„Tai yra geriausios 8MP (4K) – vaizdo stebėjimo kameros ir stebėjimo sistemos rinkoje. Už tokią kainą tiesiog neįmanoma rasti dar kažko geriau ir patikėkite – aš žinau ką sakau“ („Hiseeu“ kamerų apžvalga, koks skirtumas tarp 2MP, 5MP ir 8MP kamerų, Video)  ()

„Tai yra geriausios 8MP – tai yra 4K – vaizdo stebėjimo kameros ir stebėjimo sistemos rinkoje. Už tokią kainą tiesiog neįmanoma rasti dar kažko geriau. Čia turime geriausią kainos-kokybės-galimybių santykį atitinkančius produktus ir patikėkite – aš žinau ką sakau.“ Apžvalgininkas yra išbandęs pačių įvairiausių kompanijų vaizdo stebėjimo kameras bei jų sistemas ir šioje apžvalgoje daugiau sužinosime apie jo ypač giriamą „Hiseeu“ kompanijos sistemą ir kuo viena nuo kitos skiriasi 8MP, 5 MP ir 2MP kameros. Pateikiama daug vaizdo įrašų pavyzdžių ir visi skirtumai puikiai matyti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kodėl verta atkreipti dėmesį į „Hiseeu“ prekės ženklo kameras ir vaizdo registravimo sistemas?

„Galiu pasakyti, kad Hiseeu prekės ženklo produktai gaminami tose pačiose gamyklose, kaip ir Dahua bei Hikvision kompanijų kameros bei jų sistemos.

Kas nežinote, tai šios dvi kompanijos yra pačios žinomiausios pasaulyje ir jų kameros bei jų sistemos yra geriausiai vertinamos.

Tad įsigydami Hiseeu produktus gaunate tą pačią matricą (kamerų atveju aut. past.), tas pačias galimybes, programinę įrangą ir net korpusai šių produktų yra lygiai tokie patys, kaip ir Dahua bei Hikvision kompanijų produktų atvejais.

Iš visos šitos informacijos turime labai aiškią išvadą. Jei jums kur nors namuose ar darbo vietoje reikia kamerų, kurios užfiksuotų labai geros ir detalios kokybės vaizdą, kad įžiūrėtumėte žmonių veidus, automobilių valstybinius numerius ar net ant banknotų kupiūrų esančius serijų numerius – tada būtinai žiūrėkite šią apžvalgą iki galo ir mano pateikta informacija jums bus itin naudinga.

Užbėgdamas įvykiams šiek tiek į priekį, iškart pasakysiu, kad jei jums leidžia asmeniniai finansai, tada labai rekomenduoju įsigyti šią Hiseeu vaizdo registravimo sistemą ir 8MP (4K) kamerą. O dabar keliaukime prie šių produktų apžvelgimo ir testų rezultatų.

Čia pamatysite skirtumus tarp 2MP, 5MP ir 8MP kamerų ir kodėl verta rinktis būtent 8MP kameras, kokie jų privalumai prieš kitas.“

„Hiseeu“ 8 kanalų, 4K vaizdo stebėjimo sistema:

  • Aliexpress - 107,57 €;
    • 37 % nuolaida;
    • nemokamas siuntimas į Lietuvą.

8MP „Hiseeu“ kamera:

  • Aliexpress - nuo 66,40 €;
    • 37 % nuolaida;
    • nemokamas siuntimas į Lietuvą.

„Hiseeu“ 8 kanalų, IP POE vaizdo registravimo sistema su įvairių kamerų palaikymu – nuo 2MP iki 8MP (nuo 1080p iki 4 K raiškos) ir galima pajungti net iki 32 kamerų

Čia iškart svarbu paminėti, kad apžvalgininkas pirmiausiai apžvelgs šią „Hiseeu“ vaizdo registravimo sistemą ir jos pagrindines savybes.

Atkreipiame dėmesį, kad šiuo atveju įsigysite pačią vaizdo registravimo sistemą ir jai reikalingas kameras reikia pirkti atskirai. Tai yra privalumas, nes galima įsigyti jūsų asmeninius poreikius atitinkančias kameras ir taip sutaupyti.

Kaip jau galėjote suprasti, „Hiseeu“ vaizdo registravimo sistema palaiko nuo 2MP iki 8MP vaizdo stebėjimo kameras ir jos pajungiamos per POE jungtį. Tai reiškia, kad tuo pačiu laidu gauna maitinimą ir prieigą prie interneto, kas yra labai patogu ir praktiška.

