16-metė mirė paplūdimyje. Priežastis – kiekvienoje parduotuvėje  (10)

Lemtingą dieną ši mergina su draugais lankėsi paplūdimyje. Staiga ji pasijuto labai blogai. Iškviesta Greitoji medicinos pagalba. Pasirodo, merginą ištiko širdies priepuolis, tačiau medikai buvo bejėgiai: tos pačios dienos vakarą mergina ligoninėje mirė. Jai tebuvo 16 metų, ji sportavo, nesiskundė dėl sveikatos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lanna Hamann ir jos draugai prieš dvejus metus išvyko atostogauti į Meksiką. Jaunuoliai buvo laimingi ir net neįtarė, kad poilsis baigsis tragiškai.

Netrukus po merginos mirties, jos mama Chris Daniel Hamann viešai pareiškė, kad jos duktė mirė dėl produkto, kuris yra kiekvienoje parduotuvėje. Chris teigė, kad dėl dukters mirties kaltas energinis gėrimas, kurį vietoje vandens paplūdimyje ji gurkšnojo.

Draugai jau buvo pastebėję, kad Lanna dažnai geria tokius gėrimus. Galbūt net buvo nuo jų priklausoma. Kardiologas Džekas Wolfsonas patvirtino sukrėstos motinos įtarimus. Kofeino ir cukraus perteklius paveikė merginos širdį.

Lannos tėvai, dalydamiesi šia istorija, tikisi, atkreipti visuomenės dėmesį į energinių gėrimų žalą. Jau dvejus metus merginos mama administruoja Lannos socialinio tinklo „Facebook“ profilį ir dalijasi atsiminimais apie dukterį. Birželio mėnesį su artimaisiais Chris minėjo dukters antrąsias netekties metines.

Išgėrus vienintelę energinio gėrimo skardinę gali ištikti infarktas, insultas. Tai gresia ir jauniems žmonėms, teigia australų mokslininkai, tyrinėję energinių gėrimų poveikį organizmui. Gėrimai, kuriuose gausu kofeino ir kitų tonizuojamųjų medžiagų, itin populiarūs tarp jaunimo, tirština kraują, dėl to susiaurėja kraujagyslės, tai, savo ruožtu, gali sukelti infarktą arba insultą.

Ne be reikalo Lietuvoje dvejus metus galioja draudimas pirkti energinius gėrimus nepilnamečiams asmenims. Tačiau dėl jų vartojimo rimtai turėtų susimąstyti ir pilnametystės sulaukę asmenys.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(99)
(17)
(82)

Komentarai (10)