„Erdoganas iš esmės pardavė orą“: Pionktovskis pakomentavo, kaip Turkijos prezidentas apgavo Putiną – Kremlius mainais „pardavė“ Armėniją?  (0)

Kremlius tikisi pasiekti paliaubas Ukrainos frontuose padedamas Turkijos lyderio Recepo Tayyipo Erdogano, mano Andrejus Piontkovskis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neseniai viešėdamas Rusijoje Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas „pardavė orą“ Rusijos diktatoriui Vladimirui Putinui. Jis pažadėjo padėti išspręsti Ukrainos klausimą, o to tikrai nebus. 

Tokią nuomonę „24 kanalo“ eteryje išsakė rusų politologas Andrejus Piontkovskis.

Anot jo, Kremliui labai reikia susitarimo su Kijevu dėl paliaubų. Rusams ypač reikalingos paliaubos Chersono srityje, kur Ukrainos kariai rengia didelį kontrpuolimą. Rusijos valdžia tikisi, kad R. T. Erdoganas padės pasirašyti atitinkamą susitarimą. Tačiau taip neatsitiks, patikino Piontkovskis.

Anot politologo, Erdoganas, net ir pažadėjęs Putinui pagalbą, puikiai žinojo, kad Kijevas tokių susitarimų nepasirašys.

Jis mano, kad dėl paliaubų Ukrainoje iliuzijos Putinas, „pardavė“ Erdoganui savo sąjungininkę Armėniją. Greičiausiai jis pažadėjo nesipriešinti Azerbaidžano bandymui visiškai užimti Karabachą.

 

„Pagrindinė Putino užduotis šiandien yra panaudoti visus savo agentus Vakaruose, visus savo grasinimus, įvairius šantažo variantus. Visa tai nukreipta į vieną tikslą ir parodo, kaip labai reikia Putinui šių paliaubų“, – pareiškė Piontkovskis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(48)
(2)
(46)

Komentarai (0)