Visos apžvalgininko aptartos kameros tinka šiai „Hiseeu“ vaizdo registravimo sistemai, o ir yra pagamintos tos pačios „Hiseeu“ kompanijos, tad suderinamumas yra garantuotas 100 proc.

„Hiseeu“ sistemos pakuotės turinys

„Galite būti ramūs dėl šios sistemos pajungimo ir valdymo. Viskas yra absoliučiai paprasta ir net žmogus, kuriam tai bus pirma tokia sistema, viską sugebės padaryti iš pirmo karto.

Juolab, kad ir pakuotėje rasite išsamią naudojimosi instrukciją, kurioje pateikiama daug vizualinės informacijos.

Iškart atkreipiu dėmesį, kad prie Hiseeu sistemos galima prijungti net 32 kameras. Čia turime 8 kanalų sistemą, bet savo bet kokią IP kamerą prijungiate prie WiFi POE, Hiseeu operacinėje sistemoje susirandate šią kamerą ir ją pridedate.

Beje, Hiseeu sistema palaiko išmaniąją programėlę, tad visą vaizdą galėsite peržiūrėti ir savo iOS bei Android telefonuose.

Hiseeu registravimo sistema atkeliauja labai gerai supakuota ir pakuotėje rasite visas reikalingas detales.

Hiseeu sistema atrodo, kaip gana įprastas vaizdo registravimo įrenginys. Pagamintas kokybiškai, tvirto korpuso, su ventiliavimo angomis ir jo nugarėlėje turime visas reikalingas jungtis: POE kamerų pajungimui, HDMI ir VGA vaizdo ekranų, LAN jungtis maršrutizatoriui, papildomai garso įrangai ir USB.“

„O priekyje turime trečiąją USB jungtį – prie kurios dar patogiau prijungti USB atmintuką ir taip į jį įsikelti norimą vaizdo failą.

Taip pat IR imtuvą, valdymo ratuką ir mygtukus. Yra ir šviesos indikatoriai, kurie rodo sistemos būseną.“

„Duomenų saugojimui dar reikia į šį Hiseeu vaizdo registravimo įrenginį įdėti kietąjį diską. Štai kaip tą reikia padaryti (3:30 min.).

Kaip matote, viskas yra super paprasta ir net norint – tiesiog neįmanoma kažką sujungti kitaip nei reikia.“

„Hiseeu“ 8MP kameros pakuotė

Apžvalgininkas tvirtina, kad visos „Hiseeu“ kameros atkeliauja štai tokiose tvarkingose pakuotėse (3:50 min.).

„Primenu, kad visus šiuos produktus aš esu išbandęs ir kai kuriuos jų jau naudoju daugiau kaip metai laiko, tad galiu patvirtinti, jog kokybė yra aukščiausio lygio.

Tad čia turime 8MP (4K) kamerą su 2,8mm objektyvu ir pakuotės viduje rasime pačią kamerą, labai išsamią ir aiškią naudojimosi instrukciją, pritvirtinimui reikalingus varžtus, laidus ir jų sujungimo apsaugą. Hermetizavimui skirti priedai labai pravers tiems, kurie šią kamerą pritvirtins lauke.“

„Pati 8MP kamera atrodo tiesiog nuostabiai. Kokybe absoliučiai niekuo nenusileidžia Dahua ar Hikvision kompanijų kameroms. Metalinis korpusas, viskas pagaminta labai kokybiškai ir absoliučiai jokių priekaištų.

Tad čia turime 8MP (3840 x 2160 pikselių) kamerą, arba 4K, su originalia Sony MX274 matrica – dėl ko turime ryškias ir natūralias spalvas bei labai gerą kontrastą ir jautrumą šviesai. Net ir esant menkam šviesos kiekiui, vis tiek turime spalvotą ir ryškų vaizdą.

Taip pat kameroje yra integruoti 24 IR jutikliai, dėl ko kamera palaiko ir naktinį matymą. Bendrai, vaizdo kokybė tiesiog nuostabi. Vėliau patys tuo galėsite įsitikinti.

Beje, nakties metu kamera fiksuoja vaizdą iki 40 metrų ir jos apžvalgos kampas siekia 120 laipsnių, kas mano manymu yra labai gerai.

