[Žinios trumpai] Putinas po vizito į Iraną vėl tapo pasauliniu pajuokos objektu - beprotišku greičiu sklinda vaizdai, kaip vyko susitikimas (Foto, Video)  ()

Rusijos Federacijos prezidentas susitikimo su Irano lyderiu metu sėdėjo kelių metrų atstumu nuo jo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos diktatorius paniškai bijo priartėti prie kitų žmonių, todėl kai kurie tarptautiniai susitikimai su politikais, dabar tapę itin reti, tampa proga atsirasti internetiniams memams.

Šį kartą socialiniuose tinkluose nusirideno juokų banga po Rusijos prezidento susitikimo Irane su aukščiausiu šalies lyderiu Ali Khamenei, Irano prezidentu Ibrahimu Raisi ir Turkijos prezidentu Recepu Tayyipu Erdoganu.

Per susitikimą su Ali Khamenei, Putinas laikėsi didelio atstumo, o tai priminė garsųjį Rusijos diktatoriaus ir Prancūzijos prezidento Emanuelio Macrono susitikimą Kremliuje prie 15 metrų ilgio stalo.

„Sklinda gandai, kad stalas atsisakė būti šioje nuotraukoje“, – juokavo „Kyiv Post“.

„Matyt, 15 metrų stalas netilpo į lėktuvą“, –  rašė Kharkiv_Rulit.

„Mačo Putinas atvyko į Iraną prašyti bepiločių orlaivių“, – socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbta susikuprinusio Putino nuotrauka.

Pagrindinė memų tema buvo ne tik atstumas, bet ir pats Rusijos lyderio vizito Irane faktas.

 

Putino vizitas Irane vyko Astanos derybų formato rėmuose, kurio tikslas – išspręsti situaciją Sirijoje. Yra žinoma, kad Rusija ir Iranas remia vyriausybę, kuriai vadovauja autoritarinis prezidentas Basharas al Assadas, o Turkija remia ginkluotą opoziciją šalies šiaurėje. Kita svarbi derybų tema buvo karas Ukrainoje.

 

Įdomu tai, kad per susitikimą Teherane Putinas buvo priverstas laukti Turkijos prezidento. Manoma, kad tai atviras Recepo Erdogano nepagarbos ženklas arba kerštas Rusijos diktatoriui, kuris pats mėgsta vėluoti į oficialius renginius.

Įdomus faktas, kad nuo koronaviruso pandemijos pradžios visi Kremliaus pareigūnai, norintys susitikti su Putinu, dviem savaitėms būna išsiųsti į saviizoliaciją. Kai kurie politikai, kuriems dažnai tenka susitikti su Rusijos Federacijos prezidentu, per visą pandemiją karantine praleido daugiau nei 150 dienų. Dėl to jų šeimose kilo problemų, nes pareigūnai retai kada grįždavo namo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(31)
(3)
(28)

Komentarai ()