[Žinios trumpai] Rusijoje sprogimų banga: prie Kursko atominės elektrinės susprogdino elektros perdavimo stulpus – FSB jau skelbia, kas tai padarė  ()

Per šią elektros liniją elektra tiekiama gyventojams, pramonės objektams, transportui, gyvybės palaikymo ir socialinei infrastruktūrai. Iš viso buvo susprogdinti 6 stulpai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos Federalinė saugumo tarnyba (FSB) Kursko srities Kurčatovo rajone aptiko „ukrainiečių diversantus“, kurie, kaip įtariama, susprogdino 6 aukštos įtampos elektros linijų bokštus. Tai pranešė Rusijos agentūra „Interfax“.

Rusijos saugumo pareigūnai tvirtina pažeidę Kursko atominės elektrinės technologinį procesą. Sprogimai, anot žvalgybos tarnybos, įvyko rugpjūčio 4, 9 ir 12 d.

Nurodytomis elektros linijomis atominė elektrinė tiekia elektrą pramonei, transportui, gyvybės palaikymo ir socialinei infrastruktūrai, ir viso regiono bei kaimyninių subjektų gyventojams, pridūrė FSB.

Apie aukas nieko nežinoma. „Radio Svoboda“ pranešė, kad atominės elektrinės teritorijoje radiacinis fonas yra normalus.

Rusijos tyrimų komitetas iškėlė baudžiamąją bylą pagal straipsnį apie teroro aktą. FSB ieško „diversantų“ ir galimų jų bendrininkų.

Rusijos žiniasklaida rašo apie tariamą pakartotinį Ukrainos ginkluotųjų pajėgų apšaudymą ir sabotažo organizavimą su Ukraina besiribojančiuose regionuose. Kursko srityje padidintas terorizmo grėsmės lygis.

 

Šiandien pranešta apie nežinomų asmenų sprogdinimą geležinkelio linijoje Lgovas-Lokinskaja Kursko srityje. Ši geležinkelio atkarpa yra netoli sienos su Ukraina ir nuo 2014 m. naudojama tik prekiniams traukiniams traukti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(35)
(0)
(35)

Komentarai ()