Rusija keičia nuomonę: keleivinį lėktuvą „Boeing“ virš Donbaso numušė ne Ukrainos naikintuvai  (13)

Neprireikė nė trijų metų, kad RF Gynybos ministerija pripažintų, jog šalia MH17 jokių Ukrainos naikintuvų nebuvo


Visi šio ciklo įrašai

  • 2016-09-26 Rusija keičia nuomonę: keleivinį lėktuvą „Boeing“ virš Donbaso numušė ne Ukrainos naikintuvai  (13)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šalia Malaysia Airlines oro linijų MH17 reisu skridusio orlaivio Boeing 777 sudužimo Donbase metu karinių lėktuvų nebuvo. Tokios išvados pateikiamos RF Gynybos pranešime spaudai.

„Jokių pašalinių skraidančių objektų, išskyrus du civilinius lėktuvus, rytinėje pusėje nuo katastrofos vietos esantis radiolokatorius neužfiksavo. Rostove esančio lokatoriaus „Utios-T”, esančio netoli nuo Ust-Donecko gyvenvietės, duomenimis, iki MH17 subyrėjimo šalia lėktuvo nebuvo jokių pašalinių objektų, – pareiškė oficialus žinybos atstovas Igoris Konašenkovas.

Gynybos ministerija taip pat pabrėžė, kad artimiausiu metu perduos visą gautą informaciją Olandijai.

Aviacijos kompanijos Malaysia Airlines lėktuvas Boeing 777 sudužo Donbase 2014 metų liepos 17 dieną, visi juo skridę 298 žmonės žuvo.

Katastrofos priežastis tyrusi tarptautinė komisija 2015 metų spalį priėjo išvadą, kad lėktuvas buvo numuštas nuo žemės paleista raketa, iš įrenginio „Buk“. Ataskaitos autoriai nurodė, kad raketa galėjo būti paleista iš 320 km2 teritorijos. Kas būtent paleido raketą – Ukrainos kariai ar separatistai – ataskaitoje nebuvo nurodyta.

Visą laiką, kol vyko tyrimas, žiniasklaidoje buvo ir versija apie tai, kad lėktuvą galėjo numušti Ukrainos KOP naikintuvas. O būtent, buvo paskelbtas vaizdo įrašas iš katastrofos vietos, kuriame apie tai kalba separatistai, į nelaimės vietą atvykę iš karto po katastrofos.


slon.ru

(20)
(12)
(8)

Komentarai (13)