Žinutė Putinui? Netoli Maskvos sprogus automobiliui žuvo Putino ideologo Dugino duktė: vaizdo įraše užfiksuota tėvo reakcija (Video)  (7)

Pranešama, kad netoli Maskvos žuvo artimo Rusijos prezidento Vladimiro Putino sąjungininko dukra.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-08-21 Žinutė Putinui? Netoli Maskvos sprogus automobiliui žuvo Putino ideologo Dugino duktė: vaizdo įraše užfiksuota tėvo reakcija (Video)  (7)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Valstybinė Rusijos žiniasklaida praneša, kad Darja Dugina žuvo sprogus jos automobiliui, kuriuo ji važiavo namo.

Manoma, kad jos tėvas, rusų filosofas Aleksandras Duginas, žinomas kaip „Putino smegenys“, galėjo būti numatytas išpuolio taikinys.

Duginas yra žymus ultranacionalistų ideologas, kuris, kaip manoma, yra artimas Rusijos prezidentui.

Pasak Rusijos žiniasklaidos, jiedu turėjo grįžti iš renginio šeštadienio vakarą tuo pačiu automobiliu, tačiau Duginas paskutinę minutę nusprendė keliauti atskirai.

Soc. tinkluose paskelbtoje nepatikrintoje medžiagoje matyti, kad Duginas šokiruotas stebi greitosios pagalbos tarnybų atvykimą į degančios transporto priemonės avarijos vietą.

Teisėsaugos institucijos naujienų agentūrai „Tass“ patvirtino, kad Bolšije Vyazemio kaime sprogus visureigiui žuvo vairuotoja moteris, tačiau daugiau informacijos nepateikė.

 

Oficialių Rusijos valdžios komentarų kol kas nėra.

Nors ir neužima oficialių pareigų vyriausybėje, Darjos Duginos tėvas yra artimas Rusijos prezidento sąjungininkas ir netgi buvo pramintas „Putino Rasputinu“.

Filosofo dukra Darja Dugina pati buvo žinoma žurnalistė, garsiai rėmusi invaziją į Ukrainą.

 

Anksčiau šiais metais JAV ir JK valdžios institucijos jai skyrė sankcijas dėl skleidžiamos dezinformacijos, susijusios su Rusijos invazija.

 

Gegužės mėnesį ji viename interviu apibūdino karą kaip „civilizacijų susidūrimą“ ir išreiškė pasididžiavimą tuo, kad ir jai, ir jos tėvui buvo pritaikytos Vakarų sankcijos.

Aleksandrui Duginui 2015 metais JAV skyrė sankcijas už tariamą dalyvavimą Krymo aneksijoje.

Manoma, kad jo raštai padarė didelę įtaką Vladimiro Putino pasaulėžiūrai ir jis laikomas pagrindiniu ultranacionalistinės ideologijos, kurios laikosi daugelis Kremliaus žmonių, intelektualiniu architektu.

Daugelį metų Duginas ragino Maskvą agresyviau reikštis pasaulinėje arenoje ir rėmė Rusijos karinius veiksmus Ukrainoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(225)
(2)
(223)

Komentarai (7)