tokią kainą įsigyti kitą panašios konfigūracijos maršrutizatorių yra labai sunku. „Xiaomi Mi 4A Gigabit Edition“  rekomenduoju tiems, kurie ieško aukštos kokybės už visiems prieinamą kainą.
 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(6)
(10)
(-4)

Komentarai (3)