[Žinios trumpai] Galingi sprogimai sukrėtė Rusijos oro pajėgų bazę Kryme – pranešama apie sužeistuosius: skelbiamas Ukrainos komentaras (Video)  ()

Aneksuoto Krymo vakarinėje pakrantėje prie Rusijos oro pajėgų bazės per kelis sprogimus antradienį buvo sužeisti keli žmonės, teigia liudininkai ir vietos prokremliški pareigūnai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-08-09 [Žinios trumpai] Galingi sprogimai sukrėtė Rusijos oro pajėgų bazę Kryme – pranešama apie sužeistuosius: skelbiamas Ukrainos komentaras (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Liudininkų nufilmuotuose vaizdo įrašuose matyti, kaip didžiulis juodų dūmų stulpas kyla iš Rusijos Juodosios jūros laivyno Sakio oro bazės ir paplūdimio lankytojai, bėgantys į netoliese esantį kurortinį Novofjodorovką.

Remiantis liudininkų pranešimais, kuriuos cituoja „Reuters“, rajone buvo pranešta apie 13 įvairaus intensyvumo sprogimų.

Vietos pareigūnai patvirtino, kad įvyko sprogimas, bet teigė, kad vis dar dirba, kad nustatytų priežastį.

„Galiu patvirtinti kelių sprogimų Novofjodorovkos rajone faktą. Prašau visų palaukti oficialios informacijos ir neplatinti netikrų paaiškinimų“, –  sakė Krymo vadovo pavaduotojas Olegas Kriučkovas.

Penki žmonės, tarp jų vaikas, buvo sužeisti per sprogimus, pranešė valstybinė naujienų agentūra TASS, remdamasi regiono sveikatos ministru Konstantinu Skorupskiu.

 

Krymo vadovas Sergejus Aksionovas pranešė, kad per sprogimus Krymo aviacijos bazėje žuvo žmogus, rašo „The Guardian“.

Aviacijos bazė yra giliai Rusijos kontroliuojamoje teritorijoje daugiau nei 200 kilometrų už fronto linijų, todėl spėliojama, kad incidentą galėjo įvykti dėl Kijevo pajėgų tolimojo raketos smūgio.

 

Neįvardytas aukštas Ukrainos kariuomenės pareigūnas „The New York Times“ sakė, kad už sprogimus iš tikrųjų atsakingos Kijevo pajėgos.

„Tai buvo oro bazė, iš kurios lėktuvai reguliariai kildavo atakuoti prieš mūsų pajėgas pietiniame fronte“, – „The New York Times“ sakė pareigūnas, teigdamas, kad „per ataką buvo naudojamas tik Ukrainos gamybos įrenginys“.

Tačiau Rusijos gynybos ministerija valstybinės naujienų agentūros TASS pareiškime šį incidentą susiejo su „aviacijos amunicijos sprogimu“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(97)
(1)
(96)

Komentarai ()