Plius, kamera turi ir labai geros kokybės mikrofoną, dėl ko fiksuoja ne tik geros kokybės vaizdą, bet ir su geru garsu.“

Kaip viską sujungti į vieną sistemą?

„Kaip jau ir minėjau, tai yra daugiau nei paprasta (4:52 min.).

Hiseeu vaizdo įrašymo įrenginį prijungiame prie maitinimo ir prie interneto (laidu per LAN jungtį), ir prie monitoriaus (VGA arba HDMI jungtimis – priklausomai nuo to, kokią turi jūsų monitorius).

Toliau laidu sujungiame šį vaizdo registratorių su Hiseeu 8MP kamera. Primenu, kad dėka POE – iš vaizdo registratoriaus ši kamera gauna maitinimą ir tuo pačiu laidu prijungiama prie interneto.

Įrenginiai vieni kitus momentaliai atpažįsta ir vos tik duodame maitinimą – ekrane jau matome tai, ką filmuoja Hiseeu kamera.“

„8MP kamera leidžia įžiūrėti net ir pačias menkiausias detales ir tuo netrukus įsitikinsite.

Beje, prie šio 8 kanalų Hiseeu vaizdo registravimo įrenginio galite prijungti net iki 32 kamerų. Jei tai bus 8MP kameros, tada iki 8 tokių kamerų; jei 5MP kameros, tada 16; o jei iki 3MP kameros, tai tada net iki 32 kamerų.“

„Hiseeu“ kamerų testavimo rezultatai

Apžvalgininkas daugiausiai dėmesio skyrė 8MP „Hiseeu“ ir nuo 5:58 min. galite patys įsitikinti, kodėl.

Jos fiksuojamo vaizdo kokybė yra akivaizdžiai geresnė už 5MP ir 2MP kamerų. Pateikiame laiko žymas, kad būtų patogiau palyginti vaizdo kokybę:

  • „štai kaip filmuoja 8MP Hiseeu kamera (5:58 min.) - diena apniukusi, daug debesų ir mažai tiesioginės Saulės šviesos. Atkreipkite dėmesį kiek daug detalių viename kadre ir viskas dėka 2,8mm objektyvo ir 120 laipsnių matymo kampo. 4K raiška leidžia įžiūrėti bet kurio automobilio valstybinius numerius ir dideliame ekrane tą daryti yra dar patogiau;
  • štai kaip filmuoja 5MP Hiseeu kamera (6:21 min.) - taip pat labai gera vaizdo kokybė, bet mano manymu ji jau nusileidžia 8MP kamerai, o ir apžvalgos kampas yra apčiuopiamai mažesnis;
  • o čia yra įprasta 2MP (1080P) Hiseeu kamera (6:32 min.) - kamera turi 3,6mm objektyvą ir matymo kampas siekia 75 laipsnius. Akivaizdu, kad detalizacija 2MP kameros fiksuojamo vaizdo yra kur kas prastesnė, palyginus su 5MP ir 8MP Hiseeu kameromis;
  • kita 2MP Hiseeu kamera, bet jau su Sony matrica, 2,1mm objektyvu ir 140 laipsnių matymo kampu filmuoja neblogai (6:46 min.), tačiau vis tiek pralaimi 8MP kamerai;
  • štai kaip 5MP kamera darbuojasi nakties metu, kai aktyvuotas naktinis filmavimo režimas (7:25 min.) - gatvių apšvietimas yra gana menkas;
  • o štai kaip nakties metu dirba 8MP kamera (7:32 min.) - ji vaizdą filmuoja net ir neaktyvavusi naktinio režimo ir turiu pasakyti, kad šis spalvotas vaizdas yra net labai geras. Ypač turint galvoje, kad kamera naudojasi tik tuo menku dirbtiniu gatvių apšvietimu. Štai kaip gerai dirba Sony matrica ir kamera net neskuba pereiti į naktinį režimą;
  • 8MP kameroje perjungiau naktinį režimą rankiniu būdu ir štai kokia vaizdo kokybė (7:45 min.) - turiu pasakyti, kad jei nakties metu teritorija yra apšviesta, tada geriau palikti tą įprastą filmavimo režimą ir viską matysite spalvotai. O jei yra visiška naktis ir praktiškai jokio teritorijos apšvietimo, tada naudotis naktinio filmavimo režimu;
  • o štai kaip nakties metu dirba 2MP kamera su gera matrica (7:55 min.).

