[Žinios trumpai] Rusijos gynybos ekspertas: Ukraina tai ne Sirija, Irano dronai bus sumalti į miltus (Video)  ()

„Skęstantis ir šiaudo griebiasi, nors puikiai žino, kad tai jo neišgelbės" - Irano dronai Rusijos neišgelbės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuolat sklando gandai, kad Maskva iš Irano nusipirko bepiločių orlaivių partiją karui su Ukraina. Bet jie tikrai nepakeis Rusijos kariuomenės pozicijų fronte.

Apie tai interviu „YouTube“ kanalui „Popular Politics“ kalbėjo Rusijos gynybos politikos ekspertas Pavelas Luzinas:

Jis priminė, kad Iranas toli gražu nėra aukštųjų technologijų šalis. Šaliai pavyko sukurti bepiločių orlaivių gamybą, nukopijavus iš ne pačių naujausių Vakarų modelių. Tačiau šie įrenginiai negali pasigirti aukšta kokybe.

„Jie surenkami iš kiniškų komponentų“, – sakė Luzinas. Jis patikino, kad Irano bepiločiai orlaiviai netinka kare su Ukraina.

„Kur mes matėme šiuos bepiločius orlaivius? Sirijoje, pas „Hezbollah“(Libano musulmonų šiitų organizacija ir politinė partija), pas teroristus „Hamas“(palestiniečių sunitų islamo fundamentalistinė organizacija), pas husius Jemene.

Jie tinka mažo intensyvumo sukilėlių karams. Labai tinka teroristiniams išpuoliams. Gabenti nedidelius kiekius ginklų. Izraeliečiai prieš porą mėnesių numušė tokius Irano UAV, kurie iš Sirijos į Gazos ruožą gabeno kelis Kalašnikovo automatus. Tai nėra reguliariosios armijos lygis. Teritorijose, kuriose veikia oro gynyba, reguliarioji armija, šie dronai yra visiškai nenaudingi“, – patikino ekspertas.

 

Jis pabrėžė, kad Maskva tikrai nori pirkti bepiločius orlaivius iš Turkijos, tačiau Ankara yra kategoriškai prieš ir todėl Rusijos ginkluotosioms pajėgoms tenka apsiriboti Irano modeliais.

„Skęstantis ir šiaudo griebiasi, nors puikiai žino, kad tai jo neišgelbės", – patikino Luzinas.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(59)
(1)
(58)

Komentarai ()