[Žinios trumpai] Fantastika, tai tiesiog neįtikėtina! Lenkų akcijai „padovanok Bayraktarą” daugiausiai pinigų paaukojo Baltarusija!  ()

Dauguma baltarusių palaiko ukrainiečius: rezultatas įkvepiantis, jie surinko daugiausiai lėšų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lenkijoje surengtoje lėšų rinkimo akcijoje, skirtoje turkiško drono „Bayraktar TB2“ pirkimui, daugiausia lėšų paaukojo baltarusiai. Jų suaukoti pinigai sudarė liūto dalį. Tai interviu „Ukrinform“ sakė akcijos organizatorius, lenkų žurnalistas Slawomiras Serakovskis.

„Baltarusiai aktyviai dalyvavo, renkant lėšas, skirtas Ukrainos bepiločiui orlaiviui. Nuo pat pirmos dienos pakviečiau Lenkijoje gyvenančius baltarusius akcijos metu susikurti savo virtualią taupyklę akcijos rėmuose ir rezultatas įkvepiantis: jie surinko daugiausiai lėšų“, – sakė žurnalistas.

Žurnalistas taip pat atkreipė dėmesį, kad aktyvus baltarusių dalyvavimas, renkant lėšas Ukrainai skirtai įrangai liudija, kad Kremliaus pusėje yra tik Aleksandro Lukašenkos atstovaujama Baltarusijos vadovybė, o dauguma baltarusių palaiko Kijevą kovoje su rusų agresija.

Serakovskis pasidalijo kitomis istorijomis, kurių buvo renkant pinigus. Buvo atvejis, kai lenkas Jacekas, gaudamas tik socialinę paramą, „Bayraktar“ paaukojo 5 zlotus (1,05 eurų), Lenkijoje socialinė parama – 717 zlotų (150,83 eurų), o tai pagal Lenkijos standartus yra maži pinigai. Komentaruose vyras teigė, kad turi negalią, todėl daugiau pinigų pervesti negali, tačiau vis tiek jaučia poreikį padėti. Dėl to, akcijos organizatoriai Jacekui surengė papildomą lėšų rinkimą, kurios metu pavyko surinkti sumą, lygią trims jo mėnesinėms socialinėms išmokoms.

 

Kitas aktyvios akcijos dalyvių pozicijos pavyzdys – sutuoktinių pora, paminėjusi 50-ąsias santuokos metines, vietoj dovanų paprašė pervesti lėšas, skirtas Ukrainos bepiločiui orlaiviui.

Serakovskis leidiniui taip pat papasakojo istoriją apie tai, kaip lėšų rinkimo akciją aktyviai sekęs vyras, mirė jai nepasibaigus. Prieš laidotuves jo šeima paprašė nepirkti gėlių laidotuvėms, o paaukoti pinigus bepiločio orlaivio pirkimui.

 

Žurnalistas mano, kad Vakarų Europos šalys aprūpina Ukrainą nepakankamu ginkluotės kiekiu.

„Lėšų rinkimo akcija, skirta „Bayraktar“, norėjau parodyti pavyzdį: jei Vakarų Europos vyriausybės nesimobilizuos didesnei Ukrainos pagalbai, tai mobilizuosimės mes - kaip pilietinė visuomenė“, – sakė Serakovskis.

Vakar akcijos organizatorius paskelbė, kad akcijos metu pavyko surinkti visus dronui įsigyti reikalingus pinigus – 22,5 mln. zlotų (apie 5 mln. USD).

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(89)
(1)
(88)

Komentarai ()