Bendrai galima sakyti, kad 8MP (4K) kamera yra maždaug 2-2,5 karto geresnė už 5MP kamerą ir net 6-7 kartais geresnė už 2MP kamerą.

Štai kokie skirtumai, kai visų kamerų fiksuojamas vaizdas yra viename kadre (8:04 min. ir paveikslėlis žemiau aut. past.).“

„Žinoma, daugeliu atveju užtenka ir tos pačios 2MP kameros. Jei tereikia stebėti savo sodybai, jos pilnai užtenka.

Bet jei reikia vaizdo detalizacijos, matyti automobilių valstybinius numerius ir žmonių veidus – tada geriau naudoti 5MP, o dar geriau ir 8MP kameras.

Štai pavyzdukas (8:23 min.). Galiu būti bet kuriame pasaulio krašte ir tiesiog savo telefono ekrane peržiūrėti kiekvieną smulkiausią detalę ir 8MP kamera tą leidžia padaryti.

Beje, nuotoliniu būdu jūs su savo telefonu galite peržiūrėti prie Hiseeu vaizdo registravimo sistemos prijungto kietojo disko turinį ir vaizdą peržiūrėsite ne kokios menkos raiškos, bet pačios maksimaliausios – 4K.

Tad tiesiog telefone galite matyti žmonių veidus, automobilių numerius, pinigų kupiūras – jei kameras įtaisysite savo parduotuvėje, ir t.t.

Galiausiai noriu pabrėžti, kad visų šių mano aptartų kamerų kokybė yra aukščiausio lygio ir aš jas jau naudoju ne vieną sezoną. Jos dirbo įvairiomis orų sąlygomis ir esant įvairioms temperatūroms. Man žmonės rašė, kad šias kameras naudoja net ir tolimajame Sibire ir jos veikia puikiai net esant tokioms atšiaurioms sąlygoms.

Apibendrinus, jei tik leidžia asmeninis biudžetas – rinkitės Hiseeu kameras. Žinoma, galite rinktis ir puikiai žinomas Dahua ar Hikvision kompanijų kameras, kurių kokybė yra lygiai tokia pat gera kaip ir Hiseeu, bet tokiu atveju teks sumokėti dar 4-5 kartus daugiau, nei įsigijus Hiseeu kameras.

Ir kaip jau minėjau, Hiseeu gaminamos tose pačiose gamyklose, kaip ir Dahua bei Hikvision, tik turime kitą prekės ženklą.“

Speciali akcija ir sąlygos

„Hiseeu“ 8 kanalų, 4K vaizdo stebėjimo sistema su 4-uriomis 8MP kameromis (MAN RODO, KAD NESIUNČIA Į LIETUVĄ):

  • Aliexpress - nuo 413,61 €;
    • 46 % nuolaida;
    • nemokamas siuntimas į Lietuvą.

„Hiseeu“ 8 kanalų, 4K vaizdo stebėjimo sistema su 8-iomis 4MP kameromis (MAN RODO, KAD NESIUNČIA Į LIETUVĄ):

  • Aliexpress - nuo 194,60 €;
    • 42 % nuolaida;
    • nemokamas siuntimas į Lietuvą.

„Hiseeu“ 8 kanalų, 4K vaizdo stebėjimo sistema - BE KAMERŲ:

  • Aliexpress - 107,57 €;
    • 37 % nuolaida;
    • nemokamas siuntimas į Lietuvą.

8MP „Hiseeu“ kamera:

  • Aliexpress - nuo 66,40 €;
    • 37 % nuolaida;
    • nemokamas siuntimas į Lietuvą.

8MP „Hiseeu“ kamera:

  • Aliexpress - nuo 68,52 €;
    • 35 % nuolaida;
    • nemokamas siuntimas į Lietuvą.

2MP arba 5MP „Hiseeu“ kamera:

  • Aliexpress - nuo 17,77 €;
    • 29 % nuolaida;
    • nemokamas siuntimas į Lietuvą.

2MP „Hiseeu“ kamera:

  • Aliexpress - nuo 28,15 €;
    • 43 % nuolaida;
    • nemokamas siuntimas į Lietuvą.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(13)
(5)
(8)

Komentarai ()