[Žinios trumpai] „Apple“ žengė beprecedentį žingsnį Kinijoje – to nedaro niekur kitur pasaulyje  ()

Bendrovė nori „skatinti“ kai kurių savo prietaisų, įskaitant aukščiausios kokybės telefonų, pardavimą Kinijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Paprastai „Apple“ neteikia jokių nuolaidų. Tačiau staiga nusprendė padaryti išimtį Kinijos vartotojams ir paskelbė akciją.

Apie tai praneša „Bloomberg“.

Neseniai tapo žinoma, kad Kinijoje „iPhone 13 Pro“ išmanieji telefonai per 4 dienas bus parduoti  89 USD pigiau. 128 GB modeliai buvo parduodami už 999 USD, o 256 GB modeliai – už 1 099 USD. Dabar Kinijos pirkėjai gali daug sutaupyti, nes ne tik telefonams, bet ir kitiems įrenginiams taikomos nuolaidos. Taigi, pigiai bus galima įsigyti tam tikrus „AirPods“ belaidžių ausinių modelius ir „Apple Watch“ išmaniuosius laikrodžius.

Akcija truks tik 4 dienas – nuo ​​2022 m. liepos 29 d. iki rugpjūčio 1 d. imtinai. Kita sąlyga – klientas turės atsiskaityti naudodamas bet kurią Kinijos mokėjimo sistemą, pavyzdžiui, „Alipay“.

Leidinys skelbia, kad birželį „Apple“ Kinijos rinkai pristatė gana daug savo firminės elektronikos, tačiau jau liepą nusprendė surengti akciją. Žurnalistai mano, kad bendrovė nėra tikra, ar pavyks parduoti visą įrangą, nes daugelio žmonių perkamoji galia vis dar nesiekia šio ženklo lygio. Gamintojas taip pat tikisi tokiu būdu atsikratyti atsargų, nes rudenį, kaip įprasta, „Apple“ pristato naujus gaminius, o neišpardavus „senųjų“ modelių, į rinką įeiti su naujais būtų daug sunkiau.

 

Analitinė bendrovė „Canalys“ pažymėjo, kad 2022 m. antrąjį ketvirtį pasaulinės telefonų siuntos sumažėjo 9 %. Labiausiai nukentėjo Kinijos prekių ženklai.

Rusija ruošiasi pristatyti mobiliųjų įrenginių operacinę sistemą, kuri turėtų „pakeisti“ JAV „Android“ OS. Naujovė, greičiausiai, turės „Linux“ branduolį. Ukrainos kibernetinio saugumo eksperto Andrejaus Baranovičiaus teigimu, rusiška OS taps to paties „Android“ variantu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(4)
(5)
(-1)

Komentarai ()

Susijusios žymos: